Apartmanok és magánszállás Kontinentális Horvátország

Mi a szépség az agy nélkül? A nagy német filozófus szerint ellentmondás vagy fájdalmas szégyen volt! Horvátország gyönyörű, ezért gyönyörű a kontinentális része is. Horvátország ezen részét a gazdaság és a képzett emberek és a technológia koncentrációja ura...

Ajánlott apartmanok és magánszálláshelyek - Kontinentális Horvátország

Nyaraló ház Azzuro

Đurđevac

Ár kérésre
Nyaraló ház Sunrise Hill

Pregrada

Ár tól 195 €
Apartman ALOM

Eszék

Ár tól 200 €
Apartman Fly Inn

Velika Gorica

Ár tól 55 €
Apartmanok Greenenergyhome

Zágráb

Ár tól 36 €
Nyaraló ház Hiža&Vila

Krapina

Ár tól 135 €
Apartmanok Potočki

Krapina

Ár kérésre

Kontinentális Horvátország (152) - Keresése magánszállás a városok

Idegenvezető Kontinentális Horvátország

Kontinentális Horvátország - Címer

Mi a szépség az agy nélkül? A nagy német filozófus szerint ellentmondás vagy fájdalmas szégyen volt! Horvátország gyönyörű, ezért gyönyörű a kontinentális része is. Horvátország ezen részét a gazdaság és a képzett emberek és a technológia koncentrációja uralja. Itt elsősorban Zágráb, Horvátország fő és legnagyobb városa, ahol minden évben 80 000 diák tanul! A Medvednica hegység alatt található, Zágráb kínál mindazt, amit a metropolisz várható. Gyönyörű kilátás nyílik a városra, a bájos Gornji Grad a megőrzött óvárosi maggal, a felülmúlhatatlan Dolac piac egyedülálló mezőgazdasági termékek kínálata, számos színház és múzeum, éjszakai élet és a Medvednica túrázási lehetőség. Mindez tapasztalható úgy, hogy a szobákban vagy apartmanokban magánszállást választanak, a szállásadókkal közvetlen kapcsolat nélkül, ügynökségi díjak nélkül.

Medvednica mögött fekszik a Hrvatsko Zagorje, a bortermelésre és finom ételekre ismert dombos rész. Csak meg kell látogatnia az egyik számos borút, ahol megkóstolhatja a különböző ízeket. A szabad gondolkodású szellem mellett ez a régió is ismert, mert itt születnek horvát elnökök. A leghíresebb Tito volt, amelynek szülőháza Kumrovec emlékházat kapott. Itt született itt az első horvát elnök, Tudjman is, ahol született kis falu, Veliko Trgovisce. Olcsó és megfizethető magánszállás és sok kiadó nyaraló teszi a Hrvatsko Zagorje a kontinentális horvátországi turisztikai kínálat elkerülhetetlen részét.

Zagorje északi részén található a barokk város, Varaždin, amely különösen kellemes a Špancir fesztivál ideje alatt. Ezután a barokk szellemét több ezer látogató ébredt fel, akik élvezik a koncertek és egyéb kulturális események gazdag kínálatát, és helyi termékeket kínálnak. A Varaždin közelében található a Dráva és a Mura folyók által határolt horvát régió, amely hasonló ínyenc kínálatot kínál hasonló horogsoros borutakkal, valamint Zagorjával. Természetesen a legjobb módja annak, hogy mindezt megtapasztaljuk, közvetlen kapcsolatba kerül a szállásadókkal. Az összes természeti szépség mellett itt a legkedveltebb gazdagság a gyengéd és jóindulatú emberek.

És végül Szlavónia - Horvátország lelke! A Dráva, a Sava és a Duna határolja, a szlovénia Horvátország keleti részén található. Horvátország legfejlettebb mezőgazdasági része. Szlavónia Horvátország szántóföldje, de ennél sokkal több. A történelem során Horvátországot Szlavónia, Dalmácia és Horvátország királyságának nevezték. A Papuk és a Krndija lejtőin számos mezőgazdasági kultúrában számos síkságot vetnek. Sok sárga és zöld mezők és a híres borvidékek, mint Ilok és Kutjevo, Đakovo, Vukovar és Osijek gyönyörű városai olyan helyek, amelyeket csak meg kell látogatnia. És itt sokféle szálláslehetőséget találsz, a nyaralóházaktól és a szobáktól az olcsó apartmanokig. A magánszállások ügynökségi jutalék nélkül. Semmi oka, hogy nem látogatják meg Horvátország ezen részét a Dráva és a Duna partján. A híres szlavóniai tamburitsa, a bor és a konyha mellett a legjobb az arany szlavónia szépségének felfedezése. Meghívjuk Önt, hogy látogasson el vagy legalább megálljon a horvátországi érdekes kontinentális részen, amely számos természetes és kulturális helyszínt kínál, melyeket érdemes meglátogatni. Üdvözöljük a kontinentális Horvátországban, és kellemes ünnepeket kívánunk Önnek!

Kontinentális Horvátország - Természeti, kulturális és turisztikai látványosságok

Zágráb felső városa

Az elmúlt években Zágráb átalakult egy olyan városból, amelyet sok turistaszálló rövid állványként használt az Adriai-tenger felé vezető úton egy igazi idegenforgalmi központig. Zágráb számos turistát vonzott, akik élvezniük ezt a gyönyörű várost. Ezt a Lonely Planet olvasókat is elismerték, akik Zágrábot 2017-ben az egyik legkívánatosabb európai úticélnak nevezték el. Zágráb városának rengeteg látogatói számára kínálnak gazdag kulturális és gasztronómiai kínálatot. Legyen szó akár a Maksimir parkról vagy a botanikus kertről, a Bundek-tó vagy a Jarun mentén sétáljon, akkor biztosan nem fog unatkozni Zágrábban.

Jóllehet Zágráb sok eseményt rendez az egész év során, az olyan események, mint az advent Zágrábban, Zágrábban még télen is kívánatosabbá tették. December folyamán a város központja számos apró kioszkkal tele van, ahol kolbászokat, sört vagy bort lehet fogyasztani, Zrinjevac-t sétálni, vagy szabadtéri kerékpározni a nyitott síterepen a Tomislav téren.

Sok vendég számára azonban a város legszebb része Zágráb (Gornji grad) vagy Gradec. A felső város Medvednica dombjain helyezkedik el, közel a városközponthoz. Számos módon lehet meglátogatni a bozót József Jánacic központi Zágráb téréről.

Javasoljuk, hogy sétáljon át a Tkalčićeva utcán, amely tele van kávézó-bárral és éttermekkel, egy régi város - Kamenita vrata (Stone Gates) egyik hat ajtaján keresztül. A 13. században épültek a kőkeretek. Egy másik könnyebb és vonzó lehetőség a Tomićeva utcában ("Uspinjača").

Miután eljutott a Gornji gradba, élvezheti a Stroosmayer sétányot, ahol a Stroos Nyári Fesztiválon helyi zenekarok élő előadását hallgathatja. Szintén gyönyörű kilátást élvezhet a városra, vagy látogasson el az egyik olyan udvarra, ahol megtapasztalhatja Zágrát, ahogy az egyszer volt.

Azt is ajánljuk, hogy látogassa meg a Szent Márk templomot, amely ugyanazon a téren helyezkedik el, amely 1256-ban épült gótikus stílusban. A jelenlegi, barokk stílus a 17. és a 18. századból származik. A 19. századi rekonstrukció során a Zágrábi Város és a Horvát Királyság, Szlavónia és Dalmácia címerével díszített híres tető felismerhető alakja volt. Ugyanezen a téren a Horvát Köztársaság kormánya és a horvát parlament székhelye található. A Lotrščak-torony is szoros, ahonnan minden nap délben egy ágyút éget. Medvednica dombjaiban a 19. század végén épült Zágráb központjában található Mirogoj temető található. A díszes park és árkádok miatt Mirogoj Európa egyik legszebb temetőjének számít.

Azok számára, akik romantikusabbak, a Broken Relationship Museum szintén a Felsővárosban található, ahol számos szerencsétlen szeretet található. A múzeumok iránt érdeklődők a horvát Népi Művészeti Múzeumban, a Régészeti Múzeumban, a Zágráb Városi Múzeumában vagy a zágrábi sok múzeumban találhatók. Ha interaktív módon szeretné megismerni Zágráb történetét, biztosan javasoljuk a színházi szórakozóhelyet Tajne Griča.

A város egyéb, a Felsővárosban nem található látnivalói, de a Dolac piac és a Zágráb katedrális is közel vannak. Ez a neogótikus székesegyház szakaszosan épült és 1902-ben fejeződött be. A székesegyház Zágráb egyik szimbóluma, a 105 méter magas tornyok miatt.

Ha úgy dönt, hogy meglátogatja ezt a figyelemre méltó várost, találhat szállást Zágráb sok újonnan felújított privát apartmanjában vagy szobájában.

Zágráb felső városa, Horvátország
Zágráb felső városa, Horvátország
Zágráb felső városa, Horvátország
Trakošćan kastély

A Trakošćan-kastély, amely a Hrvatsko Zagorje központjában, Varaždin és Krapina közelében helyezkedik el, Horvátország egyik legvonzóbb és leglátogatottabb kastélya.

A várat a 13. században építették fel az északnyugati horvát védelmi rendszer részeként. A várat egy kisebb megfigyelő erődént építették, melynek jellegzetességei a román vár. Bár a várat folyamatosan fejlesztették a történelem folyamán, a Drašković család 1592-ben a legnagyobb beavatkozást hajtotta végre. A Drašković család további szintet épített fel, megemelte a központi tornyot, díszítette az udvarot és tüzérségi tornyokat emelt. Az egyik tüzértornyot a címer díszíti, és II. Iván Petar Drašković feliratát. A várat a XVIII. Században frissítették, amikor védelmi épületeket, falakat és tornyokat építettek az erőd körül.

A XVIII. Század második felétől a XIX. Század közepéig a Trakošćan kastély elhagyott. A XIX. Században Juraj Drašković a várat lakóházakká változtatta, a környezetet, a parkot, a mesterséges tót pedig a támogató létesítményekkel díszítették. A Drašković család alkalmanként 1944-ig élt Trakošćannal, amikor állandó jelleggel emigrált Ausztriába, miközben a kastély államosításra került.

A várral együtt a Trakošćan tó ma a legnagyobb látványosság a látogatók számára, és a harmonikus táj miatt számos újszülött választja meg a Trakošćan tó álomszép esküvői képeit. Azok számára, akik szeretnek sétálni, egy 5 km hosszú oktatóút épül a tó körül. A tó halak gazdag, kedvelt helye a halászoknak.

A Trakošćan-kastélyban 1954-ben állandó kiállítás alakult ki értékes barokk bútorokkal és tárgyakkal a várban a történelem során. A múzeum állandó kiállítása könyvek, bútorgyűjtemények, fegyvergyűjtemények, kép- és grafikai gyűjtemények, valamint gyűjtemények gyűjteményéből áll.

2017-ben a híres Conde Nast Traveler magazin a 12 legszebb európai kastély egyikeként jelentette be. Javasoljuk, hogy látogassa meg a várat és tanúja legyen annak szépségének és történelmi jelentőségének. Biztos, hogy évente 40 000 látogató látogatja meg a Trakošćan kastélyt.

Mivel közel van Zágrábhoz, a kastély ideális hely egy egynapos kirándulásra. Ha gyönyörű Zagorje-ban szeretne pihenni, akkor privát apartmanokat talál a közeli Krapinában vagy Varaždinben.

Trakošćan kastély, Horvátország
Trakošćan kastély, Horvátország
Trakošćan kastély, Horvátország
Krapina Neandertáli Múzeum

A világ egyik leghíresebb neandervölgyi helyszíne a horvát zagorjában található, pontosabban a krapinai Hušnjakban, közel a Krapina Neandertáli múzeumhoz. A horvát zagorjei múzeumokban öt múzeum található a Krapina-Zagorje megyében. A Krapina Neander-völgyi Múzeumot 2010 februárjában nyitották meg, és kb. 1200 m2-es kiállítóteremmel rendelkezik. Az őskori felfedezések kivételes okai miatt a területet Horvátország első paleontológiai emlékműként védi.

A paleolitikus helyszínek Horvátországban történő vizsgálata 1899-ben kezdődött, amikor a krapinai Hušnjak-hegység homokkitermelését végző munkások a barlangi neandervölgyi csonttörmelékeket találtak. A fosszilis maradványok összegyűjtését 1899-1905 között Dragutin Gorjanović-Kramberger kutató vezette. Ez a világ egyik legnagyobb gyűjteménye a neandervölgyi maradványoknak, értékének rendkívül fontos a korai emberek lakosságának tanulmányozása. A gyűjtemény kb. 900, hetven, 3 és 27 év közötti személyből áll, összesen több mint 5000 darab.

Mivel nem találtak szisztematikusan eltemetett egyedeket vagy maradéktalanul fennmaradt koponyacsontokat, míg a csontváz részei csontokat töröltek, kezdetben úgy tekintették, hogy a Krapina neandervölgyi ember kannibál volt. Bár a közelmúltban végzett vizsgálatok kimutatták, hogy a természetes folyamatok következtében fellépő károsodás előfordulhat a fakitermelés során, a kannibalizmus még mindig vita tárgyát képezi. A neandervölgyi ember maradványain kívül a kipusztult állatfajok maradványai is, mint például a mamutok, a barlangi medve, a marmot, az üröm, a farkas és mások. Megállapították, hogy a krapinai ember tudta a tüzet körülbelül 300 kőből álló tárgyat, amelyek a középső paleolitikum és a kőhő nyomai között voltak. A megállapítás kora 100 000 és 130 000 év közötti. Egy részletes elemzés szerint a barlangot két különböző típusú neander-völgyi faj élte körül, amelyek különböztek a szerkezet és a testfüggetlenség között.

A múzeum számos értékes díjat kapott Horvátországban és külföldön, amelyek közül a legfontosabbak a harmadik díjat a FIAMP 2010 - AVICOM a multimédiás tartalom kategóriájában és a 2012-es Európai Múzeumi Díj jelölésére.

A nyári hónapokban a múzeum minden nap 09-19 óráig tart nyitva, kivéve hétfőn, míg a téli hónapokban 9-től 17-ig tart nyitva. A jegyárak 25 és 50 kuna közöttiek. Az idő- és jegyárakról bővebb információ található a múzeum hivatalos oldalán. Zágráb közelében található, ezért érdekes múzeumot ajánlunk. Szállás olcsó szobák és apartmanok találhatók Varaždin és Krapina.

Krapina Neandertáli Múzeum, Horvátország
Krapina Neandertáli Múzeum, Horvátország
Krapina Neandertáli Múzeum, Horvátország
Óváros Varaždin

Varaždin városa Horvátország északnyugati részén található, kb. 80 kilométerre Zágrábtól, a Dráva déli partján. Varaždin a varazdin megye központja, a város története szorosan kapcsolódik a megye történelméhez. Varaždin városa először kerül említésre a 12. században, amikor III. Béla horvát-magyar király megadta fia, Emirko uralmát, hogy uralkodjon Horvátország felett.

Az a tény, hogy a magyar-horvát Marija Terezija királynő Horvátország fővárosaként Varzsudot jelentette, Varazdin történelmi jelentőségéről tanúskodik. A nagy varazdi tűz okozta károk miatt azonban csak 1767 és 1776 között volt a főváros. Ebben az időszakban számos palotát és épületet építettek, és ma már a barokk város néven ismert.

A központi városi téren számos barokk épület vesz körül, amelyek közül különösen fontos a városháza és a gróf palotája. A központi tér közelében található a varázslatos székesegyház is, amelyet az egyik legfontosabb korai barokk épületnek tartanak. A többi látnivaló közül fontos a Grgur Ninski szobra, a híres horvát szobrász Ivan Meštrović munkája, amely a Ferences téren található templom előtt található.

A város legnagyobb műemléke és legjelentősebb történelmi épülete az Óváros (Stari Grad) erőd. Az óváros a 12. századból származik, és a város magjának északnyugati részén található. A történelem folyamán a vár nemesi lakos volt, és elválasztották Varaždin városától.

Az óváros több évszázad alatt épült, legrégebbi része pedig a központi torony. A 14. század végén a Celje grófjai gótikus stílusban újratervezték az erődöt. Abban az időben épült a központi négyszögletes épület a körülvett fahordókkal. A XVI. Században a törökökkel folytatott háborúk során magas agyaggödör és kettős víz árok által körkörös tornyokkal ellátott falak épültek. Ez az óvárosi várat egy modern reneszánsz erődé alakította át. A XVI. Század végén Erdödy családja lett az erőd tulajdonosa, és kisebb átalakításokat hajtottak végre barokk stílusban. Az Erdödy család tulajdonát 1925-ig tartották, amikor Varaždin városa elmaradt. Ugyanebben az évben az erődben megnyílt a Varaždin Városi Múzeum.

A múzeumi részlegek a város történelmi központjában találhatók. Ezek az óvárosi gótikus-reneszánsz erődítményben, a barokk Sermage palotában, a Hercer klasszikus palotájában és az õrtoronyban találhatók. A múzeum felépítése céhektárgyakat, történelmi portrékat, bútorokat, fegyvereket, üvegeket, festményeket, porcelánokat, órákat és sok más elemet foglal magában, amelyeket a varsói nemesség a mindennapi életben használ.

Ha a Barokk városát szeretné meglátogatni, javasoljuk, hogy privát apartmanokat találjon Varaždinben és környékén.

Óváros Varaždin, Horvátország
Óváros Varaždin, Horvátország
Óváros Varaždin, Horvátország
Papuk Természetvédelmi Park

Az első gondolat, amelyről eszünkbe jut, amikor valaki szlavóniai szlavón mezőket és síkságokat mond. Csak néhányan emlékeznek Papukra - a szlavónia egyik legszebb hegyvidéki hegyeire. A Papuk kivételes geológiai és biológiai sokféleségének, valamint kulturális és történelmi örökségének köszönhetően 1999-ben a Papukot természeti parkként hirdetették ki.

A Papuk Természetvédelmi Park a Papuk-hegység és a Krndija-hegység felett helyezkedik el. A természetvédelmi terület 336 km2-es területet fed le. Bár Papuk és Krndija hegyei nem több, mint ezer méter, ismerik a környék alföldjét, jelenléte észrevehető. A fennsík túlnyomórészt jól megőrzött erdőkre vonatkozik, amelyek a terület több mint 96% -át fedik le. A domináns erdők pannon bükk és fenyőfa.

A park egyes részei egyedi védettségnek örvendenek különleges védett területeknek. Különösen védett területek a Jankovac erdészeti park, Rupnica földtani természeti emlékműve, a Sekulina-hegy különleges erdős növényzete, a régi tölgyek természeti emlékműve, a Stanislaus Tisza természeti emlékműve és a négy hegyek - Pliš-Mališčak-Turjak-Lapjak.

A park klimatikus és geomorfológiai jellemzői ideális feltételeket nyújtanak a különböző növény- és állatvilágnak. A parkban a közép-európai állatvilág szinte minden képviselője megtalálható a szarvasok, az őzek, a vaddisznók, a rókák és a mártások között, míg néhány évvel ezelőtt ez a terület volt medve-, farkas- és hiúz élőhely. A Papuk számos madárfaj, valamint több mint 1300 növényfaj élőhelyét biztosítja.

Mivel a természetvédelmi park a horvát régió legkülönbözőbb geológiai területét képviseli, 2007-ben Horvátország első geoparkja lett, és az UNESCO Globális Geopark Hálózatának tagja.

Mivel körülbelül 200 kilométerre van Zágrábtól, a Papuk látogatása egynapos kirándulásként szervezhető. Azonban ahhoz, hogy a lehető legjobban élvezhesse a szlávóniát és ezt a természetes gyöngyöt, javasoljuk, hogy találjon szállást a közeli Požegában.

A Papuk Természetvédelmi Park számos lehetőséget kínál a látogatóknak a túraútvonalakról több mint száz kilométer hosszú kerékpárútra. A nyári hónapokban a vendégek a Velika és az Orahovica tó termálvizes medencéit is meglátogatják. A park látogatása nagyobb csoportok számára szervezhető egy túraútvonal segítségével, ami interaktív megközelítés miatt különösen érdekes a gyermekek számára.

Papuk Természetvédelmi Park, Horvátország
Papuk Természetvédelmi Park, Horvátország
Papuk Természetvédelmi Park, Horvátország
Kopački rit természetvédelmi terület

A Kopački rit Naturpark ártéri területe Európa egyik legnagyobb vizes síkságának, melyet a kelet Dunai folyó és a Dráva folyó déli tevékenysége alkot. Kopački rit egyike a tizenegy természetvédelmi parknak Horvátországban, és területe 17.700 hektár, vagyis 177 négyzetkilométer. Ez a természetes gyöngy a horvátországi Baranya északi részén helyezkedik el, és ideális hely a természetrajz szerelmeseinek. Kopački rit rendkívül gazdag növény- és állatvilágban - több mint 140 madárfaj és nagy biológiai sokféleséggel rendelkezik, több mint 2000 biológiai fajjal.

A terep folyamatos áradása miatt a Natura Park területén különböző növénytípusok találhatók. A legnagyobb területet az erdei növényzet fehér fűzfavére, fekete nyárfák és tölgyfák, valamint a vizes növényzet blöff közössége és vízilipje borítja. Ezenkívül a növényzet gazdag törmelékkel és a nagy kunyhók közösségével is gazdagodik, amelyek a park felszínének nagy részét elfoglalják. A parkok, a tavak és a csatornák szélei mentén elárasztott részei vannak, és megkülönböztető megjelenést kölcsönöznek a parknak.

A Kopački rit a Duna régió legnagyobb édesvízi halgazdaságát és Horvátország legfontosabb ornitológiai tartalékát képviseli. A 44 halfaj közül a legfontosabbak a ponty, a csuka és a som. A park ökológiai megkülönböztető képessége 285 madárfajból áll, amelyek közül különösen érdekes a hering, a sirály, a baj és a nagy farkas. Az erdők, legelők és bárok által fedett park nagy területe ideális életkörülményeket nyújt számos más állatfajnak, mint például szarvas, vaddisznó és vadmacska.

Kivételes természeti értékének köszönhetően a Kopački rit az IBA (Important Bird Areas) ornitológiailag fontos területeinek listáján szerepel, valamint a Ramsar területek listáján, amelyeket a vizes élőhelyekről szóló egyezmény véd. A Kopački rit természetvédelmi területet az UNESCO világörökségi listájára is felkerülte.

Kopački rit ideális a gyermekes családok számára a hozzáférhetőség miatt. A Természetvédelmi Park túra árai a program típusától függenek (túravezetőkkel vagy anélkül) és a programban szereplő további lehetőségek közül 10-től (kb. 1,5 euró) kezdődően. További információ a Kopački ritu jegyárairól és városnézési programjairól a park hivatalos honlapján.

Ha úgy dönt, hogy meglátogatja ezt a varázslatos helyet, javasoljuk, hogy maradjon Osijekban, ahol megfizethető szállást találhat apartmanokban, nyaralókban vagy egy közeli táborban. Osijek kevesebb, mint tíz kilométernyire délnyugatra a Kopácsi rt-től, a Dráva jobb partján.

Kopački rit természetvédelmi terület, Horvátország
Kopački rit természetvédelmi terület, Horvátország
Kopački rit természetvédelmi terület, Horvátország

Kontinentális Horvátország - Éghajlati és időjárás-előrejelzés

Kontinentális Horvátország Időjárás előrejelzés

A kontinentális éghajlat uralkodik a kontinentális Horvátországban hideg, ködös és havas télen és nagyon forró és párás nyarakkal. Horvátország kontinentális részében az éghajlat jellemzője, hogy a csapadék nyugatról keletre esik. Az Adriai-tengertől távolabb az eső mennyisége is alacsonyabb. Például Osijek és Szlavónia jelentősen kevesebb csapadékmennyiséggel rendelkezik, mint Zágráb és Horvát Zagorje. Az éghajlati viszonyok ebben a Horvátországban nagyon kedvezőek és mérsékeltek hőmérséklet és meteorológiai szélsőségek nélkül, és itt a négy évszak megfelelő változása: a tél, a tavasz, a nyár és az ősz. Különösen vonzó a tavasz, amikor a természet felébred a téli alvásból, és virágok díszítik minden fát és minden növényt. Az ősz nagyon élénk, amikor egy gyönyörű színpaletta díszíti az erdőket és a parkokat, ami különös bájjal és örömmel jár mindazok számára, akik séta a szabadban.

A hőmérséklet Horvátországban befolyásolja a helyzet közepes szélességi, távolság a tenger és a magasság. Január a leghidegebb hónap Horvátországban, és a levegő hőmérséklete mindenütt a kontinentális Horvátországban 0 és -2 ° C között van. Az Adriai-tenger mentén és a kontinentális részen a levegő hőmérséklete a nyár folyamán lényegesen alacsonyabb, mint télen. Néhány nagyobb különbség csak az éjszaka folyamán jelentkezik, amikor a terület gyorsabb lesz, mint a tenger napnyugta után. Az átlagos levegő hőmérséklete júliusban 20 és 22 ° C közötti

Az alábbiakban egy grafikon látható, amely bemutatja az átlagos maximális és minimális napi levegő hőmérsékletet és a Zágrábi csapadékmennyiséget, amely legjobban illusztrálja e legnagyobb horvát régió mérsékelt kontinentális légkörét.

Átlagos levegő hőmérséklet - Kontinentális Horvátország
Átlagos tengeri hőmérséklet - Kontinentális Horvátország
Utoljára hozzáadott szállás Kontinentális Horvátország régióban
Apartmanok Kuća Grđan

Ár tól 120 €

Nyaraló ház Ivančice

Ár tól 300 €

Apartman Melii

Ár tól 50 €

Apartmanok Golubica

Ár kérésre