Apartmanok és magánszállás Zára - Dalmácia

Zadar - nap a tenger felett! Alfred Hitchcock híres rendező azt mondta Zadarról, hogy "Zadar a legszebb naplemente a világon"! Hogyan tudunk ellentmondani egy filmes film legendás mestere, de mégis a legjobb módja annak, hogy ellenőrizzük a szavait, csak egy, és ez a látogatás a csodálatos dalmát városban! Története valóban ősi és a...

Ajánlott apartmanok és magánszálláshelyek - Zára - Dalmácia

Apartmanok Palčić Pag

Pag - Pag

Ár tól 30 €
Apartmanok Villa Damir

Petrčane

Ár tól 30 €
Apartmanok Calimero Vidalići

Pag - Novalja

Ár kérésre
Apartmanok Villa Rosmarin

Pašman - Pašman

Ár tól 50 €
Apartmanok Tomi

Pag - Vidalići

Ár kérésre
Apartmanok Villa Lavanda

Pašman - Pašman

Ár tól 50 €
1 értékelés - 5/5
Apartmanok Villa Casa Mia

Privlaka

Ár tól 80 €
Mobilház Amfora

Karin

Ár kérésre
Nyaraló ház Villa Malibu Eclipse

Vir

Ár tól 300 €
Apartmanok Zlata

Turanj

Ár tól 35 €
1 értékelés - 5/5
Apartmanok Luka

Molat

Ár tól 50 €
Nyaraló ház Villa Gode Nin

Nin

Ár kérésre
1 értékelés - 5/5
Apartmanok Ana

Pag - Kustići

Ár tól 60 €
Apartmanok Tena

Novigrad - Zára

Ár tól 50 €
1 értékelés - 5/5
Mobilházak Jaki

Tengerfehérvár

Ár kérésre
Apartmanok Villa Kristina

Starigrad-Paklenica

Ár tól 35 €
1 értékelés - 5/5
Apartman Josip

Vir

Ár tól 60 €
Apartmanok Studio Milka

Pag - Novalja

Ár tól 37 €
Apartmanok Deluxe 1.

Vir

Ár tól 60 €
1 értékelés - 5/5
Apartmanok Vidov

Ugljan - Kali

Ár tól 50 €
First minute ajánlat
1 értékelés - 5/5
Apartmanok Iva - Vir

Vir

Ár tól 50 €
Apartmanok Frane

Pag - Kustići

Ár tól 60 €
First minute ajánlat
8 értékelés - 5/5
Apartmanok Family Inn

Vir

Ár tól 50 €
Nyaraló ház Luxury Villa Mala

Privlaka

Ár tól 242 €
Apartmanok Villa Antonio

Drage

Ár tól 70 €
Apartmanok Villa Le Mare

Privlaka

Ár tól 135 €
Apartmanok Kustić

Pag - Metajna

Ár kérésre
Nyaraló ház Navalia

Pag - Potočnica

Ár tól 160 €
Apartmanok Villa Ana

Pag - Pag

Ár kérésre
Apartmanok VILA ŠIMA

Pakoštane

Ár kérésre
Apartmanok Maleo

Sveti Petar

Ár tól 50 €
Apartmanok Ropuš

Pag - Novalja

Ár kérésre
Apartmanok Stargo

Pag - Kolan és Mandre

Ár tól 70 €
Robinson turizmus Sunset Romance

Pašman - Neviđane

Ár tól 80 €
Apartmanok Rustikal Haus

Turanj

Ár kérésre
Apartmanok Marina-Bayresort

Sukošan

Ár tól 165 €
Apartmanok Villa Oleander Barotul

Pašman - Pašman

Ár tól 50 €

Zára - Dalmácia (869) - Keresése magánszállás a városok

Idegenvezető Zára - Dalmácia

Zára - Dalmácia - Címer

Zadar - nap a tenger felett! Alfred Hitchcock híres rendező azt mondta Zadarról, hogy "Zadar a legszebb naplemente a világon"! Hogyan tudunk ellentmondani egy filmes film legendás mestere, de mégis a legjobb módja annak, hogy ellenőrizzük a szavait, csak egy, és ez a látogatás a csodálatos dalmát városban!

Története valóban ősi és a korai kőkorszakhoz nyúlik vissza, és a "Jader" város neve valószínűleg az ősi mediterrán telepesek előkelő európai nyelvéből származik. Liburni Ilír törzsek után az ie 2. században a rómaiak és a rómaiak kolóniája lakott. "Colonia Julia Jader" néven ítélve, 48. pr. Kr. Zadarot valószínűleg Julius Caesar alapította. A Római Birodalom bukása után Zadar bizánci uralkodik, amikor Dalmácia fővárosának szerepét betölti, amely 1918-ig marad. A középkorban Zadar a horvát királyok uralkodása alatt áll. A horvát királyság végét követően Magyarország része volt, majd a velencei uralom alatt. A város történelmében az 1202-es ostrom tragédiája hangsúlyos, amikor a velenceiek kereszteseket használtak, hogy elpusztítsák, lerombolják és elrabolják Zadarot. A 19. században Zadar az osztrák hatalom alá került, amely alatt a második világháború végéig maradt.

Ezeken a történelmi zűrzavarokon keresztül Zadar város és kulturális központként nőtt fel, a XV. És XVI. Században épült lenyűgöző városfalakkal, melyek Zadar legnagyobb forrása a velencei Köztársaságban. Ma a város falai irigylésre méltó varázslatot adnak Zadarnak, és nagyrészt gazdag turisztikai kínálatot nyújtanak. A falakon kívül itt található a Szent Donát templom, amely Horvátországban épült pre-romanikus kora középkor legértékesebb emlékműve. A 9. században épült. Ezenkívül megtekintheti a Szent Stošija székesegyházat, de az elkerülhetetlen és egyedülálló tengeri orgonát is, amely az építészet, a természet és a zene egyedülálló keveréke. Tengeri orgona épül fel a 75 méter hosszú tengerparton, és különlegességük, hogy a hangot nem a levegő keringése, hanem a zadari vízpart hullámai okozzák. Egyedülálló lehetőséget ad arra, hogy hallja, hogyan énekli az Adriai-tengert!

És a Zadar történetének vége felé - Üdvözöllek a Napnak! A világ legszebb naplemente megérdemli a figyelemre méltó helyet, és ez a Nikola Bašić építészeti-művészeti installációja, a Zadar-félsziget nyugati pontján, közvetlenül a Tengeri Szervezet mellett. A napi üdvözlet háromszáz, többrétegű üvegpanelből áll, amelyek ugyanolyan szinten helyezkednek el egy 22 méter átmérőjű sziklás járdán. A Nap és a Nap bolygói arányosan helyezkednek el. Ahogy a tengeri orgona a Zadar naplemente történetének hangzó része, a Napi üdvözlet egy vizuális rész, amely együttesen egyedülálló élményt nyújt!

Zadar közelében van az elkerülhetetlen horvát célpont fiataloknak, akik izgalmas éjszakai életet keresnek - Pag szigetén. A népszerű strand Zrće eddig kultikus státuszt kapott, de Pag sokkal többet jelent. A nyugodt, de szürreális szépség szomszédsága, a Velebit oldalán majdnem holdszerű táj az a hely, ahol a legjobb horvát bárányt termesztik és ahol a legjobb horvát sajt készülnek! Zadar városának közelében van Biograd na moru városa, a horvát királyok és püspökök székhelye, ma pedig a turisztikai központ. Nin város is a horvát középkori királyok központja. Itt található a Szent Kereszt templom, mely a 9. században épült világ legkisebb székesegyháza.

Zadar természetközelben lévő természetrajzosok és aktív pihenők számára a Starigrad Paklenica és a Paklenica Nemzeti Park, ahol élvezheti az alpinizmust, túrázást és tiszta levegőt a hatalmas hegyi Velebitben. A Velebit lábánál megtalálja a karsztos szépséget, a Zrmanja folyót, amely szépségével és smaragdzajszínével büszkélkedhet, ahol egy napot kajakra, tutajra vagy úszásra tölthet. A közelben található a legnagyobb édesvizű tó Horvátországban, a Vransko jezero. Kivételes természeti szépsége és a növény- és állatvilág gazdagsága miatt természeti parkot hirdetett. Itt eltölthet egy napos sétát, kerékpározást vagy sportolást. A tó felett egy gyönyörű kilátás nyílik a Zadar szigetvilágra. A Zadar szigetvilág szigeteivel, szépségével és gyönyörű strandjaival kiemelve: Ugljan, Pašman, Silba és Dugi otok. Mindegyikük kompkikötővel van összekötve Zadar városától.

Hogyan juthat el mindezen Zadar csodákhoz? Egyszerűen, tekintettel arra, hogy Zadar jól kapcsolódik a modern autópályához és a repülőtérhez, amely megkönnyíti az elérést. A város és környéke tele van üdülőtelepekkel, tengerparti apartmanokkal és bérlakásokkal. Akár hotelszobákban akarsz maradni, akár olcsóbb magánszállást keresel, például olcsó apartmanokban, ideális szálláshelyet találhat ügynökségi díj nélkül, közvetlenül a magánszállók tulajdonosainak közvetlen kapcsolatával. Üdvözöljük Zadar és Dalmácia!

Zára - Dalmácia - Természeti, kulturális és turisztikai látványosságok

Tengeri orgona és üdvözlet a Sunra - Zadar

Az elmúlt tíz évben Zadar a horvát turizmus gyöngyszemévé vált, a rendkívül gazdag kulturális és történelmi örökség miatt. Évszázadokon át Zadar szimbóluma volt a Szent Donát-templom, a 9. század elejétől a pre-román építészet emlékműve. A templom mellett vannak olyan szimbólumok is, mint például a Roman Forum, a Kalelarga, az Öt kút (Trg pet bunara) tér és a Kneževa palota. Ma azonban a helyzet kissé más, hiszen a Zadar látogatóinak összes figyelmét a jól ismert tengeri orgonák (Morske orgulje) és a Napi üdvözlet (Pozdrav Suncu) vonzotta.

A Zadori Tengeri Szervezet 2005 áprilisában mutatkozott be a Zadari-félsziget nyugati részének újjáépítésére irányuló projekt részeként. Ez a valóban egyedülálló, hetven méter hosszú építészeti eredmény, amelyet a kaszkád profilja felismer, a zene és az építészet keveréke. A rendes szervekhez képest a tengeri orgona zenéjét a tenger és a hullámok játssza. Mivel a tengeri energia kiszámíthatatlan, a soha véget nem érő koncert, akinek a szerzője maga a természet, egyszerűen megismételhetetlen.

Ennek a rendkívüli eredménynek a szerzője a zadari építész Nikola Bašić, aki több társszerzőt hozott létre a tengeri orgonának. A Tengeri Orgánok mellett egy másik, ugyanazon építész egyedi installációja is van, amelyet 2008-ban telepítettek - üdvözlet a Naphoz.

Üdvözlõk a Naphoz háromszáz többrétegû üvegpanel, melynek teljes átmérõje 22 méter. Az üvegvezető táblák alatt fotovoltaikus napelem modulok, amelyek a fő kommunikációs csatorna a természettel. A megvilágítás a naplementében bekapcsol, és egy programozott forgatókönyvben a megvilágítás a Tengeri Orgánok zenéjének ritmusában fényekkel játszik. Ez az egyedülálló telepítés magában foglalja a nap és más bolygókat a naprendszerből.

A Tengeri Orgona számos díjat nyert el, amelyek közül különösen fontos megemlíteni a 2006-ban nyert európai városfejlesztési díjat (CCCB, Barcelona).

Ha úgy dönt, hogy meglátogatja ezeket a kivételes látnivalókat, javasoljuk, hogy olcsó szállást találjon Zadar városában, szobákban, apartmanokban vagy nyaralókban.

Tengeri orgona és üdvözlet a Sunra - Zadar, Horvátország
Tengeri orgona és üdvözlet a Sunra - Zadar, Horvátország
Tengeri orgona és üdvözlet a Sunra - Zadar, Horvátország
Nemzeti Park Paklenica

Az egyedülálló geomorfológiai formák és gyönyörű erdők miatt Velka Paklenica és Mala Paklenica területe 1949-ben nemzeti parknak nyilvánították, és Horvátország második nemzeti parkjává vált a Plitvicei-tavak után.

A Paklenica Nemzeti Park területe 96 km2, melynek legmagasabb csúcsai 1757 méter magas Vaganski vrh és 1753 méter magas Sveto brdo. A park területe a Velika Paklenica és Mala Paklenica kis folyók környékén, valamint a Velebit déli lejtőin lévő függőlegesen vésett kanyonjai. A Paklenica fő jellemzői az érintetlen természet, az őshonos fenyvesek, a bükkösök, valamint a Velika Paklenica és a Mala Paklenica függőleges kanyonjai.

2017 júliusában eredetileg, a kor és a méret alapján mintegy 2030 hektár eredeti bükkfa található a Paklenica Nemzeti Park, az Északi-sarkvidék (Sjeverni Velebit) és a Hajdučki Kuk és a Rožanski kuk természetvédelmi területek területén. UNESCO listája a világ örökségének Európában a "Bükk erdők a Kárpátok és más régiók Európában" néven.

A növényzet mellett a nemzeti park gazdag állatvilággal is rendelkezik. Körülbelül 254 különböző madárfaj élőhely a nemzeti park területe, amelyből 112 madár fészkelő madár. A legismertebbek a sas, a bagoly, a szürke sólyom, a sólyom és a szürke keselyű. A park területe is őz, szarvas, csalánka, vaddisznó, medve, farkas, bobcat és róka lakik.

Évente több mint 100 000 ember látogatja meg ezt a nemzeti parkot. Többségük a 712 méter magas szikla Anića kukát látogató túrázók. A nemzeti parkban meglátogathatod az egyik barlangot is, melyek közül a leghíresebbek a Manita peć és Jama Vodarica barlangok.

A Paklenica Nemzeti Park különböző tevékenységeket kínál látogatóinak, a túrázástól a sziklamászásig. A felnőttek belépőjegye 40 és 50 kuna közötti (5 és 7 euró között), és egy napra érvényes. Nagyobb csoportok is látogathatnak a parkban egy idegenvezetővel.

Apartmanok és szobák találhatók a közeli helyeken, például Starigrad-Paklenica, Tribanj vagy Rovanjska.

Nemzeti Park Paklenica, Horvátország
Nemzeti Park Paklenica, Horvátország
Nemzeti Park Paklenica, Horvátország
Zrmanja-kanyon

A Zrmanja folyó a Lika déli részén, az Poštak hegység alatt, a Novigrad-tenger végéig indul. A folyó hajózható a Novigrad-tengerig terjedő kisebb hajókig Obrovac városáig, és mivel kevésbé hozzáférhető, a Zrmanja-t gyakran rejtett kincsnek hívják.

A tenger felé folyó folyók évezredei után a Zrmanja folyó egy lenyűgöző kanyonot hozott létre, amelyet Horvátország egyik legszebbnek tartanak. Minden évben a Zrmanja-kanyon nagyszámú látogatót vonz, akik a kanyon szépségét élvezik. Számos vízesés és erõs folyami gyorslépés a folyó felső szakaszán a jellegzetes karsztos folyó jellemzõi. A kanyon ma jelentős tájképként védett.

Az egyik leghíresebb vízesés Jankovića buk, amely körül a régi malmok maradványai. Az utolsó 17 kilométer Zrmanja hajók számára hajózható (a Jankovića buktól a Novigrad-tengerig), és Zrmanja ezen részét sziklák veszik körül, a folyók vízzel keveredik.

A Zrmanja-folyó kanyonját különböző módokon lehet feltárni, de mindegyik hajót tartalmaz. Kajak vagy kenu (Kaštel Žegarski) vagy vitorlázhatsz a kirándulóhajón a folyó alsó folyásánál. Akárhogy is, a kilátó a kanyonról és a természetről egyszerűen lélegzetet hagy.

A Zrmanja-kanyon is jól ismert a filmről a fiktív Apache indiai Winnetou főnökről, a német Karla Maya íróról. A kalandokra vágyók számára 4 órás rafting túra van, amely számos viharos vízesést és vízesést foglal magába, mint például az Ogarov buk, valamint az impozáns 13 méter magas vízesés Veliki buk (amely gyalogosan megkerül).

A Zrmanja River Canyon ideális hely a gyermekes családok számára, mert számos látnivalót kínál a gyerekeknek. Ha úgy dönt, hogy meglátogatja ezt a természetes gyöngyöt, amely biztosan elhagyja a lélegzetelállítót, megfizethető szállást talál a privát apartmanokban a környező Obrovac, Karina, Novigrad, Posedarje és más helyeken Zadar közelében.

Zrmanja-kanyon, Horvátország
Zrmanja-kanyon, Horvátország
Zrmanja-kanyon, Horvátország
sóval a szigeten Pag

A Saltern egy ipari eljárás a tengeri só előállítására, amelyben egy sor nagyméretű sekély tengervíz-medencében a tengeri sót elpárologtatják a vízből. Maga a folyamat az első medencében a legalacsonyabb NaCl koncentrációval elpárolgott, és az utolsó medencében végződik, ahol a tengervíz telített, így a só lecsapható a medence alján. Maga a folyamat szezonális, tavasszal kezdődik, és ősszel végződik, amikor a sót betakarítják. Bár a múltban a só több helyen Horvátországban volt szüretelve, napjainkban csak három hornyos szalony maradt - a Stonban a saltern, amely Európa egyik legrégebbi salternje, a szlern Nin és a legnagyobb saltern Horvátországban Pag (Paška solana).

A Pag sziget ideális feltételeket nyújt a tengeri sók előállításához. Számos napsütéses napon, tiszta környezeten, kedvező szélen, sziklás és szerény vegetáción kívül a 999-es évek millenniumi hagyományai is vannak.

A Pag Salternia Pag városától délre fekszik, 225 hektár felszínen. A salternak Dinjiška-medencéket is tartalmaznak, amelyek a sós vízvezetékeken keresztül Pag-salternek kapcsolódnak. A saltern területét keleti és nyugati oldalú dombok veszik körül, míg a felület áthatolhatatlan, és többnyire agyagból és vályogból készül.

A Pag-só tartalmazza az összes ásványi anyagot, amelyek a tengervíz alkotóelemei, és rendkívüli minősége igazolható azzal, hogy a Pag-sót származási forrásként rögzíti.

Érdekes tény, hogy Pag szigetén a só értéke fehér arany volt. A XV. Században a Pag pásztor kiadta a "Pag assignat" -ot, amely Horvátországban a papírpénzek egyik első formája.

Pag sziget számos lehetőséget kínál az ideális ünnepek élvezetéhez. Pag szigetén kívül a sziget Pag-csipke és sült bárány (paška lambnja na ražnju). A szórakozásra és éjszakai életre vágyók a horvátországi Zrće strandot, amely Novalja közelében található. A privát apartmanok szállása Pag szigetén, a sziget déli részén vagy Novalja és a sziget északi részén található Gajac faluban található.

sóval a szigeten Pag, Horvátország
sóval a szigeten Pag, Horvátország
sóval a szigeten Pag, Horvátország
Természetpark Vransko tó

Horvátország legnagyobb természetes tava, a Vransko-tó Pakoštane mellett található, nem messze a tengertől. Mivel a tó felülete a tengerszint felett (2 méterrel a tengerszint felett) és az alsó szint alatt van (4 méterrel a tengerszint alatt), a Vransko-tó egy kriptodepresszió. A földalatti zátonyok és a Prosika csatornája miatt, melyen a tó a tengerhez kapcsolódik, a tó vizének enyhén sós.

A Vransko-tó 1999-ben természeti parkként jelent meg, és Horvátország egyik természetes parkja egyike. A Vransko-tó mellett a park környékén is szerepel. A természetvédelmi terület 57 km2-es területet foglal magában, amelyből a tó kb. 30 km2-t, vagy a teljes parkterület több mint felét foglalja el. A tó mintegy 14 km hosszú és 1,4-3,4 km széles. 2013-ban a Vransko-tó természeti parkja a Ramsari Egyezményben szerepel a védett vizes területek listáján.

A Vransko-tó északnyugati részén, amelyet 1983-ban ornitológiai tartalékként hirdetettek ki, a Horvát Köztársaság egyik legértékesebb ornitológiai területe. A 9nm-nél kisebb területtel rendelkező ornitológiai tartalék területe a vizes élőhely kisebb részét jelenti, amely a 18. században a csatornák feltárásával szinte teljesen lecsapolt.

A madártani rezervátum minden bizonnyal a park egyik legfontosabb része, mivel sok madár lakik. Több mint 230 madárfaj látható a parkban, amelynek egész évben mintegy 100 fajta madár él, mint például a mocsári madarak. Más madarak többnyire vándorló madarak, amelyek a vándorlás idején élõ területet élnek. Az ősszel a madárvándorlás idején a biológusok becslése szerint naponta huszonkilencszázezer madár él a parkban. A parkot egy tucat veszélyeztetett madárfaj, például nagy fehér gém, kis galagonya, kolibri és más veszélyeztetett fajok lakói is lakják.

A parklátogatás ingyenes, de a park egyes részei felszámolásra kerülnek. A jegyekről további információt a hivatalos honlapon talál. Kivéve a sétát, a parkban élvezheti a túrázást, kerékpározást, kajakozást és egyéb tevékenységeket. Túrákat szervezhet az idegenvezetővel, vagy iskolába járhat a természetben.

Ha úgy dönt, hogy meglátogatja ezt a varázslatos helyet, olcsó szállást talál Pirovac városában.

Természetpark Vransko tó, Horvátország
Természetpark Vransko tó, Horvátország
Természetpark Vransko tó, Horvátország
Természetvédelmi Park Telascica

Dugi otok szigetének délkeleti részén fekszik, Horvátország egyik legvonzóbb természeti parkja - a Telašćica Természeti Park. A park központja a Telašćica-öböl, valamint a környező tengeri övezetek, tizenhárom sziget és hat sziget. A park felszíne valamivel több mint 70 km2, ebből 26 km2 a szárazföldön és mintegy 45 km2 a tengeren.

A Telešćica-öböl 1988-ban természetvédelmi területet hirdetett, míg a védett terület státusza 1980-ban került megítélésre. A gazdag növény- és állatvilág, a földtani jelenségek és a tenger alatti tenger alatti természet egyedülálló harmóniája. Az öbölben három természeti jelenség jellemzi: az Adriai-tenger legbiztonságosabb természeti kikötője sok tengerésznek, a sós tónak és a 200 méteres tengerszint feletti magasságban lévő meredekek / sziklák számára. A környező szigetekről a legszebb a Katina szigete, Dugi otok és Kornati között. A legszokatlanabb sziget a 3 méter magas Taljurić, amely úgy néz ki, mint a panel.

A parkban uralkodó növényzet a mediterrán növényzet, melynek száma mintegy 500 növényfaj, amelyek közül számos endemikus növény. A víz alatti világ gazdag, és több mint 250 növényből és 300 állatfajból áll, beleértve a vörös korallokat és a tengeri szivacsokat. A park is tizenöt szamár életének helye. Telaščica már ősidők óta lakott, és sok ókori nyomot találnak, mint például a Čuh területén lévő halmok, egy Mala Proversa római épület maradványai az első századból, valamint számos templom.

A Telaščica Természeti Park számos tevékenységet kínál a látogatóknak. Idegenvezetésről, sétahajózásról, kerékpározásról, búvárkodásról, horgászatról, vízi sportokról és tenger gyümölcseiről szóló különlegességekről, amelyeket a park egyik éttermében megkóstolhat. Azt is javasoljuk, hogy látogasson el Grpašćakba, ahol gyönyörű kilátást élvezhet. Beléphet a természetvédelmi parkba szárazföldön vagy tengeri úton, és további részletekért látogasson el a park hivatalos honlapjára. Olcsó szállás apartmanok Dugi otokon találhatók.

Természetvédelmi Park Telascica, Horvátország
Természetvédelmi Park Telascica, Horvátország
Természetvédelmi Park Telascica, Horvátország

Zára - Dalmácia - Éghajlati és időjárás-előrejelzés

Zára - Dalmácia Időjárás előrejelzés

Dalmácia Horvátország történelmi régiója, amely Zadrától és a Velebit hegytől északra fekszik, Dubrovnikig és Konavleig Horvátország déli részében. Szinte az összes Dalmácia uralja a tipikus mediterrán éghajlatot száraz, napos és forró nyarakkal, enyhe és esős telekkel. A dalmát hátországban (dalmát Zagora) a szubmediterrán éghajlat uralkodik, amely eltér a tipikus mediterrán éghajlattól, mivel a tél valamivel hidegebb, és a nyár többnyire kissé melegebb az átlagosnál. A nap és a hőség sokaságának köszönhetően a tipikus örökzöld növényeket uralja; holm tölgy, aleppo fenyő, dalmát fekete fenyő és mezőgazdasági növények; olajbogyó, füge és szőlőültetvény.

A Zadar régiónak különleges része van, Ravni kotari. Itt van az egyik legtermékenyebb terület Dalmáciában, amely gyümölcsök és zöldségek termesztéséről ismert. Mindez az egyedi és kellemes mediterrán mikroklímának köszönhető. A napsütés, a tiszta ég és a kellemes tenger hőmérséklete miatt Zadar és környéke, Zadar szigetcsoport gyakran érdekes hely a turisták számára, akik kellemes és felejthetetlen vakációt keresnek. A tenger minősége és tisztasága az egész dalmát tengerpartjának, különösen a dalmát szigeteknek a jellemzője a viszonylag alacsony népsűrűség és az iparág fejletlensége miatt. A kék zászló hordozói sok dalmát strandok - a tisztaság, a szolgáltatás minősége és az ökológiailag megőrzött környezet jelképe.

Az alábbiakban grafikus ábrázolás található a napi átlagos maximális és minimális napi levegőhőmérséklet és a tenger hőmérséklete tekintetében, ami a legjobban tükrözi a kellemes mediterrán éghajlatot.

Átlagos levegő hőmérséklet - Zára - Dalmácia
Átlagos tengeri hőmérséklet - Zára - Dalmácia
Utoljára hozzáadott szállás Zára - Dalmácia régióban
Apartmanok Dubravica

Ár tól 57 €

Nyaraló ház Leggiero

Ár tól 225 €

Apartman Paradiso

Ár tól 80 €

Apartman Mira

Ár tól 45 €