Your browser does not support JavaScript! Apartmanok és magánszállás Zára - Dalmácia, Horvátország 

Apartmanok és magánszállás Zára - Dalmácia

Zára - Dalmácia - Horvátország
Zára - Dalmácia - Horvátország
Zára - Dalmácia - Horvátország
Zára - Dalmácia - Címer

Zadar - nap a tenger felett! Alfred Hitchcock híres rendező azt mondta Zadarról, hogy "Zadar a legszebb naplemente a világon"! Hogyan tudunk ellentmondani egy filmes film legendás mestere, de mégis a legjobb módja annak, hogy ellenőrizzük a szavait, csak egy, és ez a látogatás a csodálatos dalmát városban!

Története valóban ősi és a korai kőkorszakhoz nyúlik vissza, és a "Jader" város neve valószínűleg az ősi mediterrán telepesek előkelő európai nyelvéből származik. Liburni Ilír törzsek után az ie 2. században a rómaiak és a rómaiak kolóniája lakott. "Colonia Julia Jader" néven ítélve, 48. pr. Kr. Zadarot valószínűleg Julius Caesar alapította. A Római Birodalom bukása után Zadar bizánci uralkodik, amikor Dalmácia fővárosának szerepét betölti, amely 1918-ig marad. A középkorban Zadar a horvát királyok uralkodása alatt áll. A horvát királyság végét követően Magyarország része volt, majd a velencei uralom alatt. A város történelmében az 1202-es ostrom tragédiája hangsúlyos, amikor a velenceiek kereszteseket használtak, hogy elpusztítsák, lerombolják és elrabolják Zadarot. A 19. században Zadar az osztrák hatalom alá került, amely alatt a második világháború végéig maradt.

Ezeken a történelmi zűrzavarokon keresztül Zadar város és kulturális központként nőtt fel, a XV. És XVI. Században épült lenyűgöző városfalakkal, melyek Zadar legnagyobb forrása a velencei Köztársaságban. Ma a város falai irigylésre méltó varázslatot adnak Zadarnak, és nagyrészt gazdag turisztikai kínálatot nyújtanak. A falakon kívül itt található a Szent Donát templom, amely Horvátországban épült pre-romanikus kora középkor legértékesebb emlékműve. A 9. században épült. Ezenkívül megtekintheti a Szent Stošija székesegyházat, de az elkerülhetetlen és egyedülálló tengeri orgonát is, amely az építészet, a természet és a zene egyedülálló keveréke. Tengeri orgona épül fel a 75 méter hosszú tengerparton, és különlegességük, hogy a hangot nem a levegő keringése, hanem a zadari vízpart hullámai okozzák. Egyedülálló lehetőséget ad arra, hogy hallja, hogyan énekli az Adriai-tengert!

És a Zadar történetének vége felé - Üdvözöllek a Napnak! A világ legszebb naplemente megérdemli a figyelemre méltó helyet, és ez a Nikola Bašić építészeti-művészeti installációja, a Zadar-félsziget nyugati pontján, közvetlenül a Tengeri Szervezet mellett. A napi üdvözlet háromszáz, többrétegű üvegpanelből áll, amelyek ugyanolyan szinten helyezkednek el egy 22 méter átmérőjű sziklás járdán. A Nap és a Nap bolygói arányosan helyezkednek el. Ahogy a tengeri orgona a Zadar naplemente történetének hangzó része, a Napi üdvözlet egy vizuális rész, amely együttesen egyedülálló élményt nyújt!

Zadar közelében van az elkerülhetetlen horvát célpont fiataloknak, akik izgalmas éjszakai életet keresnek - Pag szigetén. A népszerű strand Zrće eddig kultikus státuszt kapott, de Pag sokkal többet jelent. A nyugodt, de szürreális szépség szomszédsága, a Velebit oldalán majdnem holdszerű táj az a hely, ahol a legjobb horvát bárányt termesztik és ahol a legjobb horvát sajt készülnek! Zadar városának közelében van Biograd na moru városa, a horvát királyok és püspökök székhelye, ma pedig a turisztikai központ. Nin város is a horvát középkori királyok központja. Itt található a Szent Kereszt templom, mely a 9. században épült világ legkisebb székesegyháza.

Zadar természetközelben lévő természetrajzosok és aktív pihenők számára a Starigrad Paklenica és a Paklenica Nemzeti Park, ahol élvezheti az alpinizmust, túrázást és tiszta levegőt a hatalmas hegyi Velebitben. A Velebit lábánál megtalálja a karsztos szépséget, a Zrmanja folyót, amely szépségével és smaragdzajszínével büszkélkedhet, ahol egy napot kajakra, tutajra vagy úszásra tölthet. A közelben található a legnagyobb édesvizű tó Horvátországban, a Vransko jezero. Kivételes természeti szépsége és a növény- és állatvilág gazdagsága miatt természeti parkot hirdetett. Itt eltölthet egy napos sétát, kerékpározást vagy sportolást. A tó felett egy gyönyörű kilátás nyílik a Zadar szigetvilágra. A Zadar szigetvilág szigeteivel, szépségével és gyönyörű strandjaival kiemelve: Ugljan, Pašman, Silba és Dugi otok. Mindegyikük kompkikötővel van összekötve Zadar városától.

Hogyan juthat el mindezen Zadar csodákhoz? Egyszerűen, tekintettel arra, hogy Zadar jól kapcsolódik a modern autópályához és a repülőtérhez, amely megkönnyíti az elérést. A város és környéke tele van üdülőtelepekkel, tengerparti apartmanokkal és bérlakásokkal. Akár hotelszobákban akarsz maradni, akár olcsóbb magánszállást keresel, például olcsó apartmanokban, ideális szálláshelyet találhat ügynökségi díj nélkül, közvetlenül a magánszállók tulajdonosainak közvetlen kapcsolatával. Üdvözöljük Zadar és Dalmácia!

Zára - Dalmácia - Horvátország
Zára - Dalmácia - Horvátország
Zára - Dalmácia - Horvátország

Kiemelt apartmanok és magánszállások Zára - Dalmácia

Apartmanok Calimero Vidalići - Pag - Novalja
Apartmanok Calimero Vidalići

Pag - Novalja
Ár kérésre
Apartmanok Kustić - Pag - Novalja
Apartmanok Kustić

Pag - Novalja
Ár kérésre
Apartmanok  Vidov - Ugljan - Kali
Apartmanok Vidov

Ugljan - Kali
ár 40 €
Apartmanok Salvia - Pag - Kolan és Mandre
Apartmanok Salvia

Pag - Kolan és Mandre
ár 35 €
Apartmanok Leon - Ražanac
Apartmanok Leon

Ražanac
ár 40 €

Zára - Dalmácia - keresd meg a városokat a google térképen

Zára - Dalmácia - természeti, kulturális és turisztikai látványosságok

Tengeri orgona és üdvözlet a Sunra - Zadar

Az elmúlt tíz évben Zadar a horvát turizmus gyöngyszemévé vált, a rendkívül gazdag kulturális és történelmi örökség miatt. Évszázadokon át Zadar szimbóluma volt a Szent Donát-templom, a 9. század elejétől a pre-román építészet emlékműve. A templom mellett vannak olyan szimbólumok is, mint például a Roman Forum, a Kalelarga, az Öt kút (Trg pet bunara) tér és a Kneževa palota. Ma azonban a helyzet kissé más, hiszen a Zadar látogatóinak összes figyelmét a jól ismert tengeri orgonák (Morske orgulje) és a Napi üdvözlet (Pozdrav Suncu) vonzotta.

A Zadori Tengeri Szervezet 2005 áprilisában mutatkozott be a Zadari-félsziget nyugati részének újjáépítésére irányuló projekt részeként. Ez a valóban egyedülálló, hetven méter hosszú építészeti eredmény, amelyet a kaszkád profilja felismer, a zene és az építészet keveréke. A rendes szervekhez képest a tengeri orgona zenéjét a tenger és a hullámok játssza. Mivel a tengeri energia kiszámíthatatlan, a soha véget nem érő koncert, akinek a szerzője maga a természet, egyszerűen megismételhetetlen.

Ennek a rendkívüli eredménynek a szerzője a zadari építész Nikola Bašić, aki több társszerzőt hozott létre a tengeri orgonának. A Tengeri Orgánok mellett egy másik, ugyanazon építész egyedi installációja is van, amelyet 2008-ban telepítettek - üdvözlet a Naphoz.

Üdvözlõk a Naphoz háromszáz többrétegû üvegpanel, melynek teljes átmérõje 22 méter. Az üvegvezető táblák alatt fotovoltaikus napelem modulok, amelyek a fő kommunikációs csatorna a természettel. A megvilágítás a naplementében bekapcsol, és egy programozott forgatókönyvben a megvilágítás a Tengeri Orgánok zenéjének ritmusában fényekkel játszik. Ez az egyedülálló telepítés magában foglalja a nap és más bolygókat a naprendszerből.

A Tengeri Orgona számos díjat nyert el, amelyek közül különösen fontos megemlíteni a 2006-ban nyert európai városfejlesztési díjat (CCCB, Barcelona).

Ha úgy dönt, hogy meglátogatja ezeket a kivételes látnivalókat, javasoljuk, hogy olcsó szállást találjon Zadar városában, szobákban, apartmanokban vagy nyaralókban.

Tengeri orgona és üdvözlet a Sunra - Zadar - Horvátország
Tengeri orgona és üdvözlet a Sunra - Zadar - Horvátország
Tengeri orgona és üdvözlet a Sunra - Zadar - Horvátország

Nemzeti Park Paklenica

Az egyedülálló geomorfológiai formák és gyönyörű erdők miatt Velka Paklenica és Mala Paklenica területe 1949-ben nemzeti parknak nyilvánították, és Horvátország második nemzeti parkjává vált a Plitvicei-tavak után.

A Paklenica Nemzeti Park területe 96 km2, melynek legmagasabb csúcsai 1757 méter magas Vaganski vrh és 1753 méter magas Sveto brdo. A park területe a Velika Paklenica és Mala Paklenica kis folyók környékén, valamint a Velebit déli lejtőin lévő függőlegesen vésett kanyonjai. A Paklenica fő jellemzői az érintetlen természet, az őshonos fenyvesek, a bükkösök, valamint a Velika Paklenica és a Mala Paklenica függőleges kanyonjai.

2017 júliusában eredetileg, a kor és a méret alapján mintegy 2030 hektár eredeti bükkfa található a Paklenica Nemzeti Park, az Északi-sarkvidék (Sjeverni Velebit) és a Hajdučki Kuk és a Rožanski kuk természetvédelmi területek területén. UNESCO listája a világ örökségének Európában a "Bükk erdők a Kárpátok és más régiók Európában" néven.

A növényzet mellett a nemzeti park gazdag állatvilággal is rendelkezik. Körülbelül 254 különböző madárfaj élőhely a nemzeti park területe, amelyből 112 madár fészkelő madár. A legismertebbek a sas, a bagoly, a szürke sólyom, a sólyom és a szürke keselyű. A park területe is őz, szarvas, csalánka, vaddisznó, medve, farkas, bobcat és róka lakik.

Évente több mint 100 000 ember látogatja meg ezt a nemzeti parkot. Többségük a 712 méter magas szikla Anića kukát látogató túrázók. A nemzeti parkban meglátogathatod az egyik barlangot is, melyek közül a leghíresebbek a Manita peć és Jama Vodarica barlangok.

A Paklenica Nemzeti Park különböző tevékenységeket kínál látogatóinak, a túrázástól a sziklamászásig. A felnőttek belépőjegye 40 és 50 kuna közötti (5 és 7 euró között), és egy napra érvényes. Nagyobb csoportok is látogathatnak a parkban egy idegenvezetővel.

Apartmanok és szobák találhatók a közeli helyeken, például Starigrad-Paklenica, Tribanj vagy Rovanjska.

Nemzeti Park Paklenica - Horvátország
Nemzeti Park Paklenica - Horvátország
Nemzeti Park Paklenica - Horvátország

Zrmanja-kanyon

A Zrmanja folyó a Lika déli részén, az Poštak hegység alatt, a Novigrad-tenger végéig indul. A folyó hajózható a Novigrad-tengerig terjedő kisebb hajókig Obrovac városáig, és mivel kevésbé hozzáférhető, a Zrmanja-t gyakran rejtett kincsnek hívják.

A tenger felé folyó folyók évezredei után a Zrmanja folyó egy lenyűgöző kanyonot hozott létre, amelyet Horvátország egyik legszebbnek tartanak. Minden évben a Zrmanja-kanyon nagyszámú látogatót vonz, akik a kanyon szépségét élvezik. Számos vízesés és erõs folyami gyorslépés a folyó felső szakaszán a jellegzetes karsztos folyó jellemzõi. A kanyon ma jelentős tájképként védett.

Az egyik leghíresebb vízesés Jankovića buk, amely körül a régi malmok maradványai. Az utolsó 17 kilométer Zrmanja hajók számára hajózható (a Jankovića buktól a Novigrad-tengerig), és Zrmanja ezen részét sziklák veszik körül, a folyók vízzel keveredik.

A Zrmanja-folyó kanyonját különböző módokon lehet feltárni, de mindegyik hajót tartalmaz. Kajak vagy kenu (Kaštel Žegarski) vagy vitorlázhatsz a kirándulóhajón a folyó alsó folyásánál. Akárhogy is, a kilátó a kanyonról és a természetről egyszerűen lélegzetet hagy.

A Zrmanja-kanyon is jól ismert a filmről a fiktív Apache indiai Winnetou főnökről, a német Karla Maya íróról. A kalandokra vágyók számára 4 órás rafting túra van, amely számos viharos vízesést és vízesést foglal magába, mint például az Ogarov buk, valamint az impozáns 13 méter magas vízesés Veliki buk (amely gyalogosan megkerül).

A Zrmanja River Canyon ideális hely a gyermekes családok számára, mert számos látnivalót kínál a gyerekeknek. Ha úgy dönt, hogy meglátogatja ezt a természetes gyöngyöt, amely biztosan elhagyja a lélegzetelállítót, megfizethető szállást talál a privát apartmanokban a környező Obrovac, Karina, Novigrad, Posedarje és más helyeken Zadar közelében.

Zrmanja-kanyon - Horvátország
Zrmanja-kanyon - Horvátország
Zrmanja-kanyon - Horvátország

sóval a szigeten Pag

A Saltern egy ipari eljárás a tengeri só előállítására, amelyben egy sor nagyméretű sekély tengervíz-medencében a tengeri sót elpárologtatják a vízből. Maga a folyamat az első medencében a legalacsonyabb NaCl koncentrációval elpárolgott, és az utolsó medencében végződik, ahol a tengervíz telített, így a só lecsapható a medence alján. Maga a folyamat szezonális, tavasszal kezdődik, és ősszel végződik, amikor a sót betakarítják. Bár a múltban a só több helyen Horvátországban volt szüretelve, napjainkban csak három hornyos szalony maradt - a Stonban a saltern, amely Európa egyik legrégebbi salternje, a szlern Nin és a legnagyobb saltern Horvátországban Pag (Paška solana).

A Pag sziget ideális feltételeket nyújt a tengeri sók előállításához. Számos napsütéses napon, tiszta környezeten, kedvező szélen, sziklás és szerény vegetáción kívül a 999-es évek millenniumi hagyományai is vannak.

A Pag Salternia Pag városától délre fekszik, 225 hektár felszínen. A salternak Dinjiška-medencéket is tartalmaznak, amelyek a sós vízvezetékeken keresztül Pag-salternek kapcsolódnak. A saltern területét keleti és nyugati oldalú dombok veszik körül, míg a felület áthatolhatatlan, és többnyire agyagból és vályogból készül.

A Pag-só tartalmazza az összes ásványi anyagot, amelyek a tengervíz alkotóelemei, és rendkívüli minősége igazolható azzal, hogy a Pag-sót származási forrásként rögzíti.

Érdekes tény, hogy Pag szigetén a só értéke fehér arany volt. A XV. Században a Pag pásztor kiadta a "Pag assignat" -ot, amely Horvátországban a papírpénzek egyik első formája.

Pag sziget számos lehetőséget kínál az ideális ünnepek élvezetéhez. Pag szigetén kívül a sziget Pag-csipke és sült bárány (paška lambnja na ražnju). A szórakozásra és éjszakai életre vágyók a horvátországi Zrće strandot, amely Novalja közelében található. A privát apartmanok szállása Pag szigetén, a sziget déli részén vagy Novalja és a sziget északi részén található Gajac faluban található.

sóval a szigeten Pag - Horvátország
sóval a szigeten Pag - Horvátország
sóval a szigeten Pag - Horvátország

Természetpark Vransko tó

Horvátország legnagyobb természetes tava, a Vransko-tó Pakoštane mellett található, nem messze a tengertől. Mivel a tó felülete a tengerszint felett (2 méterrel a tengerszint felett) és az alsó szint alatt van (4 méterrel a tengerszint alatt), a Vransko-tó egy kriptodepresszió. A földalatti zátonyok és a Prosika csatornája miatt, melyen a tó a tengerhez kapcsolódik, a tó vizének enyhén sós.

A Vransko-tó 1999-ben természeti parkként jelent meg, és Horvátország egyik természetes parkja egyike. A Vransko-tó mellett a park környékén is szerepel. A természetvédelmi terület 57 km2-es területet foglal magában, amelyből a tó kb. 30 km2-t, vagy a teljes parkterület több mint felét foglalja el. A tó mintegy 14 km hosszú és 1,4-3,4 km széles. 2013-ban a Vransko-tó természeti parkja a Ramsari Egyezményben szerepel a védett vizes területek listáján.

A Vransko-tó északnyugati részén, amelyet 1983-ban ornitológiai tartalékként hirdetettek ki, a Horvát Köztársaság egyik legértékesebb ornitológiai területe. A 9nm-nél kisebb területtel rendelkező ornitológiai tartalék területe a vizes élőhely kisebb részét jelenti, amely a 18. században a csatornák feltárásával szinte teljesen lecsapolt.

A madártani rezervátum minden bizonnyal a park egyik legfontosabb része, mivel sok madár lakik. Több mint 230 madárfaj látható a parkban, amelynek egész évben mintegy 100 fajta madár él, mint például a mocsári madarak. Más madarak többnyire vándorló madarak, amelyek a vándorlás idején élõ területet élnek. Az ősszel a madárvándorlás idején a biológusok becslése szerint naponta huszonkilencszázezer madár él a parkban. A parkot egy tucat veszélyeztetett madárfaj, például nagy fehér gém, kis galagonya, kolibri és más veszélyeztetett fajok lakói is lakják.

A parklátogatás ingyenes, de a park egyes részei felszámolásra kerülnek. A jegyekről további információt a hivatalos honlapon talál. Kivéve a sétát, a parkban élvezheti a túrázást, kerékpározást, kajakozást és egyéb tevékenységeket. Túrákat szervezhet az idegenvezetővel, vagy iskolába járhat a természetben.

Ha úgy dönt, hogy meglátogatja ezt a varázslatos helyet, olcsó szállást talál Pirovac városában.

Természetpark Vransko tó - Horvátország
Természetpark Vransko tó - Horvátország
Természetpark Vransko tó - Horvátország

Természetvédelmi Park Telascica

Dugi otok szigetének délkeleti részén fekszik, Horvátország egyik legvonzóbb természeti parkja - a Telašćica Természeti Park. A park központja a Telašćica-öböl, valamint a környező tengeri övezetek, tizenhárom sziget és hat sziget. A park felszíne valamivel több mint 70 km2, ebből 26 km2 a szárazföldön és mintegy 45 km2 a tengeren.

A Telešćica-öböl 1988-ban természetvédelmi területet hirdetett, míg a védett terület státusza 1980-ban került megítélésre. A gazdag növény- és állatvilág, a földtani jelenségek és a tenger alatti tenger alatti természet egyedülálló harmóniája. Az öbölben három természeti jelenség jellemzi: az Adriai-tenger legbiztonságosabb természeti kikötője sok tengerésznek, a sós tónak és a 200 méteres tengerszint feletti magasságban lévő meredekek / sziklák számára. A környező szigetekről a legszebb a Katina szigete, Dugi otok és Kornati között. A legszokatlanabb sziget a 3 méter magas Taljurić, amely úgy néz ki, mint a panel.

A parkban uralkodó növényzet a mediterrán növényzet, melynek száma mintegy 500 növényfaj, amelyek közül számos endemikus növény. A víz alatti világ gazdag, és több mint 250 növényből és 300 állatfajból áll, beleértve a vörös korallokat és a tengeri szivacsokat. A park is tizenöt szamár életének helye. Telaščica már ősidők óta lakott, és sok ókori nyomot találnak, mint például a Čuh területén lévő halmok, egy Mala Proversa római épület maradványai az első századból, valamint számos templom.

A Telaščica Természeti Park számos tevékenységet kínál a látogatóknak. Idegenvezetésről, sétahajózásról, kerékpározásról, búvárkodásról, horgászatról, vízi sportokról és tenger gyümölcseiről szóló különlegességekről, amelyeket a park egyik éttermében megkóstolhat. Azt is javasoljuk, hogy látogasson el Grpašćakba, ahol gyönyörű kilátást élvezhet. Beléphet a természetvédelmi parkba szárazföldön vagy tengeri úton, és további részletekért látogasson el a park hivatalos honlapjára. Olcsó szállás apartmanok Dugi otokon találhatók.

Természetvédelmi Park Telascica - Horvátország
Természetvédelmi Park Telascica - Horvátország
Természetvédelmi Park Telascica - Horvátország

Zára - Dalmácia - Éghajlat

Dalmácia Horvátország történelmi régiója, amely Zadrától és a Velebit hegytől északra fekszik, Dubrovnikig és Konavleig Horvátország déli részében. Szinte az összes Dalmácia uralja a tipikus mediterrán éghajlatot száraz, napos és forró nyarakkal, enyhe és esős telekkel. A dalmát hátországban (dalmát Zagora) a szubmediterrán éghajlat uralkodik, amely eltér a tipikus mediterrán éghajlattól, mivel a tél valamivel hidegebb, és a nyár többnyire kissé melegebb az átlagosnál. A nap és a hőség sokaságának köszönhetően a tipikus örökzöld növényeket uralja; holm tölgy, aleppo fenyő, dalmát fekete fenyő és mezőgazdasági növények; olajbogyó, füge és szőlőültetvény.

A Zadar régiónak különleges része van, Ravni kotari. Itt van az egyik legtermékenyebb terület Dalmáciában, amely gyümölcsök és zöldségek termesztéséről ismert. Mindez az egyedi és kellemes mediterrán mikroklímának köszönhető. A napsütés, a tiszta ég és a kellemes tenger hőmérséklete miatt Zadar és környéke, Zadar szigetcsoport gyakran érdekes hely a turisták számára, akik kellemes és felejthetetlen vakációt keresnek. A tenger minősége és tisztasága az egész dalmát tengerpartjának, különösen a dalmát szigeteknek a jellemzője a viszonylag alacsony népsűrűség és az iparág fejletlensége miatt. A kék zászló hordozói sok dalmát strandok - a tisztaság, a szolgáltatás minősége és az ökológiailag megőrzött környezet jelképe.

Az alábbiakban grafikus ábrázolás található a napi átlagos maximális és minimális napi levegőhőmérséklet és a tenger hőmérséklete tekintetében, ami a legjobban tükrözi a kellemes mediterrán éghajlatot.

Átlagos levegő hőmérséklet - Zára - Dalmácia
Átlagos tengeri hőmérséklet- Zára - Dalmácia