Magánszállás Omiš riviéra

Dalmácia központjában található Omiš Riviéra 30 km-re fekszik Split és egy másik vonzó Riviera - Makarska riviéra között. Omiš Riviéra az északi Podstranában kezdődik, délen pedig Piska kis halászfalujában végződik. Az Omiš Riviéra számos vonzó kavicsos strandban és vonzó kilátást nyújt a kék tengerre, a Brač-csatornára és a közeli Brač és Hvar-szigetekre. Az Omiš kalóz városa, a Riviéra központja, amely a Cetina folyó száján fekszik, Omiš Riviéra a Podstrana, a Jesenice, a Dugi Rat, a Duće, a Nemira, a Stanići, a Čelina, a Lokva Rogoznica, a Mimice, a Marušići és a Pisak.

Ajánlott apartmanok és privát szállás Makarska riviéra

Apartmanok Vila Mirjana

Dugi Rat

Ár tól 65 €
6 értékelés - 5/5
Apartmanok Villa Mira

Omiš

Ár tól 50 €
Apartmanok Miroslav

Duće

Ár tól 60 €

Idegenvezető Omiš riviéra

Dalmácia központjában található Omiš Riviéra 30 km-re fekszik Split és egy másik vonzó Riviera - Makarska riviéra között. Omiš Riviéra az északi Podstranában kezdődik, délen pedig Piska kis halászfalujában végződik. Az Omiš Riviéra számos vonzó kavicsos strandban és vonzó kilátást nyújt a kék tengerre, a Brač-csatornára és a közeli Brač és Šolta szigetekre. Split és Makarska, valamint a közeli szigetek közvetlen közelében fekvő Omiš Riviéra ideális kiindulópont egynapos hajókirándulásokhoz. Omiš Riviéra a vonzó 1339 méter magas Mosor-hegy lábánál található, Veliki Kabal legmagasabb csúcsával. A gazdag történelme, számos kavicsos strandja, az érintetlen természet és a kék Adriai-tenger miatt sok látogató az Omiš Rivierát a horvát tengerpart egyik legvonzóbb részének tartja. Az Omiš kalóz városa, a Riviéra központja, amely a Cetina folyó száján fekszik, Omiš Riviéra a Podstrana, Jesenice, Dugi Rat, Duće, Nemira, Stanići, Čelina, Lokva Rogoznica, Mimice, Marušići és Pisak.

Omiš Riviéra területe több mint 2000 évvel ezelőtt lakott, Omiš-vidék csúcspontja pedig a 12. és 13. században volt. Abban az időben a híres Omiš kalózok uralkodtak a tengeren, és az Omiš közelében közlekedő hajók kénytelenek voltak a vitorlázásért fizetni. Század elejétől a 19. század elejéig, amikor megtörtént a velencei köztársaság bontása, Omiš városa Omiš Riviéra központja volt. Ebben az időszakban a városi falakat, amelyek még megtalálhatók, építették és építették.

Omiš gazdag kalóztörténete a város minden sarkában és az év bármely szakaszában, Omiš látogatásakor kerül bemutatásra. Ha azonban augusztusban meglátogatja Omišot, lehetősége lesz arra, hogy megtapasztalja, hogyan éltek Omiš kalózok több mint 600 éve. Minden évben augusztus 18-án megrendezésre kerül a 13. századi kalózharc szimulációja. A kalózharc szimbolálja az Omiš kalózok és a velenceiek közötti kardot és kockákat. A haditengerészeti csata Omiš fő kikötőjében zajlik. Minden évben ez az egyedülálló látvány több mint 10.000 lelkes látogatót vonz. A kardokkal és kockákkal folytatott csatákon kívül a műsor kiemelkedése két vitorlás ütközése.

Az Omiš Riviéra egyik védjegye számos öblök és strandok, amelyeket vastag fenyőerdők és kristálytiszta tenger vesz körül. Szinte minden strand alkalmas gyermekes családok számára. Omiš Riviéra legszebb és legszebb strandjai közé tartozik a Dugi Rat, a Glavica, a Golubnik, a Luka, a Rogac és a Vavlje a Duće-ban, a központi strand Velika strand Omišben, a Slavinj és Brzet homokos strandok Omiš közelében, Mala Luka strand a Nemira és Stanic és a Nudista (FKK) strand Ruskamen közelében Lokve Rogoznica közelében.

Omiš városa közelében található az Adriai-tengerbe áramló Cetina folyó lenyűgöző kanyonja. A Cetina-folyó mellett számos középkori erődítmény található, gyönyörű kilátással a Cetina-folyóra és a lenyűgöző kanyonra. A leghíresebb erődítmények a Sinji erőd Stari grad, Mirabela (Peovica), Fortica (Starigrad) és a Visuć erőd. Cetinán a Radman malmok ("Radmanove mlinice") ismert kirándulóhelye, ahol megkóstolhatja a dalmát konyha különlegességeit, mint a bárány, a borjúhús, a béka lábak és az angolna. A Cetina-folyó kanyonján próbálkozhat a rafting, a zipline, a kajakozás és a horvátországi legszebb kanyonok varázslatos szépségével.

A kavicsos strandok, a kristálytiszta tenger, a fenyőerdő és a figyelemre méltó Cetina folyó kanyon garantálja az álom nyaralását. Az Omiš Riviéra szállását a tengerre néző apartmanban találjuk, nyaraló medencével vagy elegáns szobával. Akár megfizethető szállást keres egy apartmanban, üdülőházban vagy villában, forduljon közvetlenül a tulajdonosokhoz, és foglalja le szállását anélkül, hogy magas díjat fizetne. Ajánlatunk tartalmazza a nyaralókat, villákat, apartmanokat és szobákat a legjobb áron. Élvezze az Omiš Riviéra varázsát!

Cetina-folyó kanyonja - Omiš riviéra, Horvátország

Cetina-folyó kanyonja

Omiš - Omiš riviéra, Horvátország

Omiš

Omiš strand - Omiš riviéra, Horvátország

Omiš strand

Omiš - Omiš riviéra, Horvátország

Omiš - híd a Cetina folyón

Omiš - Omiš riviéra, Horvátország

Omiš

Omiš - Omiš riviéra, Horvátország

Omiš - légifelvételek

Cetina folyó - Omiš riviéra, Horvátország

Cetina folyó

Cetina folyó - Omiš riviéra, Horvátország

Cetina folyó

Cetina folyó - Omiš riviéra, Horvátország

Cetina folyó - Zip line

Pisak - Omiš riviéra, Horvátország

Pisak

Pisak - Omiš riviéra, Horvátország

Pisak

Marušići - Omiš riviéra, Horvátország

Marušići

Marušići - Omiš riviéra, Horvátország

Marušići

Dugi Rat - Omiš riviéra, Horvátország

Dugi Rat

Duće - Omiš riviéra, Horvátország

Duće

Omiš riviéra - Természeti, kulturális és turisztikai látványosságok

Omiš Riviéra legszebb strandjai

Omiš Riviéra Közép-Dalmáciában ideális a kavicsos és homokos strandok szerelmeseinek. Az Omiš Riviéra az egész Riviéra mentén elterülő gyönyörű strandok és öblök, amelyek szinte mindegyike ideális kisgyermekek számára. A strandokat csodálatos zöld fenyő és kristálytiszta türkiz Adriai-tenger veszi körül. Podstranától Pisakig számos vonzó kavicsos és homokos strand és öböl található, olyan helyeken, mint Dugi Rat, Duce, Nemire, Omiš és mások. Az alábbiakban megtalálja az Omiš Riviéra legszebb strandjainak listáját.

A Dugi Rat önkormányzata Omiš északi részén fekszik, és nagyon népszerű, mivel a Dugi Rat vonzó kavicsos strandja ideális gyermekes családok számára. A strand minden szükséges infrastruktúrával rendelkezik egy kellemes családi vakációhoz. Sétáljon a Dugi Rat strand mentén, és élvezze a strand közelében található számos étterem és bár egyikét.

A vonzó homokos strandok néhány kilométerre Dugi Rattól délre, egészen a Cetina folyó szájáig terjednek, és ideálisak a tökéletes nyaraláshoz. A Duće-nak számos gyönyörű strandja van, mint például a Glavica strand, a Golubnik strand, a Luka strand, a Rogač strand és a Vavlje strand. A szállások a kis tengerparti városokban találhatók, a sok apartman, villa vagy nyaraló egyikében.

Omiš városának környékén a legnépszerűbb strand 700 méter hosszú, Velika strand, vagy a központi strand, amely Omiš központjában található. A Velika strand számos lehetőséget kínál minden látogatónak - zuhanyzókkal, egészségügyi létesítményekkel, napernyőkkel és napozóágyakkal rendelkezik egész napos bérléshez, sportpályák, mint pl. Strandröplabda pálya, futball és számos adrenalin sport, például jet-síelés és szörf. A gyönyörű fenyőfákkal és tamarisokkal körülvett homokos strand gazdag gasztronómiai kínálattal rendelkezik, és ideális kisgyermekes családok számára. Van egy nyilvános parkoló a strand mellett, ezért autóval megközelíthető.

A zöldövezetekkel és a tamarisk fákkal körülvett természetes árnyalatú kavicsos strand, a Slavinj mindössze 10 perc sétára van Omištől, közel a Carmel kolostorhoz. Bár az Adria főútja (Jadranska magistrala) közelében található, a tengerparton csendes üdülést kínálnak a természetben és a tiszta tengeri levegőt. A strand közelében számos étterem és bár található, ahol kedvenc italával frissítheti. Emellett napernyőket és napozóágyakat is bérelhet. Mivel nincs nyilvános parkoló a közelben, javasoljuk, hogy gyalogosan érje el a strandot.

A Slavinj strandtól délre, egy másik vonzó strand - Brzet strand. A rendkívül vonzó Brzet strand az Omiš Riviéra egyik leghíresebb strandja, és ideális gyermekes családok számára. A kavicsos strandot fenyőfák veszik körül, amelyek természetes árnyalatúak, és a strand közelében található parkoló mellett napozóágyak és napernyők is bérelhetők. Van néhány bár és étterem a Brzet strandon. Ami ezt a tengerparti ideálist teszi, egy csodálatos zöld fenyők csodálatos környezete, vonzó kilátással a tengerre Brac szigetére, Omiš városára és a legromantikusabb naplementére.

Omištől délre, Nemira és Stanići turisztikai városa között Omiš Riviéra egyik legvonzóbb öbölje - Mala Luka. A Mala Luka strand mindent kínál, amire szüksége van a tökéletes nyaraláshoz. Természetes árnyékában sűrű fenyő és tamarisk fák, gyönyörű érintetlen természet, kristálytiszta tenger és vonzó kilátás nyílik a tengerre és a közeli szigetekre. Mala Luka strandján éttermek és kávézók találhatók, és autóval is megközelíthető.

Lokva Rogoznica közelében található egy másik gyönyörű kavicsos strand - Ruskamen strand. Sűrű fenyőerdővel körülvett Ruskamen strand ideális azok számára, akik a tömegektől el akarnak menekülni. A strand egy része nudisták számára van fenntartva, akik pihenhetnek a nudista strandon (FKK).

Az Omiš Riviéra egyik legismertebb része a Cetina folyó lenyűgöző kanyonja, amely az 1960-as évek közepén védett természeti tájképet kapott. A figyelemre méltó természet a Cetina folyó egyik védjegye, amelynek áramlása 105 km. A Cetina folyó a Dinara-hegy lejtőin fekszik, Cetina falu közelében. A folyó forrása több mint 100 méter mély Glavaševo-tó. A rendkívül vonzó Glavaševo-tó egy szív alakú tavasz, melyet dalmát karszt és meredek sziklák veszik körül. A világoskék Glavaševo-tó (Glavaševo vrelo) olyan búvárok látogatják meg, akik az adrenalin élményeit keresve leereszkednek a tó sötét mélységébe. A Cetina-tavasz közelében található a 9. századi Szent Gyógyfürdő egyháza. A templom megőrzött tornyával rendelkezik, Horvátország legrégebbi régi-horvát temploma. A Cetina folyó Omiš városában folyik az Adriai-tengerbe.

Mivel ez a terület több mint 2000 éve lakott, a Cetina folyó áramlása mellett sok ősi és középkori erődítmény található, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Cetina folyóra és lenyűgöző kanyonra. A leghíresebb erődök a Glavas, a Prozor, a Travnik, a Sinjzi Stari Grad vár, Čačvina, Nutjak, Zadvarje, Kunjak, Mirabela (Peovica) és Fortica (Starigrad), valamint a leghíresebb Visuć erőd.

A Cetina folyón javasoljuk, hogy látogasson el a jól ismert kirándulóhelyre, a Radman malmára ("Radmanove mlinice"), amely évtizedek óta vonzza a turistákat. A XVI. Században a malom a Cetina-folyóra épült, és sok éven át a liszt előállítására használták, míg ma sok látogató számára vonzó. A Radman malmok körüli érintetlen természet miatt a helyszín filmként készült az indiai főnök Winnetou nevű filmének forgatásához. A Radman malmokban a legkiválóbb dalmát konyha specialitásokat is kipróbálhatja, beleértve a hal specialitásokat, bárányokat, borjúhúsokat, békákat és angolnákat.

Cetina-kanyon számos lehetőséget kínál az aktív pihenésre, mint pl. Rafting, zip-vonal, kajak, séták a Cetina-folyó mentén vagy kirándulás hajóútra. Élvezze a Horvátország egyik legszebb kanyonjának lélegzetelállító szépségét.

Az Omiš Riviéra tökéletes hely az aktív pihenésre vágyó látogatók számára. Az Omiš Riviéra szinte minden területén megtalálható valamilyen sportpálya, akár gyerekeknek, akár felnőtteknek, mint például kosárlabda, foci, tenisz, kézilabda vagy strandröplabda. A szállodák gyakran fedett és szabadtéri medencéket, valamint korszerű edzőberendezésekkel felszerelt edzőtermet kínálnak.

Ha adrenalin sportot keres, akkor Omiš Riviéra ideális hely az Ön számára. Először is a Cetina-folyó kanyonja feletti zip-vonalon mehetsz. A Zipline néhány évvel ezelőtt gazdagította Omiš turisztikai kínálatát. A Zipline kaland körülbelül 3 órát vesz igénybe, és egyedülálló élményt és kilátást nyújt a látványos Cetina-folyó kanyonjára. A vízi szórakozásra vágyó vendégek számára, a Cetina-folyó partján élvezheti a vonzó raftingot vagy kenuzást. Az egyéb sportok közül a híres vendégek körében a Mosor vagy az Omiš Dinara, a sziklamászás, a túrázás és a hegyikerékpározás. Továbbá a vízi sportok, mint például a vízisí, a szörfözés, a jet-síelés, a sport és a szabadidős horgászat garantálja a szórakozást.

Az utóbbi években egyre nagyobb az érdeklődés a búvárkodás iránt, amely más tapasztalattal rendelkezik az Adriai-tenger felfedezéséhez. A búvárkodás az Omišben mindent kínál, amit el tud képzelni - mélység, hal és víz alatti világ, valamint a II. Mivel az Omiš kalózok számos csatát vezettek az Omiš Riviéra közelében, nem szabad kizárni az elfelejtett kalóz kincs megállapításának lehetőségét.

Az Omiš Riviérán számos nagyon vonzó kerékpárút található, melyek időtartama, hossza és emelkedése változik. A kerékpárosok legnagyobb száma 6 kilométer hosszú utat választ a Cetina vonzó kanyonján, amely Omištól a Radman malmáig terjed. A professzionális kerékpárosok számára egy 60 kilométeres útvonalat ajánlunk Omiš-ból, és Radman malmok, Kučići, Zadvarje, Šestanovac, Blato és Gata vége Omišbe. Bármelyik kerékpárút választja, biztosan élvezni fogja a Cetina-kanyon lélegzetelállító szépségét, a tiszta kék tenger, számos kavicsos strand, Mosor-hegy és Omiš Dinara-hegy mentén. A kerékpárutak mentén autentikus dalmát vendéglők és éttermek találhatók, ahol a hagyományos dalmát konyha specialitásait kipróbálhatja.

Számos tevékenység után a nap folyamán pihenjen a gyönyörű Omiš Riviérán, a sok apartman, nyaraló, villák vagy szobák egyikében.

Az Omiš Riviéra szinte egy ideális helyen található, napi kirándulásokra, Split északi részén és Makarska riviérán, délen, és Brač sziget közelében. Az idegenforgalmi szezonban az utazási irodák hajókirándulásokat szerveznek Brac-szigetre és Bol-i Zlatni rat strandra, a kultúra és a történelem központjára - Hvar szigetére, Korcula szigetére, ahol híres tengerész Marco Polo született, és a zöld legszebb tengerész. Horvát sziget - Mljet sziget. Mljet szigetén Veliko-tó és Malo-tó mellett Horvátország egyik legszebb és legszebb nemzeti parkja, a Mljet Nemzeti Park.

Omiš Riviéra északi része egy másik vonzó nemzeti park - Krka nemzeti park, Horvátország egyik legszebb vízesésének otthona - Skradinski buk. Krka közelében Šibenik történelmi városa, ahol a Szent Jakab-székesegyház található, az egyik az UNESCO Világörökség listáján felsorolt gyöngyök. Eltekintve a varázslatos Splittől, amely vonzza a látogatókat, hogy felfedezze Split híres Diocletianus palotáját, amely a 3. századból származik, érdemes meglátogatni a Trogir-ot, a gyönyörű Szent Lovre-székesegyház otthona, amely az UNESCO Világörökségi listáján található.

Omiš-riviérától délre található az Adriai-Makarskai Riviéra egy másik gyöngyszeme, amely számos vonzó kavicsos és homokos strandot is kínál. Körülbelül 200 km-re délre Omiš riviérától Dubrovnik városa, egy gyöngy és múzeum, amely az UNESCO Világörökség listáján is megtalálható. Dubrovnik a horvát idegenforgalom legismertebb gyöngyszeme, és az óváros és a régi városfalak között is széles körben ismert. Nem messze az Omiš riviérától, a belső részen, látogasson el Imotska Krajinára és Imotski városára. A közelben meglátogatható Bosznia-Hercegovina, Mostar városa és Medjugorje, a világ egyik leghíresebb katolikus szentélye.

Omiš riviéra - Éghajlati és időjárás-előrejelzés

Időjárás előrejelzés

Omiš Riviéra a Split-Dalmata megyében fekvő kistérség, amely Podstrana községtől északra Piskaig terjed, a kék Adriai-tenger, a vastag fenyőfák és a Mosor és Omiš Dinara hegyei által körülvett. Az Omiš Riviéra elhelyezkedése miatt ebben a térségben a mediterrán éghajlat forró és száraz nyáron uralkodik, ahol nagyszámú napsütéses nap és enyhe és nedves telek dominálnak. Az Omiš Riviéra sok napsütéses napja és viszonylag magas hőmérséklete miatt örökzöld növények, mint például az Aleppo fenyő, tölgy és a dalmát fekete fenyő. Az időjárási viszonyok ideálisak az olajbogyó és a füge számára is.

A napi átlagos levegő hőmérséklete nyáron kb. 25° C, télen pedig kb. 8° C. A nyáron az ideális hőmérséklet segít a turizmusnak, amely a kistérség legfontosabb gazdasági ágazata. A hőmérséklet a nyári hónapokban ideális, különösen Omišban, amikor a Cetina-folyó kanyonjából érkező friss levegő miatt a levegő hőmérséklete valamivel alacsonyabb, mint a többi környező helyen.

A tenger nagy tisztasága nem jellemző az Omiš Riviéra, hanem az egész Adriára is. Az Omiš Riviéra átlagos éves hőmérséklete 17° C, míg a nyári hónapokban 23° C.