Magánszállás Makarska riviéra

Dalmácia egyik legvonzóbb része, valamint az egész Adria partja, a Makarska riviéra, a Split-Dalmácia megyében található. Körülbelül 53 kilométer hosszú, Makarska riviéra a déli Baćina városától az északi Vrulje-öbölig terjed. A lenyűgöző Biokovo lábánál fekvő Makarska Riviéra számos vonzó strandon gazdag, sűrű fenyőerdővel körülvéve. A meredek lejtők, a Biokovo-csúcsok, a zöld fenyőfákkal körülvett tengerpart és a kristálytiszta tenger a Makarska riviéra az Adriai-tenger egyik legvonzóbb része.

Ajánlott apartmanok és privát szállás Makarska riviéra

Last minute ajánlat
3 értékelés - 5/5
Apartmanok Villa Mateo

Baška Voda

Ár tól 50 €
Apartmanok Villa Antonia

Baška Voda

Ár tól 40 €
1 értékelés - 5/5
Nyaraló ház Villa View Makarska

Makarska

Ár tól 350 €
2 értékelés - 5/5
Apartmanok Ruža

Baška Voda

Ár tól 40 €
Apartman Sea View

Makarska

Ár tól 100 €
1 értékelés - 5/5
Apartmanok Beachfront Sinajko

Podgora

Ár tól 50 €
Apartmanok Roščić

Podgora

Ár tól 50 €
Apartmanok Villa San

Brela

Ár kérésre
Apartman View

Makarska

Ár tól 80 €

Idegenvezető Makarska riviéra

Dalmácia egyik legvonzóbb része, valamint az egész Adria partja, a Makarska riviéra, a Split-Dalmácia megyében található. Körülbelül 53 kilométer hosszú, Makarska riviéra a déli Baćina városától az északi Vrulje-öbölig terjed. A lenyűgöző Biokovo lábánál fekvő Makarska Riviéra számos vonzó strandon gazdag, sűrű fenyőerdővel körülvéve. A közeli bájos Hvar, Korčula, Brač és Pelješac-félsziget ideális egy napos kirándulásra. Split és Dubrovnik főbb városai és a közeli szigetek közötti kiváló elhelyezkedésnek köszönhetően a Makarska Riviéra tökéletes kiindulópont kirándulásokhoz, akár hajókirándulásra, akár a szárazföldi utazásra. A meredek lejtők, a Biokovo-csúcsok, a zöld fenyőfákkal körülvett tengerpart és a kristálytiszta tenger a Makarska riviéra az Adriai-tenger egyik legvonzóbb része.

Makarska mellett, amely a Riviéra központja, Makarska Riviéra magában foglalja Brela, Gradac, Promajna, Tučepi, Bratuš, Baska Voda, Podgora, Drašnice, Živogošće, Igrane, Drvenik, Zaostrog, Brist és Podaca településeit. Makarska riviéra távoli múlt óta lakott, és először Maccarum (Makarska), Biston (Baska Voda) és Breulia (Brela) említésre került. A múlt század közepén Makarska Riviéra nagyon népszerű célpont volt számos turista számára, akik szívesen élvezik az érintetlen természetet és a lenyűgöző Biokovo hegyet.

A Makarska riviéra fölé emelkedő csodálatos Biokovo mellett ezen a területen az egyik védjegye számos vonzó strand és öböl, melyet kristálytiszta tenger és sűrű fenyőerdő vesz körül. Akár kisebb és csendesebb strandokat keres, akár több, különböző kínálatú strandot, vízi látványosságokat és parkokat kínál a gyermekek számára, és a játszótéreket különféle sporttevékenységekhez, a választás nagyszerű. Fontos megjegyezni, hogy minden strand alkalmas gyermekes családok számára. Makarska riviéra legszebb és legszebb strandjai közé tartoznak a Punta Rata strand vagy a Dugi rat strand, a Vruja strand és a Podrela strand Brela, a Nikolina központi strandja, Baska Voda, Donja Luka strand Makarska, Nudista strand (NKK). Makarska és Tučepi, Tučepi központi strandja, Djevičanska strand Igrane, Mala Duba strand és Velika Duba strand Živogošće, Dole strand Živogošće Blato közelében és vonzó Gornja Vala strand Gradac város közelében.

Lehetetlen beszélni Makarska riviéráról, anélkül, hogy megemlítenénk a Bikovo hegyét, amely az egész riviéra fölé emelkedik. Horvátország egyik legszebb természeti parkja híres Omišra, Splitre, a közeli Vis, Mljet, Hvar, Brač, Korčula, Pelješac-félszigetre és az egész Brač-csatornára. A legmagasabb csúcs 1762 m magas Szent Jura, amely egy aszfaltúton érhető el, így autóval is meg lehet látogatni. A legmagasabb csúcs felé vezető úton számos helyi specialitást kínáló étterem található. Azok számára, akik az adrenalint keresik, lehetőség van a vitorlázásra.

Makarska közelében van egy nagyon népszerű Vepric szentély, amely Lourdes Szűz Máriajának szentelt. A Vepric szentély nagyon hasonlít a Lourdes-i szentélyre a kápolnát körülvevő patakok, növények és hegyek, az oltár és a kereszteződés állomásai miatt, valamint a természetes barlangban, ahol a Szűz Mária szobra áll.

A gyönyörű kavicsos strandok, kristálytiszta tenger, vastag fenyőerdő és a Biokovo hegység garantálja, hogy a Makarska Riviéra ideális hely az álmai nyaralásához. A Makarska riviérán található apartmanok teraszos és tengerre néző apartmanban, üdülőházban, úszómedencével vagy modern berendezésű szobában találhatók. Honlapunk közvetlen kapcsolatot biztosít a tulajdonosokkal, függetlenül attól, hogy olcsó szállást keres apartmanban vagy nyaralóban. Keresse meg az ideális szállást apartmanok, üdülőházak és szobák kifizető ügynökségi jutalék nélkül. Élvezze a Makarska Riviéra hatalmas varázsát!

Makarska - Makarska riviéra, Horvátország

Makarska

Biokovo - Makarska riviéra, Horvátország

Biokovo-hegy

Biokovo - Makarska riviéra, Horvátország

Biokovo-hegy

Baška Voda - Makarska riviéra, Horvátország

Baška Voda

Baška Voda - Makarska riviéra, Horvátország

Baška Voda

Baška Voda - Makarska riviéra, Horvátország

Baška Voda

Makarska - Makarska riviéra, Horvátország

Makarska

Makarska - Makarska riviéra, Horvátország

Makarska

Makarska - Makarska riviéra, Horvátország

Makarska

Tučepi - Makarska riviéra, Horvátország

Tučepi

Tučepi - Makarska riviéra, Horvátország

Tučepi

Drvenik - Makarska riviéra, Horvátország

Drvenik

Drvenik - Makarska riviéra, Horvátország

Drvenik

Drvenik - Makarska riviéra, Horvátország

Drvenik

Drvenik - Makarska riviéra, Horvátország

Drvenik

Makarska riviéra - Természeti, kulturális és turisztikai látványosságok

Makarska riviéra legszebb strandjai

A Punta Rata (Dugi Rat) gyönyörű kavicsos strandja Brelában található. A Forbes magazin a világ egyik legszebb strandja. A Punta Rata strand legismertebb szimbóluma a "Brela kő", egy kőfal, amely sok képeslapot díszít. A Dugi Rat strand a kék zászló hordozója.

Egy másik nagyon hangulatos kavicsos strand Brela - Vruja strandján található. Ezt a rejtett strandot meredek sziklák veszik körül, míg a strand egy része nudisták (FKK strand). A strandon a tenger kissé hidegebb, mint a környező helyek átlagos tengeri hőmérséklete, mivel a friss vízforrások a közelben vannak.

A Punta Rata-hoz hasonlóan az Európai Legjobb Úti célok utazási magazinja Brela-ban Podrače strandot jelentett Európa egyik legszebb strandjaként. A Podrače strand az érintetlen és békés öbölben található, amely az egész Makarska Riviéra egyik legszebb öbölének tekinthető. A rejtett öblöt sziklák és aromás fenyők veszik körül, amelyek természetes árnyékot nyújtanak a látogatóknak.

A Nikolina kavicsos strand Baška Voda központi strandja. A tiszta kék tenger miatt a Nikolina strand a kék zászlót tartja. Továbbá, mivel nagyon jó idegenforgalmi kínálattal rendelkezik, 2008-ban a strand nyerte el a Blue Flower díjat, amely Horvátország legjobban felszerelt strandjának turisztikai díja.

Néhány kilométer hosszú kavicsos strand Donja Luka Makarskában található. Donja Luka strand nagyon népszerű a látogatók körében, akik a fenyőfák természetes árnyékában pihenhetnek. A strand gazdag a különféle vízi látnivalókban, mint például a pedálhajók, vízi csúszdák, siklóernyőzés és bungee jumping.

A FKK Nugal strand (nudista strand) Makarska és Tučepi között található. Ez a gyönyörű kavicsos strand nagyon népszerű a nudisták körében, mivel a meredek sziklák és a zöld fenyőerdő között rejtőzik. A kristálytiszta tenger, a zöld fenyőfák, amelyek természetes árnyalatot biztosítanak, és a Nugal Beach feletti sziklák ideálisak egy tökéletes nyaraláshoz a város tömegétől.

A Tucepi négy kilométer hosszú kavicsos strandja a Tucepi nevű kis halászfaluban található. A fenyőfákkal és a tamarisokkal körülvett strand a Tučepi egész turisztikai városa mentén fekszik, rendkívül vonzó sétányon. Ajánlatának köszönhetően a Tučepi strand népszerű a gyermekes családok körében.

Az Igrane bejáratánál Djevičanska strand található. Bár az Igrane vonzó strandokkal gazdag, a Djevičanska strand minden bizonnyal az egyik legszebb strand. A Djevičanska kavicsos strandját zöld fenyők és kristálytiszta tenger veszi körül, és mivel a strand el van szigetelve, ideális a látogatók számára, akik el akarnak menekülni a tömegből.

A Živogošće falu közelében két gyönyörű kavicsos strand található - a Mala Duba strand és a Velika Duba strand. A Mala Duba Beachet sűrű fenyőerdő veszi körül, amely mély természetes árnyalatot kínál. Többet déli irányban Mala Duba egy másik vonzó kavicsos strand, mely Velika Duba - Velika Duba strandján található. A nyár folyamán látogasson el a tengerparti bárba, ahol élvezheti kedvenc koktéljait.

A Dole kempingben, a Živogošće Blato bejáratánál, a Kamp Dole vonzó kavicsos strandja található. A Kamp Dole Beach mindent kínál, amire szüksége van egy ideális nyaraláshoz - tiszta kék tenger, természetes árnyék és kilátás nyílik a lenyűgöző Biokovo-hegyre.

Makarska Riviéra leghosszabb strandja 5 km hosszú Gornja Vala strand, amely Gradac városában található. A kavicsos strandot fenyőerdők és olajfák, a Biokovo-hegy és a tiszta Adriai-tenger veszi körül. A Gornja Vala strandján számos sportolási lehetőség található, mint a strandröplabda, a tenisz, a vízi csúszdák és a sílécek.

Horvátország egyik legszebb és legszebb természetvédelmi parkja a Biokovo Természeti Park. A Biokovo-t 1981-ben a természet parkjává nyilvánították, és a park területe szinte teljes Biokovo-hegyet ölel fel, amely 30 km-re az Adriai-tenger mentén húzódik. A magas sziklák, a lenyűgöző magasság és a gyönyörű érintetlen természet a Biokovo védjegye. A Biokovo a nyár folyamán különösen látogatott. Bikovo számos vonzó látványossággal rendelkezik, gyönyörű kilátással a közeli szigetekre Brac, Hvar, Mljet, Vis és Korcula, a Peljesac-félsziget és az egész Brac-csatorna számára. A napsütéses időben, amikor nincs túl sok felhő, a Biokovo nézetei elérhetik a szomszédos Olaszországot.

A Biokovo hegyének legmagasabb csúcsa 1762 méter magas Sveti Jure. A Sveti Jure csúcsát gyalogosan el lehet érni a túraútvonalakon, vagy autóval egy aszfaltúton. Útközben számos étterem kínál helyi specialitásokat. Azok számára, akik bátorabbak és kívánatosabbak az adrenalin szórakoztatására, lehetőség van egy hangcsúszás megszervezésére a Biokovo-tól, és más nézőpontból fedezni a szépségét.

Bár a Biokovo-ra nézve az első benyomás az, hogy a hegy durva, a Biokovo gazdag erdei növényzetű fenyő-, bükk- és őshonos erdőkből áll. A Biokovo-nak negyven endemikus növényfaj van, míg a park különösen érdekes része Korišina botanikus kert. Az Kotišina botanikus kertje a Biokovo Természeti Parkban található, 16,5 hektáros területen. A botanikus kertet Dr. Jure Radic alapította a növényvilág megőrzése és kutatása céljából. Annak ellenére, hogy nem klasszikus botanikus kert, az Kotiština a természetpark bekerített része, ahol az e területre jellemző különböző növények nőnek.

A Dokár hegységbe tartozó Biokovo hegyén számos karsztos forma létezik, mint például barlangok és gödrök, így a speleológusok számára is vonzó. Számos állatfaj, veszélyeztetett és védett is létezik, mint például kecske, farkas, sas, róka, szarvas, valamint különböző hüllők és kígyók. Ha meg szeretné látogatni a Makarska riviérát, látogasson el a vonzó Biokovo városába és élvezze a természetet.

A Makarska Riviera ideális hely az aktív pihenésre vágyó vendégek számára. A Makarska Riviéra minden üdülőhelyén sportpályák és játszótérek találhatók, mint például kosárlabda, tenisz, foci, kézilabda, strandröplabda és egyéb. A szállodában úszómedencék, edzőtermek és fitneszközpontok is vannak, amelyek modern edzőberendezésekkel felszereltek.

A klasszikus sportok mellett az utóbbi években egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik a különböző típusú extrém sportok iránt, mint a túrázás, a hegymászás, a siklóernyőzés, a hegyi kerékpározás, a zip-vonal, a speleológia és a túrázás. A szélsőséges tengeri sportok iránti érdeklődés egyre növekszik, mint például szörfözés, szörfözés, vízi síelés, jet-síelés, rafting Cetinán vagy Zrmanján, és búvárkodás.

Az egyik legvonzóbb sport a búvárkodás. A búvárkodás teljesen más nézőpontot kínál az Adriai-tenger feltárására - a felderítetlen tengeri mélységek felfedezésére. A búvárkodás egyre több búvárot vonzott, akik felfedezték az elsüllyedt hajókat, korallokat, halakat és a víz alatti világot. Merülj a tenger mélységébe, és fedezd fel a víz alatti világ titkait!

Ha Ön horgászni szeretne (szabadidős vagy sport), a Makarska Riviéra ideális hely az Ön számára. Annak érdekében, hogy jogszerűen élvezhesse a sport- vagy szabadidős horgászbotokat, meg kell szerezni egy olyan halászati ​​engedélyt, amelyet online lehet megvásárolni és fogadni, és felhasználható a Horvát Köztársaság teljes halászati ​​területére. A hagyományos halászat mellett megpróbálhatja a Big Game Fishing-t is. Makarska városa egész nap kirándul a nagy tonhal halászatára. Egy egész napos kirándulás magában foglalja a tüzelőanyag-meghajtású hajót és a professzionális halászokat. A Big Game Fishing vadászatán kívül élvezheti a kristálytiszta Adriai-tengert és Brač és Hvar szigeteit.

Ha úgy dönt, hogy aktív pihenést szeretne eltölteni a gyönyörű Makarska riviérán, olcsó apartmanokat, nyaralókat, villákat vagy szobákat talál a Makarska Riviéra egyik gyönyörű turisztikai helyén.

A Makarska Riviéra Dubrovnik és Split között, Hvar, Brac, Korcula és Peljesac-félsziget közelében található, így kiváló helyen áll a szárazföldön vagy a tengeren lévő célállomásokra. Az idegenforgalmi szezonban áprilistól októberig utazási irodák és üzemeltetők hajókirándulásokat szerveznek Brac szigetére, a felejthetetlen látogatással a híres Zlatni rat strandon Bolban, a napsütötte horvát szigeten - Hvar szigetén, amely híres történelméről, kultúrájáról és a legjobb borok, valamint Korcula sziget, amely a Marco Polo egyik leghíresebb tengerészének szülőhelye. Korčula városát gyakran hasonlítják össze Dubrovnikdal, mivel a történelmi várost körülvevő gyönyörű városfalak. Makarska riviéra közelében van egy másik gyönyörű sziget, amely tökéletesen alkalmas hajóútra - Mljet szigetére. A Mljet a legzöldebb horvát sziget, ahol Horvátország egyik legszebb nemzeti parkja, a Mljet Nemzeti Park található. A Mljet-sziget Veliko-tó és a Malo-tó két vonzó tava is található.

A szárazföldi kirándulások lehetőségei még nagyobbak, függetlenül attól, hogy utazási irodák szervezett kirándulásait vagy saját elrendezését szeretné-e folytatni. Makarska riviérától északra van egy másik nemzeti park, amelyet érdemes meglátogatni - Krka Nemzeti Park. A Krka nemzeti parkban élvezheti a Skradinski Buk egyik legszebb horvát vízesés szépségeit. Az NP Krka közelében található egy központi Dalmácia gyöngyszeme, Sibenik gyönyörű városa és a híres Szent Jakab-székesegyház, amely az UNESCO világ kulturális örökségének listáján található. Šibenik a kosárlabda-város, más néven Dražen Petrović és Dario Šarić születésnapja. A történelmi város mellett, Trogir a Ciovo-sziget és a szárazföld között helyezkedik el, látogasson el Splitbe, Dalmácia központjába a híres Riva és a 3. századi Diocletianus-palotával. Omiš városának, Omiš Riviéra központjának, Omiš kalózok híres városának napos kirándulásait szervezik. Omis városa a Cetina folyó torkolatánál fekszik, a Cetina folyó lenyűgöző kanyonjának közvetlen közelében. A Makarska Riviéra mintegy 160 km-re délre Dubrovnik, az UNESCO Világörökség listáján szereplő másik gyöngy. Dubrovnik híres városfalairól és az óvárosról. A Biokovo-hegység hátterében található Imotska Krajina és Imotski, valamint a szomszédos Bosznia-Hercegovina és a legszebb szentélyek, például Mostar vagy Medjugorje található.

Az utóbbi években Horvátország felismerte az új kerékpáros útvonalak és a kerékpáros turizmus fejlesztésének fontosságát. Akár szabadidős, akár profi sportolók, egyre több vendég keres aktív szünetet. Így a Dalmácia Kerékpárszövetsége és a Split-Dalmácia megyei Idegenforgalmi Közösség közös projektet indított a Makarska Riviéra vonzó kerékpáros turisztikai célpontként való bemutatására, amely a gyönyörű strandok és a kék tenger mellett kerékpáros utakat kínál minden kerékpáros számára.

A Makarska Riviéra kedvező éghajlata miatt, különösen a szezon előtti időszakban és a posztszezonban, a Makarska riviérán a kerékpáros turizmus egész évben lehetséges. Jelenleg hat kerékpárút található a Makarska riviérán, amelyek hosszúsága, terepe és nehézségei különböznek. A kerékpáros pályák hosszúsága a legrövidebb kerékpárút, amely a 15 km hosszú, és a leghosszabb kerékpárút, amely 61 km hosszú.

Mindenesetre, függetlenül attól, hogy melyik kerékpárút választja, minden bizonnyal lenyűgözni fogja a természet szépsége és a kék Adriai-tenger, a gyönyörű kavicsos strandok, a meredek Biokovo-hegy, a vastag fenyőerdő és a kék ég. Élvezze a Makarska riviéra lenyűgöző természetét a hegyi ösvényekről a hegyi kerékpározáshoz a kövezett utakhoz. Kerékpáros pályákon számos hagyományos dalmát vendéglő és őshonos étterem található, ahol a legjobb helyi konyha specialitásokat kipróbálhatja.

A Makarska Riviérán a következő vonzó kerékpárutak találhatók:

  • 360 Drvenik - Gradac túra - időtartama körülbelül 2 óra, a pálya 28 km, a felemelkedés 710 m
  • 320 Igrane - Zivogosce túra - időtartama körülbelül 2 óra, az út 26 km hosszú, a emelkedés pedig 612 m
  • 280 Tučepi - Podgora túra - időtartama körülbelül 2 óra, a pálya 28 km hosszú és a felemelkedés 770 m
  • 241 Biokovo túra - időtartama körülbelül 4 óra, az út 61 km hosszú (ez a Makarska riviéra leghosszabb kerékpárútja), és a emelkedés 2262 m.
  • 240 Makarska túra - időtartama körülbelül 1 óra, az út 15 km hosszú (ez a Makarska riviéra legrövidebb kerékpárútja), és a emelkedés 456 m.
  • 200 Brela túra - időtartama kb. 3,5 óra, az út 44 km hosszú, a emelkedés pedig 1001 m

Makarska riviéra - Éghajlati és időjárás-előrejelzés

Időjárás előrejelzés

Makarska Riviéra a Split-Dalmácia megyében található kistérség, amely Brela községtől északon Baćina felé halad, a tenger és a Biokovo hegyvidéki hegység körül. Makarska riviérán a mediterrán éghajlat uralkodik, és napos, száraz és forró nyár, nedves és enyhe tél jellemzi. Az év egész napos napsütéses órák és a magas levegő hőmérsékletének köszönhetően ezen a területen tipikus örökzöld növények, mint például tölgy, Aleppo fenyő és dalmát fekete fenyő uralkodnak. Ezen a területen a legjobb mezőgazdasági termények a füge és az olajbogyó. Az átlagos napi levegő hőmérséklete a nyári hónapokban körülbelül 25° C, míg télen átlagosan 10° C-ra esik. A nyári hónapok ideális hőmérséklete erősen hozzájárul a turizmushoz, a Makarska Rivera legfontosabb gazdasági szektorához.

A tenger minőségét és tisztaságát nemcsak a Makarska riviéra jellemzi, hanem az egész dalmát tengerpartot, elsősorban a gyenge ipari fejlődés miatt. A Makarska Riviéra sok strandja a kék zászlót, a tisztaság jelképeit, a szolgáltatás minőségét és a megőrzött környezetet hordozza. A Makarska riviéra átlagos éves hőmérséklete 20° C-nál magasabb, míg a nyári hónapokban 23° C és 27° C között van.