Apartmanok és magánszállás Đakovo

Đakovo egy kisváros, Szlavónia történelmi tartományának szívében, Horvátország keleti részén. Közigazgatásilag Eszék-Baranja megyéhez tartozik, és Eszék után a megye második legnagyobb városa. Đakovo alig 30 000 lakosa van. Đakovo története a 11. században kezdődik, a Koloman horvát-magyar herceg támogatásával a boszniai püspöknek Ponsi-nak, ezáltal bisakovo és a környező területek mestereivé tették a püspököket....

Rendezés:

Apartman Lovrić Đakovo

Đakovo

A tengertől > 50 km
Kapacitás 8 fő

Ár tól 80 €

Apartman Lovrić Đakovo ( Đakovo)

Az apartman Đakovo központja közelében található, 1200 méterre a Szent Péter-székesegyháztól és az Đakovo állami ménestelep közelében. A város csendes részén található, ahol élvezheti a békét és a természetet, de mégis közel van a központhoz és a tömeghez. Pihenjen a teljesen felszerelt és elrendezett apartmanban, 2 hálószobával, kis konyhával, egy nagy nappalival, fürdőszobával, terasszal, ingyenes parkolóval és wi-fi-vel, teljes kapacitása 6-8 fő. Hagyja, hogy az Apartman Lovrić Đakovo a kikapcsolódás, üzleti siker és kellemes pillanatok helye legyen. Üdvözöljük Đakovo-ban!

Kategorizálás Kategorizálás - Apartman Lovrić Đakovo

A tengertől > 50 km
Kapacitás 8 fő

Ár tól 80 €

Idegenvezető - Đakovo

Đakovo  - Címer Đakovo egy kisváros, Szlavónia történelmi tartományának szívében, Horvátország keleti részén. Közigazgatásilag Eszék-Baranja megyéhez tartozik, és Eszék után a megye második legnagyobb városa. Đakovo alig 30 000 lakosa van. Đakovo története a 11. században kezdődik, a Koloman horvát-magyar herceg támogatásával a boszniai püspöknek Ponsi-nak, ezáltal bisakovo és a környező területek mestereivé tették a püspököket. Ekkor kezdődik az Đakovo-i egyházmegye története, amely a püspöki város lett és az koakovo-i érsekség székhelye. Koakovo központja Strossmayer tér, melyet a székesegyház, a curia, a korszak, a püspökbíróság és a szeminárium határol. A város legfontosabb emlékműve a Szent Péter lenyűgöző Đakovo-székesegyház-bazilika, amely szintén a város jelképe. A székesegyház építése 16 évig, 1866-1882-ig tartott, és Strossmayer püspök kezdeményezte. A székesegyház mögött egy gyönyörűen parkosított nagy park, az úgynevezett Strossmayer park, ahol évente széles körben ismert Đakovački vezovi (egy hagyományos nemzetközi folklórfesztivál tart, 2 hétig június végén és július elején). Az óváros sétálóutcáját, amely a katedrálistól a Mindenszentek templomáig terjed, Korzo-nak hívják, és a polgárok és a turisták napi találkozóhelye. Van egy nagyon érdekes Đakovo Múzeum is, amely számos értékes gyűjteményt tartalmaz Đakovo és Szlavónia ezen részének történetéről. Đakovo egyik turisztikai látványossága a nemes Lipizzaner lovak Đakovo farmja, amely az egyik legrégebbi Európában. Đakovo egész évben számos érdekes rendezvénnyel rendelkezik, amelyek közül a legfontosabbak a szilveszter, Đakovački vezovi, Đakovacki rezovi, Đakovo bušari, az újév fele, az óvárosi táncok és dalok fesztiválja, Ivan keresztjei, egyházi ének fesztiválja, Đakovo találkozók a horvát irodalomkritikusok részéről ... Természetesen nagyszerű meghívó minden turista számára, hogy látogassa meg ezt a Szlavónia szívében található gyönyörű várost, amely elbűvöli a varázsa. Đakovo-ban egyre több apartmanban és szobában talál szállást a családi szálláson, és közvetlen kapcsolatba lépve a magánbérlőkkel, megismerheti a város szokásait és kultúráját. Üdvözöljük Đakovo-ban!

Đakovo Időjárás előrejelzés