Apartmanok és magánszállás Isztria

Isztria! Az Adriai-tenger csodálatos és legnagyobb félszigetének köszönhetően az ősi Hisztri törzsnek köszönhetően, akik féltékenyen őrzik a szülőföldjét, ugyanúgy, mint az ősi rómaiak. Ha meglátogatja ezt a csodálatos horvát régiót, akkor jobban meg fogja tudni, miért. Annak ellenére, hogy a Hisztri,...

Ajánlott apartmanok és magánszálláshelyek - Isztria

Nyaraló ház Šterna

Pazin

Ár tól 95 €
Nyaraló ház Villa Camelie

Barban

Ár kérésre
Nyaraló ház Residence Tomani

Bale

Ár kérésre
Apartman Nola

Poreč

Ár tól 95 €
Apartmanok Laura

Rabac

Ár tól 58 €
2 értékelés - 5/5
Apartmanok Dragica

Poreč

Ár tól 45 €
Apartmanok Tamaris Garden

Novigrad

Ár tól 53 €
Apartmanok Ruža Poreč

Poreč

Ár kérésre
Apartmanok Vetrnica

Novigrad

Ár kérésre
Last minute ajánlat
1 értékelés - 5/5
Apartmanok Meerblick

Rovinj

Ár kérésre
First minute ajánlat
1 értékelés - 5/5
Apartmanok Ljubica & Branko

Medulin

Ár tól 65 €
Apartmanok Berat

Peroj

Ár tól 70 €
1 értékelés - 4.0/5
Apartmanok Mare

Fažana

Ár tól 70 €
Nyaraló ház Flower

Póla

Ár tól 65 €
Nyaraló ház Villa Antishova

Kršan

Ár tól 144 €
Apartmanok Nataly

Valbandon

Ár tól 50 €
4 értékelés - 5/5
Nyaraló ház Martincic Residence

Marčana

Ár tól 356 €
Apartmanok House Peti

Póla

Ár tól 60 €
Nyaraló ház Villa Ivana

Medulin

Ár tól 250 €

Isztria (488) - Keresése magánszállás a városok

Idegenvezető Isztria

Isztria - Címer

Isztria! Az Adriai-tenger csodálatos és legnagyobb félszigetének köszönhetően az ősi Hisztri törzsnek köszönhetően, akik féltékenyen őrzik a szülőföldjét, ugyanúgy, mint az ősi rómaiak. Ha meglátogatja ezt a csodálatos horvát régiót, akkor jobban meg fogja tudni, miért.

Annak ellenére, hogy a Hisztri, az első ismert lakosok és a történelem fogalma nem osztozik közös eredetükkel, mélyebb kapcsolat van. A történelem során különböző kultúrák és nemzetek éltek; Hisztrék, rómaiak, óriások, frankok, velenceiek, osztrákok és végül horvátok. Ez a régió gyakran megváltoztatta a tulajdonosokat, de mindenekelőtt mindegyikük határtalanul kötődött a földhöz, ahol éltek, gazdag földje, hosszú partjai, nagyon kellemes éghajlat, élelmiszer, bor és ellenállhatatlan varázsa. Isztria azonban nem csak földrajzi kifejezés, hanem elsősorban az ott élők - Istrijániak! Éppen a turbulens történelem és a benne élő különböző népek és kultúrák keveréke teremtette meg Isztria különleges régióját Horvátországon belül. Isztria Horvátország egyik legfejlettebb része, és minden bizonnyal a legszenvedélyesebb része. Itt élnek horvátok, olaszok és szlovének is, és ha városokat és falvakat látogatsz meg, észre fogod venni, hogy nevüket mind horvát, mind olasz nyelven írják, és néhány helyen még román nyelven is!

Az Adria északi végén helyezkedik el Horvátország, Olaszország és Szlovénia kereszteződésénél lévő régió, melynek érdekes története volt. Klímája a mediterrán és a kontinentális éghajlat keveréke, éppúgy, mint Isztria maga a Földközi-tenger és Közép-Európa keveréke. Isztria történelmileg sok tulajdonosát megváltoztatta, de mindegyikük egyaránt tisztában volt Ucka és Ćićarija hegyeinek, Pula, Poreč, Rovinj, Umag tengerpartjainak és szépségeinek, melyet legjobban Motovun városa jellemez. a dombtól féltékenyen megőrzi egyedülálló környezetét.

Pontosan a földrajzi jellemzők, a benne élő emberek és nyelvük sokszínűsége teszi különlegessé, toleranciájává és érdekessé. Turisztikai hagyománya, tengerparti apartmanok és olcsó szállás keverékével teszi elérhetővé és elérhetővé!

Az egyik legfontosabb dolog, amit nem szabad kihagyni Isztrián, a gasztronómiai és enológiai ajánlat. Számos kiváló étterme közül egyedül Horvátországban kapta meg a Michelin-csillagot. A gasztronómiai sajátossága minden bizonnyal az isteni szarvasgomba, amely egyedülálló ízeket ad minden ételnek. Az étkezés közben és után bűn lenne, ha nem próbálnánk Istrán teranot vagy Malvazija bort, és a lakás erkélyéről megfigyelni az ellenállhatatlan isteni horizontokat.

Csodálatos üdülőházak úszómedencével a magánszállások hatalmas kínálatának része az Isztria belsejében. Itt kínálnak vonzó szobákat, amelyeket bérelni a tengerparti városokban, ahonnan az isteni kaland megkezdődhet. Az Isztria és a horvátországi idegenforgalom különlegessége, hogy közvetlen kapcsolatot tartson a magánszállások tulajdonosainak az olcsóbb, élvezetesebb és humánusabb nyaralásokkal. Segítünk Önnek abban, hogy létrehozza ezt a közvetlen kapcsolatot, akár olcsó szálláshelyet, akár luxus nyaralót keres. Csak fontos dolog az, hogy nyaralást keres Isztrián, és a mi feladatunk, hogy segítsen megtalálni az ideális magánszállást.

Isztria - Természeti, kulturális és turisztikai látványosságok

Amfiteátrum Pula

A Pula-i amfiteátrum a legnagyobb és legőrségesebb antik építészet emlékműve Horvátországban és a világ hatodik legnagyobb római amfiteátruma. Bár ez vitathatatlan horvát kulturális örökség, az Amphitheatre még mindig nem szerepel az UNESCO Világörökségi listáján.

Kr.e. I. században épült fázisokban. A meglévő amfiteátrum előtt ugyanabban a helyszínen egy hasonló, de kisebb faház épült. Az amfiteátrumot az I. század második felében tovább bővítették a Flavius-dinasztia uralkodása alatt. Ebben az időszakban a fát kővé válták, és a mai napig megőrződött. A nagy félköríves nyílásokkal rendelkező falak Horvátországból készült mészkőből épültek. Bár nincs pontos adat az amfiteátrum felépítésének időtartamáról és időtartamáról, úgy becsülhető, hogy körülbelül a római Colosseummal egy időben épült.

A Pula Amfiteátrum 132 méter hosszú, 105 méter széles és 32 méter magas. Az amfiteátrum központja egy 68x42 méter méretű aréna, amely egy méterre van a nézőtértől. Az amfiteátrum kapacitása mintegy 23 000 néző volt, és a gladiátorok és vadállatok harcai során a nézőtéren egy ruhával borították.

Ma az Amfiteátrum Pula és Isztria legnagyobb turisztikai attrakciója, és évente mintegy 300 000 látogatóval rendelkezik. Ezenkívül 1954 óta a Pula Filmfesztivál központi helyszíne, és számos hazai és külföldi zenész központi színpadává vált, köztük Lucian Pavarotti, André Bocelli, Jose Carreras, Jamiroquai, Anastacia, Eros Ramazzotti, Elton John, Sting, Michael Bolton és mások .

A világ leghosszabb nyakkendő (808 méter hosszú és 800 kg nehézsúlyú) felszerelésével az Amphitheatre 2003-ban lépett be a Guinness Rekordok Könyvébe.

A felnőttek jegyára ára 50 (kb. 7 euró), míg a diákok és a fogyatékkal élők kedvezményt kapnak.

Ha úgy dönt, hogy meglátogatja Pula és Isztria városát, javasoljuk, hogy megfizethető magánszállást találjon Pula és környéke számára.

Amfiteátrum Pula, Horvátország
Amfiteátrum Pula, Horvátország
Amfiteátrum Pula, Horvátország
Kamenjak

A Kamenjak-hegy a Medulin szigetvilág legtávolabbra fekszik Isztria déli részén, mindössze tíz kilométerre Pula felől. Kamenjak egy apró, mikroklíma-félsziget, amely eltér a környező területektől. A mediterrán éghajlat a félszigeten melegebb, mint Isztria más részein. Ennek fő oka, hogy a Kamenjak három oldalát a tenger veszi körül, és a Kamenjak meglehetősen alacsony, így a felhők nem maradnak felette. A Donji Kamenjak és a Medulin szigetcsoport területe 1996 óta védett a jelentős táj kategóriájában. Kamenjakot a Kamenjak Közintézmény kezeli.

A Kamenjak-félsziget 3,4 km hosszú és 0,5-1,6 km széles, területe mintegy 400 hektár. A Kamenjak a különböző növény- és állatfajok otthona. Bár számos fehér kőzet veszi körül, rendkívül zöld. A félsziget mintegy hatvan különböző fűszernövény otthona, köztük a legfontosabb endemikus isteni marhabőr.

Kamenjakot tizenegy sziget veszi körül, melyek közül csak Porer szigetet lakik egy világítótorony. Ez az osztrák-magyar világítótorony a 19. század elején épült, és ma a Medulin szigetcsoport egyik szimbóluma. Emellett dinoszaurusz nyomokat találtak a Fenoliga szigetén, amely a félsziget déli szélén található.

Kamenjak számos lehetőséget kínál az ideális nyaraláshoz. Úszhatsz a kristálytiszta tengeren az egyik öbölben (Kamenjak több mint 30 öbölben van). A legnépszerűbb öblök Velika és Mala Kolumbarica és a Portić-öböl (nagyrészt a hajósok látogatása). A Mala Kolumbarica öbölben található a Safari bár, egy bár, amely teljesen be van építve a környező természetbe, és ahol frissítő italt vagy ételeket fogyaszthat.

A Kamenjak félszigeten körülvevő tenger tisztaságának egyik bizonyítéka a mediterrán szerzetesfókák. Az utóbbi években a mediterrán szerzetesek pecsétjei Kamenjak környékén láthatók. A szerzetesek olyan állatoknak nevezhetők, amelyek csak a tenger tiszta és szennyezett részeiben élnek.

A félsziget körül a túra ingyenes, míg a szezon során egy autó meglátogatása kerül felszámolásra. Mivel az utak állapota gyenge, ajánljuk a félsziget kerékpárral való felfedezését.

Ha úgy dönt, hogy meglátogatja ezt a varázslatos helyet, megfizethető szállást talál a lakásban vagy nyaralóházban a közeli Pula-ban.

Kamenjak, Horvátország
Kamenjak, Horvátország
Kamenjak, Horvátország
Lim-öböl

A Lim-öböl (más néven Lim-csatorna) a Vrsar és Rovinj közötti félsziget nyugati partján fekszik, és Isztria egyik legszebb természeti szépsége. A Pazinčica folyó elárasztott folyójáról jött létre. Az öbölben a Pazinčica folyó az Adriai-tengerbe folyik.

A Lim-öböl 10 kilométer hosszú torkolat. A kúria 30 m-re fekszik a tengerhez közel, és akár 60 m széles. Egyes oldalak 100 méteres maximális magasságot érnek el. Az öböl a Limska Draga része - kb. 35 km hosszú és Pazin érkezik Isztria középső részén.

A Lim-öbölben lévő víz sajátos jellemzője a víz alatti édesvízi forrásnak köszönhető. Így a víz ideális a halak és a kagylók, mint a kagylók, az osztriga és a különböző halak haltenyésztésére. Ha friss tengeri kagylókat vagy halat szeretnél kóstolni a Lim-öbölből, tenger gyümölcseit az egyik tengerparti éttermében élvezheti. Természetes szépség és kiváló gasztronómiai kínálat fő oka a sok turista látogatásának. Ezen felül a meredek sziklákon az adrenalin szerelmesei élvezhetik a sport mászást. Az öböl területe gazdag növényvilágban is tevékenykedik, így számos vadon élő állat, például vaddisznók, őzek, rókák, kecskék, baglyok, sasok és más vadon élő állatok számára természetes élőhelyt jelent.

Az öböl közelében található a Romuald barlang, ahol a 11. században vallásos szertartásokat tartottak. A barlang a közelmúltban nyitva állt a nyilvánosság számára, és lehetőség nyílik vezetett túrára is.

Kivételes természeti szépségei mellett a Lim-öböl más filmek forgatásának is ismert. Az öbölben forgatott film legismertebb filmje a Vikings "The Long Ship" című filmje, melyben Richard Widmark és Sidney Poitier, valamint a "The Vikings" című film, melyben Kirk Douglas és Tony Curtis szerepel.

A Lim-öböl ideális célpont a gyermekes családok számára, köszönhetően a hozzáférhetőségnek és a gyermekek különféle látnivalóinak. Ugyanakkor számos lehetőséget kínál a túrázáshoz, a hegyi kerékpározáshoz és az alpinizmushoz. Ha úgy dönt, hogy meglátogatja ezt a természetes gyöngyöt, megfizethető szállást találhat egy apartmanban vagy egy nyaralóban a közeli Rovinjban vagy Vrsarban.

Lim-öböl, Horvátország
Lim-öböl, Horvátország
Lim-öböl, Horvátország
Motovun erdő

A Motovun erdő (a Szent Márk-erdő előtt) a legmagasabb megőrzött alföldi mediterrán őshonos erdők keménylen lombos fák - kocsányos tölgy, keskeny levél kőrisfa és szilfa. Az erdő Isztrián helyezkedik el, a Mirna folyó mentén és a mellékfolyó Botonega folyó mentén. Az ilyen jellegű erdők "longaze" néven ismertek, és a Földközi-tengerben csak hármat tartanak fenn. 1963-ban a Motovun erdőt különleges erdőgazdálkodási tartaléknak nyilvánították (kb. 300 hektár felszínen terjed).

A történelem során az erdőt különböző célokra kihasználták, és többek között az Osztrák-Magyar haditengerészet hajókat épített fel. Ráadásul az erdő közel negyede csökkent a francia közigazgatásban. Az elmúlt ötven évben különböző körülmények vezetettek a jelenlegi helyzethez, és a környezet jelentős változása negatívan befolyásolta az erdőt. A betegség miatt a szilfafa majdnem eltűnt. Az új útépítés, a Mirna folyószabályozása és a felszíni tó építése a Botonega völgyében a tölgy kihalásához vezetett. Következésképpen ma az erdőben folytatott minden tevékenység tilos a hatóságok előzetes hozzájárulása nélkül. Napjainkban a Motovun-erdőben csak fehér szarvasgomba gyűjthető.

A rendkívüli természeti erőforrások mellett az elmúlt 20 évben a régió kulturális eseményekről is ismert. A Motovun Filmfesztivált 1999-ben tartották először Motovun középkori városában. A fesztivál a kis és független produkciók nemzetközi filmjeinek szentelt. Más filmfesztiválokkal ellentétben a Motovun Filmfesztiválon nem szerepel vörös szőnyeg és csillogás. A filmelőzetesek nyílt égbolt alatt zajlanak, és a fesztivál ideje alatt a város a nap 24 órájában él. Bár az évek során a fesztivál-díjak száma nőtt, a verseny még soha nem lett a fesztivál legfontosabb része.

A Motovun erdő különböző lehetőségeket kínál a természet szerelmeseinek, a túrázástól a kerékpározásig. Ha úgy dönt, hogy meglátogatja a Motovun erdőt, találhat szállást privát szobákban és apartmanokban a közeli Motovunban, ahonnan kirándulásokra és erdei kirándulásokra is lehetőség nyílik.

Motovun erdő, Horvátország
Motovun erdő, Horvátország
Motovun erdő, Horvátország
Nemzeti Park Brijuni

A Brijuni-szigetek az Isztriai-félszigettől nyugatra fekszik, Fažanával szemben. A sziget teljes területe 34 négyzetkilométer, tizennégy szigetből áll, a legnagyobbakat pedig Veliki és Mali Brijun. 1983-ban a Brijuni nemzeti parknak számított, és sok látogató kedvelt turisztikai célpontjává vált.

A szigetek gazdag kultúrtörténete a Kr.e. 3. évezredig nyúlik vissza, amikor itt laktak az etnikailag ismeretlen lakosok. A nagy égei-szecesszió során az első évezredben a szigetet a hisztri illír törzs telepítette, utána pedig a rómaiakat. Bizáncok határozták meg a Brijunit a 6. és a 8. század között. Tekintettel arra a számos kultúrára, amely évszázadok óta lakott Brijuniban, számos kulturális és történelmi maradvány helyszíne. A leginkább megőrzött római kori vidéki kastély, mely a Kr.e. I. és II. Századból származik. További látnivalók közé tartozik a velencei templom, a bizánci kastély, az 5. századi Szent Mária-bazilika és a 15. századi Saint Germain-templom.

A szigetek mintegy 700 fajta növény és 250 madárfaj otthona. Emellett a szafari parkban elefántok, zebrák, zsiráfok és más egzotikus állatok láthatók. A sziget egyik legfőbb látványossága a dinoszauruszok nyomai a Veliki Brijuni negyedben.

A volt Jugoszlávia elnöke, Josip Broz Tito 1947-ben látogatta meg először a szigeten. Nem sokkal a Brijuni szigetek lett a nyári rezidenciája, ahol sok híres vendég maradt, mint például II. Erzsébet királynő, Indira Gandhi, Sofia Loren, Elizabeth Taylor és még sokan mások. Brijuni maradt Tito nyári rezidenciája, amíg Tito 1980-as évek elején meghalt. A Brijuni Nemzeti Park bizonyítja, hogy az ember és a természet közötti harmónia lehetséges.

Mivel mindössze 10 km-re vannak Fažanától, látogatás a Nemzeti Parkba, napi kirándulásként. A belépődíj a látogatás időtartamától függ, az árakra vonatkozó részletek pedig a nemzeti park hivatalos honlapján találhatók. Javasoljuk, hogy több mint egy nap látogassa meg a Brijunit, mert a természeti és kulturális örökség mellett ez a gyöngy sokféle tevékenységet kínál - kerékpározás, kerékpározás, golfozás, séta, csónakázás, stb. Ha szállásokat keresel, tanácsunk a baráti házigazdák megkeresését a közeli Fažana, Pula és Peroj városában.

Nemzeti Park Brijuni, Horvátország
Nemzeti Park Brijuni, Horvátország
Nemzeti Park Brijuni, Horvátország
Euphrasius-bazilika

A gyönyörű táj és a gazdag idegenforgalmi kínálat miatt Poreč évek óta az egyik legvonzóbb és leglátogatottabb városa az Isztriai-félszigetnek. A gazdag kínálat egyik leghíresebb kulturális gyöngyszeme bizonyosan az Euphrasian Basilica. Az UNESCO kivételes kulturális értékének köszönhetően 1997-ben nyilvánította világ kulturális örökségét. Iszudi császár és Eufraszusz I. püspökség idején hatodik században épült, és ma a korai bizánci művészet egyik legőretebb műemlékének számít a Földközi-tengeren.

A bazilika 553-ban épült a korai bazilika alapjain, és számos változáson ment keresztül. Így a mai épület a harmadik, gótikus stílusban díszített templom. A bazilika mai formáját a 13. és 15. században határozták meg, míg a templomtorony a 16. században épült.

Annak ellenére, hogy a Bazilikát háborúk, tűzvészek és földrengések befolyásolták, Krisztus, mártírok és az 5. század trónján lévő Szűz Mária mozaikjai ma is megmaradtak, és a korai keresztény festészet legjobb ábrázolásai. A mozaikok a bizánci művészet egyik legszebben megmaradt műveinek tekinthetők. A mozaikok kiterjednek a templom belső és homlokzatára is, és megmutatják az apostolokat Jézussal, az eufraziai püspökkel, Basilica templomával, Jézus anyja Mária ölében, az angyalokat és szenteket, beleértve a Szent Maurot is. Poreč városának különösen fontos szerepe van a Saint Mauronak, hiszen Poreč első püspöke, mártír és védőszentje volt, valamint az egész isteni egyházmegye.

A bazilika több figyelemre méltó épületből áll, amelyek maguk az Euphrasius bazilika mellett a plébániatemplomot, a sakristikát, a mauroi énekesztemet, a keresztelőkarat, a haranglábot és a püspöki palotát foglalják magukban, amely a Poreč- Pula-egyházmegye.

A bazilika minden nap látogatható, kivéve a vallási szertartások időtartamát. A felnőttek belépési díja 40 forint (kb. 5 euró), míg a gyermekek és a diákok 50% kedvezményt kapnak. A látogatók megtekinthetik a torony gyönyörű kilátást Poreč és környéke.

A bazilika mellett Poreč város gazdag kultúrával és szórakozással. Ha azt tervezi, hogy meglátogatja ezt a varázslatos helyet, megfizethető szállást kínál egy privát apartmanban vagy egy nyaralóban a városban vagy a környéken.

Euphrasius-bazilika, Horvátország
Euphrasius-bazilika, Horvátország
Euphrasius-bazilika, Horvátország

Isztria - Éghajlati és időjárás-előrejelzés

Isztria Időjárás előrejelzés

Isztria kétféle éghajlatra jellemző. A mediterrán éghajlat uralkodik a tengerparti városokon és a tengerparton (Pula, Rovinj, Poreč, Umag ..), míg a belső térben (Pazin, Buzet, Motovun ..) nagyon mérsékelt kontinentális éghajlat uralkodik. A mediterrán éghajlatot a nagyon száraz és napos nyár jellemzi, valamint enyhe és esős telet. A tavaszi és ősszel a kültéri tevékenységekre is nagyon élvezhetőek, és alkalmasak mindenféle tevékenységre, kellemes sétákról, kerékpározásról a gyönyörű isteni tájakon, a tengerbe úszásra. Isztria belsejét kontinentális éghajlat jellemzi, vagy kissé hidegebb tél, ahol a téli hónapokban a hó nem ritka előfordulás.

A nyár folyamán, a Földközi-tenger és az Isztria területén a domináns nagy nyomás, a száraz levegő a különböző nedvességtartalmú tengerfelszínt takarja le, így esőzések nem következnek be. Ezért az év nyári időszakában napsütés és tiszta égbolt áll, így ideális feltételeket teremt minden olyan látogató számára, akik számos isteni strandon töltik szabadságukat.

Alul van grafikon, amelynek átlagos maximális és minimális napi léghőmérséklete és Pula tenger hőmérséklete, ami leginkább a kellemes mediterrán éghajlatot tükrözi.

Átlagos levegő hőmérséklet - Isztria
Átlagos tengeri hőmérséklet - Isztria
Utoljára hozzáadott szállás Isztria régióban
Nyaraló ház Gala

Ár tól 160 €

Nyaraló ház Villa Marie Porec

Ár tól 225 €

Nyaraló ház La perla Istriana

Ár tól 200 €

Apartman Erika Medulin

Ár tól 55 €