Apartmanok és magánszállás Šibenik - Dalmácia

Šibenik - horvát történet! Kezdetben természetesen a történelem érdekes ténye. Dalmácia tele van hosszú történelemmel rendelkező városokkal, de Šibenik városa közül kiemelendő az a tény, hogy az ilír törzsek vagy a rómaiak, de a horvátok nem alapították ezeket a területeket. A v&aa...

Ajánlott apartmanok és magánszálláshelyek - Šibenik - Dalmácia

Apartmanok Mlinar

Grebaštica

Ár tól 60 €
Apartmanok Leyla

Vodice

Ár tól 55 €
Apartmanok Dimač

Srima

Ár tól 45 €
Last minute ajánlat
2 értékelés - 5/5
Apartmanok Vila Karlo

Kanica

Ár tól 50 €
Apartmanok Milica

Rogoznica

Ár tól 80 €
Apartmanok Bili Galeb

Murter - Tisno

Ár kérésre
First minute ajánlat
8 értékelés - 5/5
Apartmanok Skorić Fanatic

Primošten

Ár kérésre
Apartmanok Four Seasons Pirovac

Pirovac

Ár tól 40 €
Apartmanok Ivis

Ražanj

Ár tól 40 €
Apartmanok Baković

Brodarica

Ár tól 40 €
Last minute ajánlat
2 értékelés - 5/5
Apartman Jadrija I

Jadrija

Ár tól 70 €
Apartman Hortensia

Šibenik

Ár tól 80 €
Apartmanok Pešić

Vodice

Ár tól 35 €
3 értékelés - 4.7/5
Apartmanok Villa Maria

Primošten

Ár tól 45 €
Apartmanok Vodice Marica

Vodice

Ár tól 35 €
Apartmanok Hiža&Vila

Murter - Betina

Ár tól 70 €
Nyaraló ház Villa Maria

Rogoznica

Ár tól 350 €
Apartman Sovlje

Tribunj

Ár kérésre
Last minute ajánlat
1 értékelés - 5/5
Apartmanok Mira

Rogoznica

Ár tól 60 €
Apartmanok Villa Punta Royal

Pirovac

Ár tól 60 €
Apartmanok Ena i Lora

Grebaštica

Ár tól 50 €
Apartmanok S&G Leko

Rogoznica

Ár tól 57 €
1 értékelés - 5/5
Apartmanok Braco

Rogoznica

Ár tól 50 €
Apartmanok Kapetanova kuća

Murter - Jezera

Ár tól 75 €
Apartmanok Villa Stella

Rogoznica

Ár tól 80 €
Apartmanok Leona

Rogoznica

Ár tól 50 €
1 értékelés - 5/5
Apartman Charming apartment Tribunj

Tribunj

Ár kérésre
Apartmanok Villa Tanja

Vodice

Ár tól 35 €
Robinson turizmus Neda

Kornati

Ár tól 140 €
Apartmanok Zadro

Tribunj

Ár tól 20 €
Nyaraló ház Villa ADAMARIS

Rogoznica

Ár tól 240 €

Šibenik - Dalmácia (540) - Keresése magánszállás a városok

Idegenvezető Šibenik - Dalmácia

Šibenik - Dalmácia - Címer

Šibenik - horvát történet! Kezdetben természetesen a történelem érdekes ténye. Dalmácia tele van hosszú történelemmel rendelkező városokkal, de Šibenik városa közül kiemelendő az a tény, hogy az ilír törzsek vagy a rómaiak, de a horvátok nem alapították ezeket a területeket. A várost először Krisztus IV. Petar Krešimir király írta le 1066-ban. Hosszú történetében Šibenik a magyar királyoktól a velencei, az osztrák és az olasz megszállást a II. Világháború alatt megváltoztatta. Még egy érdekes tény, hogy Šibenik városa 1944 decemberétől 1945 májusáig de facto Horvátország fővárosa volt, mert Zivoh (Tito partizánai) székhelye volt.

Számos oka lehet Šibeniknek meglátogatni. Az éttermek, kávézók és éjszakai klubok tövében lévő régi kő utcák bája megkönnyíti érdeklődését ebben a gyönyörű városban. Számos látnivalót érdemes meglátogatni, különösen Šibenik katedrális, erődök; Šubićevac, Mihovil, Ivan és Nikola, valamint a látványos Sibenik csatornának elengedhetetlen túra. A Szent Jakab-katedrális a 15. és 16. század legfontosabb építészeti épülete a horvát földön. Az építkezés 1431-ben kezdődött, és az építkezés 1536-ig tartott. Kivételes értékei miatt a székesegyház 2000-ben szerepel az UNESCO világörökségi listáján. A város védelmi rendszerének fő pontját a Szent Mihovil-erőd szolgáltatta, a XVIII. századtól a késő 16. századig, ma pedig restaurálták és adaptálták a szabadtéri színházzal, és minden turisztikai túra számára kötelező állomásként szerepel. Szent Nikola és Szent Iván erődítményei a XVI. És XVII. Században épültek, és a Barone erőd különleges Šibenik történet, hiszen csak két hónappal az oszmán hadsereg megszállása előtt építették meg Šibenik állampolgárait. A mai baronai erődben lehetőséged van megélni az ostromot a kibővített valóság technológiáján keresztül, így ez a vár elkerülhetetlen része a Sibenik látnivalóinak. Ahhoz, hogy megnézhessük ezeket a csodálatos weboldalakat, fontos megtalálni a kényelmes és megfizethető szállást. A szállás kínálata változatos, a tengerparti apartmanoktól és a nyaralóktól az óvárosi szobákig. Mindez a ház tulajdonosával való közvetlen kapcsolattartás nélkül lehetséges költséges ügynöki költségek nélkül!

De ebben a Dalmácia központi részén, Šibenik mellett sok más érdekes hely is van. Ugyanabban a megyében fekszik a gyönyörű Vodice idegenforgalmi város, amelynek CMC fesztiválja nyáron a horvát estrade legnépszerűbb nevét vonzza, és a híres éjszakai klub Hacienda is otthont ad. Primošten városa is egy apró, a szárazfölddel összekötő szigetre épült, gyönyörű városi strandjával és a tenger feletti kilátásokkal ellátott, Loreto-i Szűzanya új szobra. Primošten közelében van egy másik turisztikai gyöngyszem Rogoznica, amelyet Dalmácia szívének is neveznek. Šibenik hátországában fekszik a jól ismert Krka Nemzeti Park és buja vízesései, valamint Knin ősi királyi városa, amely a történelem során a horvát királyok fővárosa volt. A dombon hatalmas horvát zászló található. Murter-szigetről a Kornati nemzeti parkot, a mediterrán térség legvilágosabb szigetcsoportját látogathatja meg. Mint mindenütt Dalmáciában, a turisztikai kínálat nem lenne teljes a kulináris rész nélkül, és nagyon látványos. A gazdag történelem hagyománya a hagyományos šibeniki konyhán, melyet Velence, Ausztria-Magyarország, Magyarország és Törökország befolyásolt. Ma már a hagyományos šibenik ételekkel egyesül. A megpróbált edények közül megemlítjük a spárgát és a csigákat, a luganige-t, a kis sertéshús, a bárányt, a drniš-prosciutto és természetesen a híres dalmát pašticada keverékéből készült kis aromás kolbászokat.

Végül is itt az ideje egy Dalmácia és Šibenik nevű kalandnak. A tengerparti apartmanok, szobák és üdülési házak, és különösen a szálláshely tulajdonosai közötti közvetlen kapcsolattartásnak köszönhetően sohasem kényelmesebb és könnyebben elérhető! Szeretnénk kellemes tartózkodást Šibenik régióban és Dalmáciában!

Šibenik - Dalmácia - Természeti, kulturális és turisztikai látványosságok

Szent Jakab-katedrális - Sibenik

A Šibenik Szent Jakab-katedrális a horvát kulturális örökség egyik gyöngyszeme. Századfordulón épült a XV. És XVI. Század fordulóján, ez volt a legjelentősebb építési projekt ebben az időszakban egész Horvátországban. A Sibenik-székesegyház 38x14 méteres, 38 méteres magasságú, hárommenti bazilikából épült, egy kő kupola tetején.

Az első székesegyház építése Sibenik lakosságának évszázados kívánsága volt, hogy Sibeniket különítsék el a Trogir-egyházmegyéből, és építsék meg a székesegyházat, melyet ez a gyönyörű város érdemel. A leghíresebb horvát és velencei gótikus és reneszánsz építők, mint Juraj Dalmatinac a katedrális építésén dolgoztak, és három fázisban épült. Az építkezés a velencei gótikus stílusban kezdődött, és a toszkán reneszánsz stílusában fejeződött be, attól függően, hogy a fő építők hogyan változnak. A Sibenik főterének déli oldalára épült, a városháza utca túloldalán, az egykori Szent Jakab-templom helyén.

A legérdekesebb tény az, hogy az egész katedrális kizárólag kőből épült, habarcshabarcsok és fából készült konstruktív elemek felhasználásával, amely egyedülálló Európában. Számos kőszobrával, dísztárgyakkal, díszített boltívekkel, kő részletekkel (kerubok, angyalok, szentek) bővelkedik. Egyedülállóságának köszönhetően a Szent Jakab-katedrális 2000-ben szerepel az UNESCO Világörökség listáján. Sibenik egyik legnagyobb látnivalója, a reneszánsz városháza és a környező templom székesegyház, a keskeny kőszobák, a palota és a herceg palotája, a fő oka annak, hogy a turisták egyre növekvő látogatása az érdekes dalmát városnak.

Télen a katedrális minden nap 08:30-12:00 és 16:00-20:00 között nyitva áll a látogatóknak, nyári idegenforgalmi szezonban pedig egész nap 08:30-tól 20:00. Ez a műemlék védett műemléke, így a bejárat felszámolásra kerül, és a jegy ára szimbolikusan 15,00 kuna (2 euró). Ha ünnepségre szeretne részt venni, a mise minden nap 09: 30-kor, 11: 00-kor és 18: 00-kor kerül megrendezésre. Megtalálható Sibenik városában egy vonzó óvárosban, régi kőházakban, privát apartmanokban és szobákban, ahol megtapasztalhatja a régi idők egyedi hangulatát és szellemét. Ha a nyárat Sibenik környékén töltik, látogassa meg ezt a gyönyörű középkori horvát várost, erődítményeit, régi kő utcáit és természetesen az elkerülhetetlen Szent Jakab-székesegyházat, amely az európai szakrális építészet egyedülálló műemléke.

Szent Jakab-katedrális - Sibenik, Horvátország
Szent Jakab-katedrális - Sibenik, Horvátország
Szent Jakab-katedrális - Sibenik, Horvátország
Nemzeti Park Krka

A Krka Nemzeti Park Dalmácia középső részén, Šibenik-Knin megyében fekszik, és a Kornati Nemzeti Park mentén Dalmácia ezen része a legjelentősebb és legszebb természetes gyöngyszeme. A Nemzeti Parkot 1985-ben hirdették ki, és Horvátország volt a hetedik nemzeti park. 109 km2-t, vagy a Krka folyó legjelentősebb és legszebb részét, 50 km hosszúságú területet foglalja magában, ahol számos gyönyörű vízesés, tavak és lenyűgöző kanyonok találhatók.

A Krka folyó a Knin közelében található Dinara-hegységről folyik, és az Adriai-tengerbe Šibenik közelében folyik. A Krka természetes karszt jelenség, mivel 7 üledékes barlangot, vízeséseket épít, amelyek közül a Skradinski buk a legimpozánsabb és leghíresebb. 400 méter széles, és közel 50 méter magas, a legnagyobb kaszkád és a legnagyobb pecsét gát Európában. Ezek az impozáns vízesések a fő oka ennek a karsztos szépség megőrzésének. A parkban a legjobb idő tavasszal és nyáron. Tavasszal a Krka és a vízesések bővelkednek a vízben, és megmutatják teljes pompáját, mert a hó a Dinara-hegyről olvad. A nyár folyamán úszhat a Skradinski buk vagy a Visovac tó alatt, de a turistaszezon és a Šibenik, Vodice, Primošten és Rogoznica közelsége miatt az egész park tele van turistákkal.

Számos bejárat van a parkba, és az egyik legvonzóbb a Skradin, egy kis festői város, ahol a Krka folyó beáramlik a Prokljansko jezero (a Krka folyó elárasztott része az Adriai-tengeren). Skradinból a hajók rendszeresen átmennek a gyönyörű kanyonon, a Nemzeti Park bejáratáig a Skradinski Buk vízesése lábánál. Skradin mellett néhány érdekes hely a látogatásra: Visovac-tó, Roški vízesés, Oziđana barlang, Krka kolostor és Manojlovački vízesések. A park egyik látnivalója a számos kővesmalmok, amelyek már nem használatosak, de a helyi lakosság a liszt előállításához a múltban használta őket. Napjainkban helyi specialitásokat vagy frissítőket találunk, mivel többségük éttermekben vagy bárban megfordul.

Korán reggel ajánljuk, hogy elkerüljék a nyári tömegeket, hanem azért is, mert egész nap szüksége van arra, hogy meglássák Dalmáciának ezt a gyönyörű természetes csodáját, és élvezzék a természet, a víz és a kő szépségét. A Krka Nemzeti Park jegy árai változhatnak a nyári hónapokban (júliusban és augusztusban) a legdrágább jegyekkel, amikor a legtöbb turistát látogatja. Ha nyaralást szeretne eltölteni Dalmácia középső részén, nem messze Šibenik városától, olcsó magánszállások és apartmanok találhatók. Mindenképpen ajánlunk egy napos kirándulást és kikapcsolódást a Dalmácia természetes paradicsomában!

Nemzeti Park Krka, Horvátország
Nemzeti Park Krka, Horvátország
Nemzeti Park Krka, Horvátország
Loreto-Primošten-i Szűzanya

Loreto Szűzanya Primošten városa, Dalmácia egyik leghíresebb turisztikai központja és az Adria egyik legszebb festői kishelye. 2017 májusában egy 17 méter magas Loretoi Szűz Mária szobra nyílt meg egy 170 méter magas Gaj (Kremik) tetején, ahol Primoštent figyeli és védi. A szobor mellett itt gyönyörű kilátás és tökéletes kilátás nyílik Dalmácia egyik legszebb helyén - Primošten. A kellemes időjárástól jól látható a város Šibenik, Rogoznica, Kornati szigetek, az egész Šibenik-szigetcsoport és a nyílt Adriai-tenger.

Lehetőség van megközelítésre autóval, de gyalog is, és a legszebb idő, hogy meglátogathassuk ezt a gyönyörű helyet, késő délután a naplemente előtt, amikor egyértelműen látni Hvar, Vis és a távoli Jabuka szigeteket. Minden vendég és látogató örömmel fog örülni a felejthetetlen naplemente, valamint a gyönyörű szobor a Our Lady of Loreto, díszített egy mozaik arany, ezüst és festett üveg.

Loretoi Szűzasszonyunk története 1835-ben nyúlik vissza, amikor Primošten egyik lakosa, Marko Prgin, aki a Lady of Our Lady képében alszik, és meghallotta az üzenetet, hogy súlyos betegségből tér vissza, ha fényképét Loreto-ból veszi Olaszország. Ez az álom annyira valóságos volt, és annyira lenyűgözte őt, hogy nem volt békéje, amíg kölcsön nem fogadta a karkötőt, összegyűjtött embereket, és az adriai olasz partra - Loreto felé indult. Ott talált egy képet a Szűz Mária fában, egy kis gyermekkel, Jézus a karjaiban. Marko Prgin egy fából készült mellkasra vette a képet, és hajóval Primoštenba szállította. A 19. században Primoštenban elhunyt kolera járvány során a lelkész Mate Livić május 10-én Nápolyi imázsával rendezgetett egy felvonulást a falu környékén, így a Loretoi Szűzasszonyunk ígéretét tette, és a széles körben elterjedt kolera-betegséget sikeresen elfojtották.

A május 10-i ünnepségeket évente ünneplik a Primosten város napja, és különleges ünnepséget szerveznek. Meghívjuk az összes látogatót és turistát, hogy látogassa meg ezt az egyedülálló kilátást Dalmáciában és a Loretoi Szűzanya szobrát, és élvezze a horvátországi Primošten és Dalmácia vidék csendjét és természetes szépségét. Ha szeretne itt maradni és nagyszerű nyaralást tölteni, Primošten óriási apartmant, szobákat és nyaralókat kínál megfizethető magánszállásokban.

Loreto-Primošten-i Szűzanya, Horvátország
Loreto-Primošten-i Szűzanya, Horvátország
Loreto-Primošten-i Szűzanya, Horvátország
Faust Vrancic Emlékközpont

A Faust Vrančić Emlékközpont Prvic Luka-ban található Prvic gyönyörű kis szigetén. Prvić egy kis sziget a szibériai szigetvilágban, körülbelül egy kilométerre a szomszédtól, Vodice közelében. A szigeten nincs autó, és a szárazföldi összeköttetést egy olyan hajóvonal tartja fenn, amely naponta többször közlekedik a Sibenik - Prvić - Vodice útvonalon. A szigetet jellemzi a béke, a csend, a gyönyörű természet, számos kavicsos és kő strand, kristálytiszta tenger.

A Memorial Center 2012-ben épült Faust Vrancic tiszteletére, a Prvićban született Šibenik nemesi család leghíresebb tagja. Faust Vrancic egy híres horvát polifónikus, feltaláló és diplomata volt, aki 1551-ben született. Nagyon érdekes életút volt. Padovában tanult, különböző magas irodákat tartott; II. Rudolf király titkára. Prágában, Chanada püspöke és a magyarországi Veszprémi parancsnok, valamint Magyarország és Erdély király tanácsadója. 1617-ben Velencében halt meg, és saját kívánsága szerint a Szent Mária-templom temetője Prvic Luka szigetén Prvic szigetén.

Prvic szigetén a nemesi család Vrancic, aki eredetileg Sibenikből származott, egy nyári rezidenciát kapott, ahol Faust gyermekkorát töltötte. Ezzel a különleges szigeten egész életében mélyen kapcsolódott. Az öt legrangosabb európai nyelv, Latin, Olasz, Német, Horvát és Magyar nyelv szótárát írta, amely az első többnyelvű szótár Európában. Machinae novae - az új gépek talán a leghíresebb műve. Ebben a gépgyártásban és műszaki konstrukcióban az első nyomtatott ejtőernyős tervezés, időmérő berendezés vízzel és tűzzel, különböző típusú malmok és hidak, életövek, felvonó és sok más. Érdekes élet, gazdag kreatív alkotás, találmányi modellek gyűjteménye és legjelentősebb írott művei mindezt láthatják, ha meglátogatják az emlékközpontot.

A látogatók öt nyelven (horvát, angol, német, olasz és francia nyelven) rendelkeznek audió útmutatókkal, és a legfiatalabb látogatók kipróbálhatják az oktatási játékokat. A padlón egy étterem, ahol pihenhet gyönyörű kilátással a Prvić-öbölre, a Faust természetes méretű találmányaira és mediterrán gyógynövényeire. Meghívjuk a látogatókat a Šibenik régióból, hogy látogassák el ezt a gyönyörű kis szigetet és az Emlékközpontot, és megtudják, miért kapcsolódott Faust Vrancic ehhez a kis szigethez, ami igazán mediterrán paradicsom. Ha itt akarsz maradni, Prvićon számos magánszállás és apartman található Prvić Luka és Šepurine lakói által.

Faust Vrancic Emlékközpont, Horvátország
Faust Vrancic Emlékközpont, Horvátország
Faust Vrancic Emlékközpont, Horvátország
Nemzeti Park Kornati

A Kornati-szigetek a Földközi-tenger legégetesebb szigetcsoportja, és nem olyan sok sziget a világon ilyen kis területen helyezkedik el. Pontosabban mintegy 140 sziget van szétszórva a 320 km2-es felületen. A Kornati Közép-Dalmáciában, Šibeniktől nyugatra, Šibenik-Knin megyében található, és a nemzeti parkot 1980-ban hirdetik, elsősorban a tengeri ökoszisztéma védelmére.

A park teljes területéről mindössze 1/4 foglalja el a földet vagy a szigetet, míg a fennmaradó rész gazdag tengeri ökoszisztémát teremt. A szigetek legnagyobb szigete a Kornat, amelynek területe 32,44 km2, amely a Nemzeti Park kétharmadát foglalja el. A Kornati szigetek megkülönböztető képessége a kis szigetek és szigetek, számos öblök és strandok, kristálytiszta tenger, gazdag vízalatti világ és magas sziklák a külső szigetek nyugati oldalán.

A Kornati településeken állandó települések vagy állandó lakosok nincsenek. Házak és számos étterem a jól védett öblökben, mint a Vrulje, a Kravjačica és a Lavsa, többnyire a nyár folyamán és a turisztikai szezonban. A legtöbb Kornati földtulajdonos Murter szigetén és Dugi Otok szigetén található. A múltban a földtulajdonosok kizárólag a mezőgazdaságból és az állattenyésztésből (juhtenyésztés) éltek, míg a legelők és a később termesztett területek az alacsony növényzet égetéséből erednek. A ma élő legelő leggyorsulása szinte a Kornati és a nagyobb szigetek, például Kurbe, Škuja, Lunge. A Kornati egyik legszembetűnőbb nézete a szárazföld. Mivel a nagy szigetek hosszúkásak, a falak tengerről a tengerre épülnek, egyik oldalról a másikra. A gipszkarton a juhok megőrzésére használták, így nem tudtak más legelőkre, vagy olyan elszigetelt kerítésekre, ahol az olajfaligeteket egy széles gipszkartonban tartották.

A Kornati-szigeteket többnyire szervezett turistahajók látogatják Murterből, az ár magába foglalja a park bejáratát, a park legnagyobb látnivalóit és ebédjét az egyik szigeten. Búvárklubokon is merülhet a Kornati-szigeteken, és megtapasztalhatja a védett víz alatti tengeri élet minden szépségét. Sétálhat a jól karbantartott pályákon is, amelyek egykor Kornati szarvasmarha tenyésztőit használják, vagy több gyönyörűen díszített helyi étteremben élvezhetik a halak specialitásait. Ha Közép-Dalmáciában, a Sibenik környékén szeretne nyaralni, akkor a Kornati elkerülhetetlen célpontja, mert megtapasztalhatja a Földközi-tengeret.

Nemzeti Park Kornati, Horvátország
Nemzeti Park Kornati, Horvátország
Nemzeti Park Kornati, Horvátország
Tengerpart Slanica - Murter

Slanica strand Murter sziget egyik legnépszerűbb és leghíresebb strandja, valamint az egész Sibenik Riviéra. Murter városában található, Murter nyugati oldalán, gyönyörű kilátással a nyílt tengerre és a Kornati szigetekre.

Slanicát sűrű fenyőerdők veszik körül, amelyek forró nyári napokon árnyalatot biztosítanak. A vendégek rendelkezésére álló számos lehetőség közül kiemelhetjük a csúszdákat, strandröplabdát, teniszeket, trambulinokat, jet-ski-t, szanitereket, zuhanyzókat és számos éttermet, ahol kipróbálhatják a dalmát specialitásait. A strand része homokos, részben betonos és sziklás. Úszás a környékbeli Slanica tábor teljes partján, természetes sziklákon lehetséges. A tenger nagyon tiszta és sekély, mintegy 30 méterre a parttól.

Mindez ideális gyermekes családok, fiatal párok és szórakozást keresők számára. Sport és aktív pihenés szerelmesei élvezhetik a strandröplabda, a tenisz és sok más vízi sportot. A legfiatalabbak számára szórakoztató park. A júliusi és augusztusi magas idegenforgalmi időszakban a tengerpart túlzsúfoltan zsúfolt, és talán nem a megfelelő választás azok számára, akik békében és csendben szeretnék eltölteni szabadságukat. Ha autóval érkezik a közeli helyekről, a strand közelében nagy parkoló található. A Slanica közelében számos látnivaló található, például szervezett búvárkodás és napi kirándulások Kornati-szigetekre és hajóbérlés, amely még érdekesebbé teszi a Murterben való tartózkodását.

Slanica vonzó az estén sétálva az indított Kornati-szigetek látványa és a felejthetetlen naplemente miatt. Megfizethető, de jó minőségű magánszállást ajánlunk Murter városában, ahol olcsó apartmanok találhatók, ami a legjobb lehetőség egy gondtalan családi vakációra. Biztosak vagyunk abban, hogy csodálatos pillanatokat töltenek szeretteiddel Murter és Közép-Dalmácia egyik legszebb strandján.

Tengerpart Slanica - Murter, Horvátország
Tengerpart Slanica - Murter, Horvátország
Tengerpart Slanica - Murter, Horvátország

Šibenik - Dalmácia - Éghajlati és időjárás-előrejelzés

Šibenik - Dalmácia Időjárás előrejelzés

Dalmácia Horvátország történelmi régiója, amely Zadrától és a Velebit hegytől északra fekszik, Dubrovnikig és Konavleig Horvátország déli részében. Szinte az összes Dalmácia uralja a tipikus mediterrán éghajlatot száraz, napos és forró nyarakkal, enyhe és esős telekkel. A dalmát hátországban (dalmát Zagora) a szubmediterrán éghajlat uralkodik, amely eltér a tipikus mediterrán éghajlattól, mivel a tél valamivel hidegebb, és a nyár többnyire kissé melegebb az átlagosnál. A nap és a hőség sokaságának köszönhetően a tipikus örökzöld növényeket uralja; holm tölgy, aleppo fenyő, dalmát fekete fenyő és mezőgazdasági növények; olajbogyó, füge és szőlőültetvény.

A Sibenik régió konkrét tény, hogy Rogoznica közelében fekszik Rt Ploče, az északi és középső dalmácia határa. Itt gyakran ütközik a különböző légtömegek között, valamint az északi és a déli szél, a bora és a jugo. Ezt a régiót a napsütés, a tiszta égbolt és a kellemes tenger hőmérséklete jellemzi. Sibenik és környéke, valamint a Šibenik-szigetcsoport gyakran a turisták kedvelt és felejthetetlen vakációját keresik a híres üdülőhelyeken, mint Vodice és Primošten. A tenger minősége és tisztasága az egész dalmát tengerpartjának, különösen a dalmát szigeteknek a jellemzője a viszonylag alacsony népsűrűség és az iparág fejletlensége miatt. A kék zászló hordozói sok dalmát strandok - a tisztaság, a szolgáltatás minősége és az ökológiailag megőrzött környezet jelképe.

Az alábbiakban grafikus ábrázolást találunk az átlagos maximális és minimális napi léghőmérséklet és a tenger hőmérséklete Šibenikben, ami a legjobban tükrözi a kellemes mediterrán éghajlatot.

Átlagos levegő hőmérséklet - Šibenik - Dalmácia
Átlagos tengeri hőmérséklet - Šibenik - Dalmácia
Utoljára hozzáadott szállás Šibenik - Dalmácia régióban
Tábor Uno

Ár tól 35 €

Apartmanok San Lorenzo

Ár tól 70 €

Apartmanok Tonči

Ár tól 88 €

Apartman Paola

Ár tól 70 €