Apartmanok és magánszállás Kvarner régió

Kvarner és Gorski kotar - Horvátország kék és zöld szíve! Kvarner Horvátország része az Isztria és a Velebit partjai között. Cres, Lošinj, Krk, Rab, Pag és a nagyobb városok Rijeka, Senj, Opatija, Lovran és Crikvenica. Rijeka legnagyobb horvát kikötőjévé különösen fontos, hogy a Kvarner-öb&...

Ajánlott apartmanok és magánszálláshelyek - Kvarner régió

Nyaraló ház Villa Ella

Abbázia

Ár tól 220 €
Apartman Martina

Krk - Soline

Ár tól 210 €
Apartmanok Vidas Barbat

Rab - Barbat és Banjol

Ár tól 40 €
Apartmanok Dino

Krk - Baška

Ár tól 79 €
Apartmanok Opa Gold

Fiume

Ár tól 50 €
Nyaraló ház Villa Zgodić

Lovran

Ár tól 250 €
Nyaraló ház Viktorija

Dramalj

Ár tól 220 €
Apartmanok Prpić

Crikvenica

Ár tól 60 €
Apartmanok Villa Babalonija

Rab - Rab

Ár tól 80 €
Apartmanok Jana i Vita

Losinj - Mali Lošinj

Ár tól 50 €
Apartman Radetić

Novi Vinodolski

Ár tól 35 €
Apartmanok Rudy

Jadranovo

Ár kérésre
Apartman Paula

Krk - Baška

Ár tól 60 €
Nyaraló ház Villa Theresa

Novi Vinodolski

Ár tól 300 €
Apartmanok Milan

Rab - Lopar

Ár kérésre
Apartmanok Ivan

Krk - Čižići

Ár tól 57 €

Kvarner régió (761) - Keresése magánszállás a városok

Idegenvezető Kvarner régió

Kvarner régió - Címer

Kvarner és Gorski kotar - Horvátország kék és zöld szíve! Kvarner Horvátország része az Isztria és a Velebit partjai között. Cres, Lošinj, Krk, Rab, Pag és a nagyobb városok Rijeka, Senj, Opatija, Lovran és Crikvenica. Rijeka legnagyobb horvát kikötőjévé különösen fontos, hogy a Kvarner-öböl mélyebben fekszik, mint a felső-adriai fennsík (30-60m), ami tökéletes hely a tengeri kikötőhöz.

A történelem során a területet Liburniák és Hisztániak lakják, akiket később a rómaiak is meghódítottak. A szláv népesség áttelepítése után a római nyelvi és kulturális hatás továbbra is fennmaradt és sokáig maradt. Hűségesen bizonyítja az a tény, hogy a római szláv nyelv utolsó felszólalása 1898-ban a Krk-szigeten halt meg. A történelem során Velencében, Ausztriában uralta ezt a területet, és annak sajátossága, hogy itt nyilvánították az egyházi glagolitizmust. A XI. Századtól egészen a II. Vatikáni Zsinatig a XX. Századig ez volt az egyetlen hely a katolicizmusban, amelyben a mise szolgálhatott az országos nyelven.

Rijeka városa Horvátország nyíltsága, multikulturalizmusa és különösen városi kultúrája, amely a híres rock és punk jeleneten keresztül reflektál. Rijeka számos klubja és éjszakai bárja könnyedén meglátogatható, mivel Rijeka kínálja az olcsó szállásokat, szobákat, olcsó tengerparti apartmanokat és üdülőházakat, amelyek a tulajdonosokkal való közvetlen kapcsolattartás és közvetítői díj nélkül bérelhetők.

Krk sziget egy különleges Kvarner-történet, mivel ez a legnagyobb horvát sziget. A régi Frankopan fejedelemségű Krk-i óvárosa kis Dubrovnikként működik, ahol kocsmás utcákon számos kocsmát és éttermet találnak, a kőfalak pedig a tengerre néznek. Itt van magánszállás nyaralóházakban és olcsó apartmanok közvetlen elérhetősége révén a tulajdonosok, és apartmanok a tengerparton számos és változatos, hogy mindenki igényeinek. Két népszerű helyet kell kiemelni. Az egyik az Opatija, a horvátországi idegenforgalom szülőhelye, amely elegáns szállodáival és üdülőházaiival azok számára is alkalmas, akik pihenni akarnak a modern élet remegéséből. A második a Rab és Lopar szigete, a híres Rajska strand és az olcsó szálláshelyek, szobák és apartmanok bő választéka azoknak, akik pihentető nyaralást és strand szórakozást keresnek.

A Gorski kotar Horvátország legszűkebb része, és gyakran Horvátország zöld tüdejévé és Karlovac és Rijeka közötti városok közé tartozik. A Gorski Kotar legnagyobb városai Delnice, Čabar és Vrbovsko, a legmagasabb csúcsok pedig Bjelolasica 1534 méterrel, a Risnjak pedig 1528 méterrel a tengerszint felett. Érdekes dolog ebben a horvát részben, hogy hallhatsz mindhárom horvát nyelvjárást, itt a stokaviai, kajkaviai és aakaviai dialektus. A történelem folyamán Horvátország ezen részét Japod törzsek, majd a rómaiak és végül a horvátok lakják, majd az oszmánok és az osztrák hódítás után. Horvátország ezen része, a kulináris élvezetek mellett, mindenekelőtt gyönyörű és érintetlen természetű, megőrzött hegyeket és zöld dombtető erdőket kínál. Meghatározott pozíciója miatt mind Zágráb metropoliszai, mind a Kvarner partja közelében található, így könnyen megközelíthető. Bőséges olcsó szállást nyaralókban és apartmanokban nincs okunk, hogy ne látogassuk meg.

Segítünk Önnek közvetlen kapcsolatot létesíteni magánszállási tulajdonosokkal függetlenül attól, hogy olcsó szobákat, megfizethető apartmanokat vagy luxus nyaralókat keresel. A Kvarnerben vagy a Gorski kotar hegységében csak a következő üdülőhelyet kell választania az Adriai-tengeren. Üdvözöljük Horvátország kék és zöld szívében!

Kvarner régió - Természeti, kulturális és turisztikai látványosságok

Lungomare - Opatija

A Lungomare egy 12 kilométer hosszú sétány, amely az egész Opatija Riviéra mentén Volosko, Opatija, Ika, Ičići és Lovran között húzódik. A sétány építése 1885-ben kezdődött az Opatija első szállodáinak megnyitása idején - a Grand Hotel Kvarner és a Hotel Imperial. 1889-ben, amikor Opatiát hivatalosan klimatikus egészségügyi központnak nyilvánították, egy sétány építése befejeződött. Ezt követően az Opatija Riviéra (1911) turisztikai növekedése miatt a Lungomare tovább bővült Lovranra.

A sétány több mint száz éves és nagyon népszerű Opatija lakóinak és vendégeinek, mert az Adriai-tenger és a Kvarner-tenger gyönyörű kilátása mellett a sétány lazaságot és pihenést biztosít a pihenéshez stresszes mindennapi élet.

A rekreációs jelleg mellett, a Lungomare mentén is kulturális és történelmi jellegű. A számos ház és a gyönyörű villák mentén gyönyörű példákat találsz a szecessziós építészetről, amely Opátia gazdag történelméről és lakói történetéről mesél. Voloszkóban például egy horvát tudós, Andrija Mohorovčić otthona átadja a Mohorovčić diszkontinuitás felfedezéséről, valamint az Opatiát meglátogató számos személyiség emlékére, mint a lengyel író Henrik Sienkiewicz, Theodor Billroth és mások. A sétányon az 1956-ban épült Seagull Lány szobor Zvonko Cara szobra is működik. Ez a szobor a Madonna del Mare szobrászat helyettesítőjeként épült, és azonnal a szimbólumok egyikévé vált város és az egész Kvarner régióban.

A gazdag történelem kivételével a vendégek többet megtudhatnak a partmenti növényzetről, hiszen ezen a területen jellemző növények nőnek a sétányon. A növények szerelmesei meglátogathatják az 1881 és 1860 közötti időszakban épült Angiolina Parkot. A parkban több mint 150 növényfaj létezik a világ minden tájáról, a szekóta, a fekete bambusz, a himalájai ciprus és a fenyő közül. A legértékesebb japán kamélia, mivel Opátia egyik jelképévé vált.

Olcsó szállás egy apartmanban vagy egy nyaralóban található Opatija, a horvátországi turizmus gyöngyszeme.

Lungomare - Opatija, Horvátország
Lungomare - Opatija, Horvátország
Lungomare - Opatija, Horvátország
Apoxiomenos Múzeum

Az Apoxyomenos Múzeum egyedülálló múzeum, amely csak Horvátországban látható, mert a múzeum az Apoxyomenos egyetlen kiállításának történetét meséli el. Lošinj Apoxyomenos egy 192 cm magas bronz görög szobor, mely egy eredeti bronz talapzaton helyezkedik el. A szobor egy tökéletes arányú sportolót mutat be, amely egy réteget tisztít. Ma már csak nyolc hasonló szobor van a világon, Lošinj Apoxyomenos pedig a leginkább megőrzött. A történészek becslései szerint az Apoxyomenos az új korszakot megelőző második vagy első században nyúlik vissza, és a hiányzó részektől eltekintve a szobor teljes mértékben megmaradt. Bár ismeretlen, ki készítette a szobrot, maga a szobor szépsége és minősége azt jelzi, hogy a szerző technikailag magasan képzett.

1996-ban a szobrot egy turista, Belgium, a Vele Orjule közelében találták. A szobrot 1999. április 27-én, a tenger alatt, negyven méteres mélységben találták. Mivel a tenger alatti környék széleskörű kutatása során a keresők nem találtak nyomokat a hajótörésről, azt feltételezik, hogy a szobrot a hajóban a vihar alatt dobták ki. Hat éves helyreállítás után a szobrot eredetileg a zágrábi Régészeti Múzeumban mutatták be, alkalmanként a párizsi Louvre-ban és Firenzében, ahol több mint 80 000 látogató látta. 2016. áprilisában a Kvarner-palota 19. Századból származó rekonstrukciójának befejezése után megnyílt a Mali Lošinj Apoxiomenos Múzeum. Közvetlenül az új múzeum megnyitása után a szobor véglegesen benne volt. A szobák többségén keresztül a múzeum látogatói megismerkednek a szobor történetével, a tenger alatt található felfedezéséből a múzeumba való elhelyezéshez. Az Apoxyomenos eredeti szobrászat ki van téve a fehér szobában.

A múzeum keddtől vasárnapig 9-17 óráig tart nyitva (utolsó bejegyzés 16-kor érhető el). A felnőttek belépési díja 50 és 75 kuna közötti (7 eurótól 10 euróig) a látogatás időpontjától függően (szezonon kívül vagy szezonon kívül). További információk és információk a jegyárakról a múzeum hivatalos honlapján találhatók. Ha azt tervezi, hogy meglátogatja ezt a figyelemre méltó szobrot, olcsó szállásokat és apartmanokat talál Mali Lošinjban.

Apoxiomenos Múzeum, Horvátország
Apoxiomenos Múzeum, Horvátország
Apoxiomenos Múzeum, Horvátország
Risnjak Nemzeti Park

Risnjak egy hegy, amely Gorski kotarban található, és sokak számára Horvátország egyik legszebb hegyvidékének számít. A Risnjak neve Risnjak erdőkben élő bobcatsokból származik. A Risnjak 1953-ban nemzeti park lett, a nemzeti park területe több mint 6350 hektárt fed le, beleértve a Kupa folyó forrását is.

A legmagasabb csúcsok a Risnjak (1528 m) és a Snježnik (1506 m), ahol gyönyörű kilátás nyílik a Gorski Kotarra, a Kvarnerre és a szlovén Alpokra. Risnjak a sűrű és érintetlen zöld erdőknek köszönhetően nemzeti park lett. A nemzeti parkban 14 különböző típusú erdő található (a park legnagyobb részét bükk- és fenyőerdők borítják, amelyek több mint 40 méter magasak) és 30 különböző növényegyüttes, így a nemzeti park mintegy 70% -a a terület védett. A park területén a bobcats mellett barnamedve, farkas, vadmacska, zerge és több mint 100 madárfaj él.

Bár Risnjak sok látogatható helyet kínál, ez egyike a kevésbé látogatott horvát nemzeti parkoknak. A leghíresebb látnivalók könnyen megközelíthetőek további vagy speciális felszerelés nélkül. Az egyetlen dolog, amit magával hozhat, a vágy, hogy élvezze a gyönyörű természetben. Javasoljuk, hogy látogasson el a Kupa lenyűgöző forrásává, amely a Kupar sétaútvonalán keresztül érhető el. A forrásterület 1963 óta védett terület státusza. Több hegyi túraút is működik a Shlosserov dom hegyi kunyhóig. A Risnjakon való gyaloglás és túrázás mellett sporthorgászat is lehetséges, de sporthorgászatra van szükség.

A Risnjak Nemzeti Park számos lehetőséget kínál a látogatóknak. A park belépőjegye felnőtt számára 45 Ft (6 EUR), két napra érvényes. Nagyobb csoportok esetén a látogatás professzionális útmutatóval történhet. Ha úgy dönt, hogy meglátogatja ezt a természetes gyöngyöt, olcsó szállást találhat a közeli Fužine, Rijeka és környékén található apartmanokban vagy szobákban.

Risnjak Nemzeti Park, Horvátország
Risnjak Nemzeti Park, Horvátország
Risnjak Nemzeti Park, Horvátország
Rajska strand - Rab

Rab szigete különbözik más horvát szigetekhez képest. Rab a Kvarner szigetcsoport legdélebbi szigete, túlnyomórészt mediterrán növényzettel és rengeteg napos nappal. Azonban az a tény, hogy Rab szigete annyira különbözik a többi horvát szigettől, a homokos strandok száma. Rab összesen harminc homokos strandja van, így nem meglepő, hogy az ősi rómaiak Rabnak adták a Felix Arba (boldog Rab) epitet.

A sziget turisztikai fejlesztése 1889-ben kezdődött, és a horvátországi idegenforgalom egyik korai alkalmazójának számít. A Rab önkormányzat polgármestere tervet készített a Rab-i turizmus fejlesztéséről, röviddel ezután a Rab szigetet gyógy- és egészségközpontnak nyilvánították (a szív- és érrendszeri betegségekre gyakorolt pozitív hatás miatt).

Bár Rab nagyon híres a sok lélegzetelállító strandjáról, a legnépszerűbb a Loparban található Rajska plaža. A Paradise Beach ideális hely számos látogató számára, különösen a kisgyermekes családok számára. a sivatagi fehér homok, a sekély és meleg tenger, a kristálytiszta tenger és a fenyőerdők ideális kombinációja, a Paradise Beach mindössze két kilométer hosszú és számos sport- és szabadidős tevékenység középpontja, a kivételesen népszerű strandröplabda pálya mellett élvezheti a sok éttermet és játszóteret, beleértve a gyermekek számára játszótéreket, valamint a napozás és az úszás mellett a vendégek megpróbálhatják a jet-ski vagy a parasailing, a tenisz, a kosárlabda vagy a labdarúgás, a vízcsúszás, a wellness, a fitnesz vagy egyéb sporttevékenység. A tenger minősége, megőrzött környezetének és biztonságának köszönhetően a tengerpart elnyerte a "kék zászlót", továbbá az amerikai televízió CNN a világ 100 legjobb strandja.

Rab azonban többet kínálhat, mint strandokat. A környező szigetekre és szigetekre kirándulhat, amelyek közül a legérdekesebb a Goli otok (volt börtön). A Rab-fjera (Rab-fjera) és a Rab Knight Games (Rapske viteške igre) számos szórakoztató rendezvényt, valamint éjszakai szórakozást kínál számos bárban és éjszakai klubban.

Meghívjuk Önt, hogy látogassa meg ezt a paradicsomot, ahol mindent megtalál, amire szüksége van egy ideális nyaraláshoz és a stresszes mindennapi élethez. Szállás magán apartmanokban található Lopar vagy a város Rab.

Rajska strand - Rab, Horvátország
Rajska strand - Rab, Horvátország
Rajska strand - Rab, Horvátország
Trsat vár - Rijeka

A trsati erődítmény egy történelmi stratégiai helyszínen helyezkedik el, amely 138 méter magas hegyre emelkedik a város felett, Rijeka, és Kvarner gyönyörű kilátással. Bár a vár ma vonzza a látogatókat a történelemmel és gyönyörű kilátással a városra, ez nem mindig volt így. Úgy vélik, hogy az erőd egy ősi illír és római erőd helyén van. Az ősi idők óta ugyanazon a helyen Liburni volt egy őrtorony, hogy irányítsa a tengerbe vezető utat. Később a római uralom alatt az erőd erőforrásként szolgál a Tarsatika (ma Rijeka város óvárosa) megkezdését követő védelmi rendszer megerősítéséhez.

A XIII. Században a horvát-magyar király II. Andrija adta a Trsatot a Vinodol megye részeként a Krk fejedelmekhez (Frankopan család). Miután Katarina Frankopanhoz költözött Nikola Zrinskihez, a vár a Zrinski család birtokába került. A következő évtizedekben az erőd több tulajdonosát megváltoztatta, és a törökök veszélyének megszüntetése után a Trsat a Rijekai város kapitányai tulajdonában volt. A várkapitányok nem vigyáztak az erődre, és a 19. század elején a vár rozsdás lett.

A XIX. Század elején a Bakar település vonzó állapotban megvásárolta az erődöt, és hamarosan eladták Laval Nugent osztrák parancsnoknak. A parancsnok az erőd átfogó felújításával kezdődött, fényűző rezidenciává alakította át stílusos bútorokkal, festmények galériájával és neves művészek értékes munkáival, köztük az Andrija Medulić ünnepelt művész több művészi részével. Nugent gróf halála után 1862-ben halandó maradványait a Trsat - "Hero of Peace" (Mir junaka) sírján (mauzóleum) helyezték el.

Júliusban és augusztusban a Trsat-on szerveznek egy "Summer in Gradini" című kulturális eseményt. A fesztivál ideje alatt számos előadóművész, színész, énekes és különböző koncepcionális művész játszanak szerepet. Ez a gyönyörű vár mindenképpen érdemes meglátogatni, és a régi falakon való sétálás után vacsorázhat az erődön belül található étteremben.

A Trsat erőd ideális helyszín a kultúra szerelmeseinek, gyönyörű kilátással Rijeka és Kvarner régióra. Ha az Adriai-tenger északi részén szeretne pihenni, a magánszállásokban és szobákban található Rijeka és a közeli Opatija.

Trsat vár - Rijeka, Horvátország
Trsat vár - Rijeka, Horvátország
Trsat vár - Rijeka, Horvátország
Lubenice - sziget Cres

Lubenice egy kis falu a Cres sziget nyugati oldalán. A történelem folyamán Lubenice jelentős geostratégiai pozícióval rendelkezett, mivel a Kvarner-öböl központjában található. A falu egy 378 méter magas sziklafelé emelkedik. A 2001-es népszámlálás szerint csak 24 lakos él véglegesen Lubenice-ben, azonban a kedvező helyzet miatt a falu több mint 4000 éve lakott. Ezt bizonyítja a vas- és bronzkorszak sírja, valamint számos antik anyag, például amfora, pénz, ékszer és hasonló értéktárgyak.

A községben középkori erőd, a középkori fal részei és a város középkori kapuja. Bár Lubenice egy nagyon kis falu, több templom is van, amelyből a Boldogasszony legnagyobb plébániatemploma egy felismerhető harangtorony a 18. századból származik. Itt található a Szent Domenica templom, a Szent Anton Pustenjak gótikus temploma és a Szent Jakab kápolna is. Lubenicében csak negyven ház létezik, barokk stílusban díszítették őket.

A nyár folyamán a falu központi szerepet kap a Cres szigetén, amikor a Boldogasszony templomának előtti téren hagyományosan szervezett a "Lubenička večeri" (Lubenica éjszakák) hagyományos zenei fesztivál, amelyen számos hazai és külföldi szerzők.

Azok számára, akik szeretnének élvezni a tenger, negyven perc (gyalog) Lubenice alatt fekszik a strand Szent Ivan, amelyet kihirdették számos utazási magazinok, mint az egyik legszebb strand a világon.

A falu nevével kapcsolatos legenda azt mondja, hogy egyszer egy király élt, akinek Ljubica lánya volt. Egy szegény fiatalember, aki a dombon élt (ugyanazon a helyen, ahol a falu ma található) szerelmes Ljubica. Mivel a király mélyen elégedetlen volt a lánya által választottal, kiutasította a lányát és Osorról. Egy megnevezett dombon telepedtek le - Ljubenica. Később az olasz uralkodás idején a név Lubenice-re változott.

Cres szigetén található Lubenice ideális hely minden látogató számára korától függetlenül. Ha úgy dönt, hogy meglátogatja a gyönyörű Cres szigetét és a varázslatos Lubenice-t, találhat szállást apartmanokban, szobákban vagy nyaralókban Cres városában.

Lubenice - sziget Cres, Horvátország
Lubenice - sziget Cres, Horvátország
Lubenice - sziget Cres, Horvátország

Kvarner régió - Éghajlati és időjárás-előrejelzés

Kvarner régió Időjárás előrejelzés

Kvarner és Gorski kotar Horvátország egyedülálló területe, ahol egy kis földrajzi területen különböző éghajlati viszonyok keverednek. Kvarner, azaz a partvidék és a Kvarner-szigetek tipikus mediterrán éghajlata van, száraz, napos és forró nyarak, enyhe és esős telek. Különösen enyhe éghajlat van a Kvarner-szigeteken, mint például Lošinj, amely kedvező éghajlata és az illatos mediterrán növények gazdagsága miatt egészségügyi turizmust fejlesztett ki.

Gorski kotarban az alsó területeken mérsékelt kontinentális éghajlat uralkodik, és a havas erdő és a hegyvidéki éghajlat uralja a 1200 méteres tengerszint feletti magasságot. Ezt az éghajlatot rövid és friss nyár jellemzi, hosszú és kemény tele van, sok hóval. Az Adriai-tenger és a magas hegyek közelsége miatt Horvátország nagy részét a csapadék, különösen a hó jellemzi. A nyár folyamán ez egy nagyon népszerű úticél számos turista számára, akik a magas hegyek és a sűrű tűlevelű erdők által kínált frissítőket keresik. Gyakran előfordul, hogy a vendégek Fužine-ban, Delnice-ban vagy Lokve-ban töltik a nyaralást, és napközben Crikvenica vagy Novi Vinodolski strandjaira szállnak le, ami egyedülálló az Adriai-tengeren. Jelentős hatása van a szeleknek, különösen a jugo, a bura és a maestral, amelyek a legjelentősebbek nemcsak ezen a téren, hanem az Adria egész területén is.

Az alábbiakban az átlagos maximális és minimális napi levegő hőmérséklet és a tenger hőmérséklete Rijeka, amely legjobban tükrözi a kellemes mediterrán éghajlat.

Átlagos levegő hőmérséklet - Kvarner régió
Átlagos tengeri hőmérséklet - Kvarner régió
Utoljára hozzáadott szállás Kvarner régió régióban
Apartmanok Kaldanac residence

Ár tól 185 €

Nyaraló ház MaLa

Ár tól 110 €

Apartman Maja

Ár tól 60 €

Apartman Mirjana

Ár tól 65 €