Tevékenységek és látnivalók Horvátországban

Meghívjuk Önt, hogy próbálja meg az összes tevékenységet és látványosságot, és felejthetetlen aktív pihenést élvezzen Horvátország minden részén, a kristálytiszta Adriai-tengeren, a hegyek között, a szlavónia és a kontinentális Horvátország zöld síkságaiig!

Kerékpározás Horvátországban

Kerékpározás Horvátországban

A hegyi kerékpározáshoz és a kövezett utakhoz ideális makadámpályákból a családok számára a kerékpározás egyszerű, így Horvátországban olyan sokszínűség van, hogy bárki megtalálja az ideális kerékpáros utat. Ha nem tudja megvenni a kerékpárt, akkor mindig bérelheti azt, és felejthetetlen kalandot kezdhet a hegyekben, szigeteken és a horvát tengerparton.

Vitorlázás és hajózás Horvátországban

Vitorlázás és hajózás Horvátországban

66 sziget, 652 kis sziget, 389 szikla és 78 zátony több mint ezer és egy ok a horvátországi vitorlázási álomnak. Ideálisan oszlik meg az Adriai-tenger partja mentén, a szigetek nem haladják meg a 10 tengeri mérföldet a szárazföldtől és egymástól. A szigeteken és a szárazföldön található mintegy 1500 öblökkel és kikötőkkel a horvát Adria egyaránt ideális vitorlázásra vagy hajózásra alkalmas hajók számára. Egész évben 16 modern kikötő található 16.000 kikötővel és 5 500 szárazhely. A legtöbb jachtkikötőben vitorlást bérelhet, vagy professzionális tanfolyamokat vehet igénybe.

Búvárkodás Horvátországban

Búvárkodás Horvátországban

Az Adriai-tenger fejlett víz alatti világa mintegy 50 méter mélyen fekszik az Adria északi részén, és mintegy 250 m mélységben fekszik a Palagruža közelében, és nem messze a Jabukától körülbelül 1300 m mélységig. A tapasztalt búvárok szervezett túrákon vehetnek részt az olyan látnivalók keresésekor, mint az Adriai-tenger vonzó endemikus növény- és állatvilága, vagy az elsüllyedt római konyhák és hadihajók. A kezdőknek lehetőség nyílik különböző szakmai tanfolyamok és búvárkodás lehetőségére.

Rafting Horvátországban

Rafting Horvátországban

Ha minőségi raftingot keres Horvátországban, emlékezzen a folyók nevére: Kupa, Dobra, Mrežnica, Korana, Una, Zrmanja és Cetina. Számos szervezett rafting túra Horvátországban tartalmaz egy útmutatót és minden szükséges felszerelést az egyes személyzet tagjai számára. A horvát folyók nehézségi fokánál általában harmadfokúak, és csak kivételesen néhány részben a folyók, a Dobra és az Una negyedik fokúak, ami nagyfokú technikai készséggel és képességgel jár. A rafting is szórakoztató és pihentető az egész család számára, mint például a Dalmáciában, a Cetina folyón, Omiš közelében.

Kenuzás Horvátországban

Kenuzás Horvátországban

Tudta, hogy a kenuzás a régi hagyomány Horvátországban? A Neretva folyó deltájában a hagyományos horvát kenu az ún. Család- és csoportos kirándulásokhoz, a helyi idegenvezetőkkel való kenu kirándulásokhoz festői úton közelíthető meg számos vár és erőd közelében, mint Trakošćan, Ozalj és Dubovac, vagy a Radman malmok a Cetina-folyó vagy a Krka régi malmoknál. Különleges táj várja Önt egy Visovac szigeten, egy kolostorral, amely a Krka folyó által alkotott tó közepén található.

Kajak Horvátországban

Kajak Horvátországban

Izgalmas folyó-kajakozás kalandok vagy nyugodtabb tengeri kajakozás festői túrák, a horvát vizek nagy potenciállal rendelkeznek. Szinte minden folyó különböző fokú súlyosságú. A Dobra, Mrežnica, Una, Kupa, Korana északon a Zrmanja, Krka és Cetina folyók déli részén, a kajak segítségével gyönyörű természeti jeleneteket fedezhet fel. Szervezett túrákon is eljuthatsz, ahol minden felszerelést vagy önmagad is eljuthatsz, és menj le a gyönyörű folyó kanyonjain, és több, a vadvilággal teli természetben élvezhető vízesésen. A tengeri kajakozás is nagyon népszerű, és az egész part mentén kínált, különösen olyan turisztikai helyeken, mint Dubrovnik, ahol például a Dubrovnik városfalát láthatja a tengertől. Látogasson el számos lakatlan kis szigetre, és élvezze a kristálytiszta Adriai-tengert.

Lovaglás Horvátországban

Lovaglás Horvátországban

Horvátország leghíresebb lovas központjai Szlavóniában, Isztriaban és Dalmáciában találhatók. A kis családi gazdaságoktól kezdve a modern lovaglási központokig az iskolákkal és az egyre népszerűbb terápiás lovaglással, a legismertebb hagyományos lovasversenyhez - híres Sinj Alka, Horvátország széles választékát kínálja lovaglásra. A slavoni Djakovóban még mindig megtalálhatók a híres Lipizzaner lovak, amelyeket itt a 13. század óta termesztenek. A lóháton felfedezheti Horvátország számos természeti csodáját, mint a Velebit-hegy, amely egyedülálló élmény, amikor teljesen összekapcsolódik a természettel.

Repülő Horvátországban

Repülő Horvátországban

A magánklubokban és repülési iskolákban gyűjtött horvát szórólapok és siklóernyők szervezett túrákat és nemzetközi versenyeket kínálnak. A Zágráb közelében fekvő Medvednica-hegy felett léggömb repülhet a horvát Zagorjéhoz, a Samoborhoz vagy a Žumberakhoz és egészen Szlavóniáig. A siklóernyőkhöz számos hegycsúcs, mint az Učka és az Ćićarija Isztria, Gorski Kotar, a Velebit és a Mosor hegység, valamint a dalmáciai hátország, valamint Dél-Dalmáciában, mint a Biokovo és Rilić hegyek, valamint a Krk, Brač és Hvar sziget csúcsai. A siklóernyőzés felejthetetlen élményt nyújt a repülőgépek számára, és az egyik legjobb példa a Biokovo-hegyre, ahol 1500 méteres magasságban elindítja a repülést, és a Makarska Riviéra egyik strandján végződik.

Speleológia Horvátországban

Speleológia Horvátországban

Mint igazi karszt régió, Horvátország tele van barlangokkal. A leghíresebb és varázslatosabb a kék barlang a Biševo szigetén és a sárkánybarlang a Brač szigetén. A Papuk, a Kordun régió, a Lika, a Dalmácia és a Dalmácia Zagora barlangjai nyitottak a látogatók számára, hogy a stalaktitok és a sztalagmitok különböző formáit élvezhessék. A legvonzóbb barlangok Isztria, Gorski Kotar, Medvednica és a föld alatti szerelmesek számára ajánljuk a Veternica-barlangot Zagreb közelében, a Cerovačke-barlangokat Gračac közelében és Luke gödörjét a Velebitben.

Hegymászás Horvátországban

Hegymászás Horvátországban

Horvátország számos túraútvonalú ország. A kezdők már Zagreb, Ogulin, Rovinj, Pazin, Split és Omiš közelében is indulhatnak. Érdekes túraútvonalak és hegyek várják a szigeteket, mint a Mljet, Hvar, Brač és Vis. A dedikált túrázók akár 400 szervezett túraútvonalat is választhatnak, amelyek közül néhány a legigényesebb Európában. A legnépszerűbb úti célok a Paklenica, a Velebit, az Ućka, a Dinara, a Mosor és a Biokovo hegységben várnak. Horvátország egyik leghíresebb túraútvonala a Premužić ösvénye, amely 60 kilométer hosszú, és a Velebit-hegy legérdekesebb részein halad át, csodálatos kilátással Kvarnerre és az Adriai-tengerre.

Sporthorgászat Horvátországban

Sporthorgászat Horvátországban

Tudta-e, hogy a 20. század elején Horvátországba érkezett az első víz alatti halászatra szánt hárfán, és hogy az első világbajnokság a víz alatti halászatban már régen tartott Mali Lošinjban 1957-ben? Akár tetszik a folyó, a tenger vagy a víz alatti halászat, Horvátország minden bizonnyal teljesíti a halászat álmait. A különböző tengeri fajok, mint a tengeri sügér, a dentex, a tengeri keszeg, a tonhal és a édesvízi példányok, mint a pisztráng vagy a harcsa, a horvátország egyedülálló célpontja a sporthalászoknak.

Golf Horvátországban

Golf Horvátországban

A növekedési trend minden évben magasabb, egyre több ember választja ezt a sportot a természet ideális kikapcsolódási formájának. Horvátországban jelenleg nincs 18 lyukú mező, kivéve a Brijuni Nemzeti Parkot, és néhány privát golfpályát, 9 lyukú mezőkkel. Az ideális táj és az enyhe éghajlat miatt Horvátország jelentős golfpálya lesz Európában.

Síelés Horvátországban

Síelés Horvátországban

Közvetlenül Rijeka hátterében a Platak síközpont és egy kicsit tovább a horvát Bjelolasica olimpiai központ 620 m magasságban. Zágráb fővárosa közelében síelhet a Medvednica lejtőin, az újonnan díszített pályákon, a legmagasabb csúcs csúcsától. Itt 2005 óta fontos nemzetközi verseny - Snow queen, melyet a világ sícipőnőnk, Janica Kostelić nevez.