Üdülések Visen, az Adria egyik legtávolabbi szigete

Üdülések Visen, az Adria egyik legtávolabbi szigete

Amikor az emberek a legszebb horvát szigetekről beszélnek, Vis mindig köztük van, és tudnia kell, hogy Horvátországban több mint 1100, körülbelül 60 lakosa van. Viset különösen említik azok, akik ott voltak. Az én tapasztalataim ugyanazok, mint azoknak a tapasztalatai, akik előttem voltak. Még azt is mondhatom, hogy ez az Adriai-tenger legszebb helye. Azonban nem fogok megelégedni, láttam mindent, de láttam elégetni, és azt mondhatom, hogy ez volt az egyik legérdekesebb vakáció, tele gyönyörű és érintetlen természet, szép strandok és nagyszerű étel és bor.


Vis

Ahhoz, hogy élvezhesse az összes vizet, először meg kell érkeznie oda, és ez az egyetlen olyan rész, ami nem olyan szép. A komp kétszeresen megy Splitről naponta, így ha hiányolja az elsőt, akkor elég sok időt vársz a másodikig. A két személyre és az autóra vonatkozó jegy (amit a sziget méretével kapcsolatban ajánlottam) azonnali fejfájást okoz, az egyirányú jegy 480 kuna vagy 65 euró körül. A kompjárat közel két és fél órát tart, és ez hosszú ideig fejfájás lesz, mert akkor el fog tűnni, amikor először látod Viset.


Vis - Komiža

Vis város egyike a két nagyobb helynek a szigeten, Komiza kicsit kisebb. Kezdjük tehát a legfontosabb nyáron - a strandokat. Kamenice egy kombi kavicsos strand, mely fiatalabb generációi körében népszerű, hiszen a bárban éjszakai klubként válogatnak. A lounge bár mellett étterem található, amely jó ételeket kínál megfizethető áron.


Vis - Stiniva

Stiniva a sziget déli részén található, és gyakran a legszebb horvát tengerpartnak és az egyik legszebb európainak. Mindkét oldal szikla van, így az átjáró mindössze 15 méter széles. Rendkívül szokatlan és egyedi. Ennek a pozíciónak a be van kapcsolva, 5: 00 után nincs nap. Ahhoz, hogy odaérjenek, hegymászásra és túrázásra van szükség, remélhetőleg jó állapotban van, mivel a nehéz és meredek ösvény kb. 15 percet vesz igénybe. Lehet, hogy több karcolódásod van, amikor megérkezel, és teljes mértékben megfázódik a verejtékben, de azért kifizetődik, mert ez a fajta Isten játék a természetgel, amit nem látott. Zaglav a sziget keleti oldalán van, és oda kell jutnia Milna helyére. Miután belépett, a fő strandtól 15 percre el kell járnia, ellentétben a Stiniva ösvényével, és nincs mászás. Ez egy homokos strand, ideális, ha békét akarsz. A Srebrna a Zaglav közelében található strand, és a holdfény alatt a sziklák tükröződésének köszönhető. Tökéletes a családok számára, mivel sok fenyőerdő van, ezért árnyékol. Van étterem és parkoló is.


Vis - Kék barlang

Vis és az Adriai-tenger azon része, ahol a Blue Cave a legkedveltebb, és nem szabad kihagyni! A közeli Bisevo szigeten található. A jegy ára 70 kuna (alig kevesebb, mint 10 euró), de annak érdekében, hogy odaérjenek, meg kell fizetnie a helyi tengeri szállítmányozó cégek számát. Ők egy utazást is így további 130 kuna (18 euró) akkor is látni barlang Medvidina és a Porat strand. A Kék barlang egyedülálló hely, sajnos kereskedelmi forgalomban van, de akár öt perc belül is elbűvöl. A bejárat érdekes, mivel a kikötő kicsi, így csak kis csónakok tudnak bejutni. A hajó kapitánya megmondja neked, hogy feküdj le, ha belépsz. A barlangban a csend az első dolog, amit látsz, ellentétben mindazzal, ami kívül van. Gyönyörű kék ​​fényvisszaverődéssel és kristálytiszta háttal (20 méter mélységben) kombinálva tökéletes nyugalmat élvezhet. Fényképeket készíthet, de az úszás tilos. Összefoglalva mindezt egy szóval - lenyűgöző.


Vis - Porat strand Biševo

Miután meglátogatta a Kék barlangot, rövid utat tett meg a Poris-tengerparton, a Bisevo-szigeten. A strand védett a szélektől, fenyőerdő van, és kiválaszthatja, hogy hova helyezné a törülközőt, vagyis nem zsúfolt. Talán szubjektív vagyok, de Porat Biševo és Vis legszebb strandja, szóval nem csoda, hogy kétszer megyek oda.


Komiža a legmagasabb csúcsról Hum (587 m)

Ha attól fél, hogy nem lesz semmi köze az úszáshoz és a napozáshoz, akkor téved. A két szabadtéri nyári mozi közül bármelyiket meg lehet menni. Az egyik a Vis, a másik Komíziában található. Mindössze 25 kuna (3,5 euró) alapvetően látja az összes blokkoló. Az Gostionica Aerodrom valójában pincészet / kocsma, ahol ettek a híres "viška pogača" tortát. Pontosabban, "komiška pogača". A tészta ugyanaz, a szardínia mindkettőben megy, de a Komiéból készült extra paradicsomtöltet. Ugyanabban a helyen ivott a legjobb fehér szőlő az életemben - Vugava, édes fajta, amely csak ezen a szigeten nő. Annak érdekében, hogy kiemelje, az Aerodrom Plisko Polje-on van, és ott oda kell használnia a két főút egyikét. Az egyik 10 km hosszú, a másik 18, lassabb, de sokkal jobb kilátással. Hely, akkor is meg kell látogatnia a cukrászda Cukar. Rendkívül finom sütemények 12 és 19 kuna között (1,5-2,5 euro) minden nap jönnek ide. Különbözőek is pozitív módon, mert szokatlan összetevők, például levendula, füge, rozmaring, zsálya. A verseny boldog, hogy Cukar nem gondolkodik több ilyen üzlet megnyitásáról, mint ez. Meg kell említenem még több látnivalót. Látogassa meg a III. Erzsébet királyt, legalább egy italt. Az erődöt a brit királyi haditengerészet több mint kétszáz évvel ezelőtt építették, és ma is olyan hely, ahol gyakran esküvők tartják a hétvégén. Ne hagyja ki a Tito barlangot, amely Josip Broz Tito volt a második világháború idején. Hum alatt van, a legmagasabb pont Visen. A kilátás pedig lélegzetelállító. Reggelire menjünk a Komiza-i Fabrika étterembe. Jól táplálkozik, a hangulat nagyon szép és a kávé bevonásával mindez költsége alig 100 kuna (13 euró) kerül. A vacsorához biztos vagyok benne, hogy legalább egyszer megvan a lehetősége arra, hogy megtapasztalja a "halászalkoztató éjszakákat", ellentétben más szigetekkel, ez minden ember számára ingyenes.


Vis - térkép

A szavak nem tudják leírni, milyen gyönyörű Vis és minden, amit kínál, szóval a legjobb dolog, hogy megnézzük magunkat. Garantálom, hogy nem fogsz megbánni! A Vis szigeten történő üdülés legjobb módja, hogy közvetlenül a szállásadókkal béreljen lakást, mert sokkal olcsóbb lesz, és a tulajdonosok sok hasznos információval szolgálnak a szigetről. Választhat a apartmanok Vis városában és apartmanok Komiža , de biztosan élvezni fogják és nagyszerű időtöltést és ünnepeket fognak élvezni ezen a mágikus szigeten.

Címkék: Vis sziget, Komiža, Biševo, Kék barlang

Szeretnénk hallani a horvátországi megjegyzéseket, történeteket és tapasztalatokat az alábbi megjegyzésekben


Ajánlott apartmanok és magánszálláshelyek Horvátországban