Alapinformációk Horvátországról

Miért látogasson el Horvátországba és foglaljon apartmanot, szobát vagy nyaralóházat közvetlenül a tulajdonosokkal a horvatorszag-szallas.com?

Horvátországról

A Horvát Köztársaság földrajzi helyzetének köszönhetően a világ egyik legszebb országa. Horvátország az Adriai-tenger keleti partjának legnagyobb részét foglalja el, amely a Földközi-tenger részeként mélyen behatol az európai talajba. Horvátország partvidéke és számos szigete élvezi az Adriai-tenger partjainak többségét. A keskeny Dinara-hegység elválasztja az ország mediterrán régióját a közép-európai kontinentális részétől, amely az Alpok keleti szélétől az észak-nyugati részen fekszik, a keleti Duna partjaitól, magában foglalja a termékeny pannon alföld déli részét. .

Adriai-tenger

A kék Adriai-tenger intenzíven 783 km hosszú, amelynek teljes partvonala 7868 km hosszú, és a horvát rész 74%, vagyis 5 835 km, a Földközi-tenger legjobb minőségének igazi megtestesülése. . Ha pontos adatokat szeretne: az átláthatóság és az átláthatóság a nyílt tengeren akár 56 m-ig, a part mentén pedig 5 m mélységig. Az északi partszakasz az Istra partja mentén 50 m mélyre, míg Palagruža szigetén 250 m mélyre, Jabuka legtávolabbi szigetéhez közel 1300 mélységig. Nyáron az átlagos tengeri hőmérséklet 22-27° C és a legalacsonyabb, 7° C-os téli hőmérséklet között van, míg tavasszal kellemes 18° C-os hőmérséklet.

Éghajlat

Horvátország három éghajlati zónával rendelkezik. A belső tér mérsékelten meleg és esős, míg Horvátország legmagasabb csúcsai hegyi környezetet tartalmaznak, beleértve a havazást. Az Adriai-tenger mentén fekvő területek kellemesen enyhe mediterrán éghajlatúak, sok napsütéses napon, nyáron melegek és szárazak, a tél enyhe és nedves. A kontinentális belső térség átlaghőmérséklete -2-2° C, némileg alacsonyabb hőmérséklet a legmagasabb magasságban; Augusztus kb. 20° C, a legmagasabb tengerszint feletti magasságban 12° C. A Littoral (Adria partja) átlaghőmérséklete január 5 és 9° C között van, augusztus-22 és 25° C között. Télen a tenger hőmérséklete 12° C és nyáron körülbelül 25° C.

Kultúra és történelem

Ha érdekli az ókori napok, akkor a Pula római amfiteátrumától kezdve, Zadaron és a fórumon keresztül, az Adriai-tenger keleti partjain lévő legnagyobb feltárt fórumon, majd a császár Diocletianus csodálatos palotáján. Sétáljon az idő alatt, a zadari Zágrári elő román stílusú templomból a 9. századból a román stílusú világba, amely Trogir varázslatos műemléke, vagy Krk és Rab szigete. Kövesse a gótikus időszakot Zágrábban, Pazinban, vagy például Ston városában, a Pelješac-félszigeten. Fedezze fel a reneszánszot Osorban, Cres szigetén, Šibenik székesegyházán, Hvar és Korčula szigetén, és végül az egyetlen és csak Dubrovnikon. Varaždin, Bjelovar és Vukovar városai a barokk pompájával ragyognak, míg a 19. század öröksége Rijekában, Eszékben és természetesen Zágráb belvárosában van.

Valuta

Horvátország hivatalos pénzneme a kuna (1 kuna = 100 lipa). A külföldi pénznem bankokban, pénzváltókban, postahivatalokban és turisztikai információs irodákban, szállodákban és kempingekben cserélhető. A hitelkártyák (Mastercard, Visa, American Express és Diners) szinte minden szállodában, kikötőben, étteremben, üzletben és készpénzgépben fogadhatók el.

Meghívjuk Önt, hogy fedezze fel és élvezze Horvátország szépségét, enyhe éghajlatát, kristálytiszta vizeit, gyönyörű strandjait és érintetlen természetét, gazdag történelmével és kulturális örökségével, ízletes ételekkel és jó borokkal, de mindenekelőtt meleg és barátságos lakói.

Videó bemutató Horvátország

Információforrás:

HORVÁT KÖZTÁRSASÁG

Politikai rendszer - Parlamenti demokrácia
Hivatalos nyelv - horvát
Népesség - 4.429.078
Terület - 56.594 km2
Főváros - Zagreb
A partvonal hossza - 5835 km
Szigetek száma - 1185 (47 lakott)
Legmagasabb csúcs - Dinara (1831m)
Pénznem - kuna (1kn = 100 lipa)
Horvát zászló

Kövess minket
Hirdetés