Érkezés Horvátországba

Meghívjuk Önt, hogy látogasson el Horvátországba, foglaljon apartmanot vagy nyaralót, és fedezze fel a horvát szépségeket és varázslatokat

Horvátország útiterve

Érkezés Horvátországba

Horvátországba való belépéshez köteles: vezetői engedély, gépjármű-regisztrációs kártya és járműbiztosítási dokumentumok. Autóbérléses szolgáltatások igénybevételéhez nemzetközi vezetői engedély szükséges. Az engedélyt az ország automatikus klubja bocsátja ki.

A horvát Köztársaság területére belépő külföldön bejegyzett gépjárművezetőnek rendelkeznie kell az Európai Unió területén érvényes érvényes nemzetközi gépjármű-felelősségbiztosítási dokumentummal, vagy az ilyen biztosítás meglétére vonatkozó egyéb bizonyítékkal. A nemzetközi biztosítási okmányokat és bizonyítékokat egy olyan jármű hivatalos rendszámának kell tekinteni, amely általában olyan ország területén található, amelynek nemzeti biztosítási irodája aláírta a többoldalú megállapodást, vagy egy érvényes, az országból származó járműre kiadott zöld kártyát. amelynek nemzetbiztosítási irodája nem írta alá a többoldalú megállapodást és egyéb dokumentumokat és bizonyítékokat, amelyek érvényességét a horvát biztosítási hivatal elismerte.

Sebesség határok

  • 50 km/h - a telepített területeken
  • 90 km/h - a telepített területeken kívül
  • 110 km/h - a főbb autópályákon, amelyeket kizárólag gépjárművekhez terveztek, és autópályákon
  • 130 km/h - autópályákon
  • 80 km/h - a lakókocsi nélküli fék nélküli gépjárműveknél
  • 80 km/h - könnyű pótkocsival közlekedő buszok és buszok; autópályákon a buszok 100 km / h-ig közlekedhetnek, kivéve a gyermekeket szállító buszokat

Kérjük, csökkentse és állítsa be a sebességet nedves úton. Télen kötelező a tompított fényszórók vezetése. Tilos a mobiltelefonok használata vezetés közben!

A biztonsági övek használata kötelező. A fényvisszaverő ujjatlan kabát minden jármű vészhelyzeti felszerelésének kötelező része. A gépjárművezető köteles viselni, amikor az úton van, az autóon kívül (gumiabroncs cseréje, javítási munkák elvégzése az autóban, benzin feltöltése, más autók megállítása, segítségkérés stb.)

Benzinkutak

Nagyobb városokban és az autópályákon a benzinkutak a nap 24 órájában nyitottak. A benzinkutak eladják az Eurosuper 95-et, a Super 95-et, a Super 98-t, a Super plus 98-at, az Euro Diesel-t és a Diesel-t. A gáz (LPG) a nagyobb városokban és az autópályákon található benzinkutakban áll rendelkezésre.

Az üzemanyagárakról és az LPG-gázokat értékesítő központok listájáról a
www.ina.hr, www.tifon.hr te www.hak.hr.

Információforrás: