Your browser does not support JavaScript! Érkezés Horvátországba 

Érkezés Horvátországba

Meghívjuk Önt, hogy látogassa meg Horvátországot, foglalja le apartmanját vagy nyaralóját, és fedezze fel minden szépségét és báját


Érkezés Horvátországba

Horvátországba való belépéshez járművezetői engedélyt, gépjármű-regisztrációs kártyát és gépjármű-biztosítási dokumentumokat kell kérni. A bérleti díj igénybevételéhez nemzetközi vezetői engedély szükséges. Az engedélyt a szülőmotor-klub adja ki.

A Horvát Köztársaság területére belépő külföldön nyilvántartásba vett gépjárművezetőnek rendelkeznie kell az Európai Unió területén érvényes érvényes nemzetközi gépjármű-felelősségbiztosítási okmánnyal, vagy az ilyen biztosítás létezésének egyéb bizonyítékával. A nemzetközi biztosítási okmányokat és bizonyítékokat egy olyan jármű hivatalos rendszámtáblájaként kell tekinteni, amely rendszerint egy olyan ország területén helyezkedik el, amelynek nemzeti biztosítási iroda aláírta a többoldalú megállapodást vagy egy érvényes, az országból származó járműre kiadott zöld kártyát Amelynek nemzetbiztosítási iroda nem a Multilaterális Megállapodás aláírója, valamint egyéb olyan okiratok és bizonyítékok, amelyek érvényességét a Horvát Biztosító Iroda elismerte.

Sebességkorlátozások

  • 50 km / h - telepedett területeken
  • 90 km / h - kívül telepedett területek
  • 110 km / h - kizárólag a gépjárművekre és az autópályákra tervezett főútvonalakon
  • 130 km / h - az autópályákon
  • 80 km / h - a fék nélküli lakókocsi utánfutó gépjárműveknél
  • 80 km / h - könnyű pótkocsival rendelkező buszok és buszok számára; Az autópályákon a buszok akár 100 km / h sebességgel is közlekedhetnek, kivéve azokat a buszokat, amelyek gyermekeket szállítanak

Csökkentse és állítsa sebességét nedves úton. A tompított fényszórókkal való vezetés télen kötelező. A mobiltelefonok használata vezetés közben tilos!

A biztonsági öv használata kötelező. A fényvisszaverő hüvelykabát minden jármű vészhelyzeti felszerelésének kötelező része. A vezető köteles viselni, amikor az úton van, az autó előtt (gumiabroncs cseréje, autójavítás, benzintöltés, egyéb autók megállítása kísérletezés céljából).

Benzinkutak

A nagyobb városokban és az autópályákon a benzinkutak a nap 24 órájában nyitottak. A benzinkutatók eladják az Eurosuper 95, a Super 95, a Super 98, a Super plus 98, az Euro Diesel és a Diesel. A gáz (LPG) a nagyobb városokban és az autópályák benzinkutaknál kapható.

Az üzemanyagárakról és a PB-gázokat értékesítő központok listájáról tájékozódhat:
www.ina.hr, www.tifon.hr és www.hak.hr.

Forrás információ: