Horvátország nemzeti parkjai

Horvátországban 8 gyönyörű nemzeti park található, amelyek közül az egyik az UNESCO védelme alatt áll. Keresse meg a megfelelő szállást a katalógusunkban, látogassa meg a közeli nemzeti parkot, és élvezze a Horvátország természeti szépségei által kínált szépségeket és varázslatokat.

Nemzeti park Brijuni

Nemzeti park Brijuni

Nyugati partja mentén az Isztria számos sziget csoportok közül a legérdekesebb, a legnagyobb és legfejlettebb a Brioni szigetcsoport 14 kisebb-nagyobb sziget területe 7,4 km2. Nagy-sziget a legnagyobb sziget Brioni szigetcsoport, amelyet művelt harmonikus táj rétek, parkok tartalmaz rendkívül értékes maradványai az építészeti örökség és fontos megjegyezni, hogy a tenger közel 80% -a védett nemzeti park területén, ahol szinte minden eleme a tengeri ökoszisztémát az Adria.

Nemzeti park Kornati

Nemzeti park Kornati

Nemzeti park Kornati játszik területe 220 km2, és magában foglalja a 89 szigetet, szigetecske és zátony mintegy 238 km hosszú tengerparttal rendelkezik. Annak ellenére, hogy ez a viszonylag nagy számú sziget, a kontinentális része a park egyre kevesebb mint 25% -át a területen, míg a többi tengeri ökoszisztéma. Úszni kristálytiszta és meleg tenger, a Kornati. Ez egy olyan tapasztalat, hogy emlékezni fog egész életedben.

Nemzeti Park Krka

Nemzeti Park Krka

Szuz tiszta karszt folyó 7 mágikus vízesés származik közel Knin, a kétharmadát hossza végigfut a szurdok. Rendkívül gazdag endemikus növény- és állatvilág, 222 madárfaj. A tó Visovac között Roski Slap és Skradini pofon (13 km) a sziget Visovac a ferences kolostort idilli kertek hosszú művelődéstörténet. Csendes tavak és folyók ideális kenu és kajak. A nemzeti park hagyjuk úszni, szóval elő a fürdőruhák és felfrissülhet a kristálytiszta Krka folyó!

Nemzeti Park Mljet

Nemzeti Park Mljet

Ez sokak szerint a legszebb és legzöldebb sziget az Adrián. Ez az egyik legérdekesebb kultúrtörténeti gyöngy mediterrán, több turista évente. Aki keresi fel, mint ez a park annyira, és állandóan visszatér!

Nemzeti park Paklenica

Nemzeti park Paklenica

Paklenica Nemzeti Park területe a parti lejtőjén dél-Velebit, a zóna a legmagasabb csúcsok (Vaganski vrh, Babin vrh, Sveto Brdo). Területe a szakadó áramlások Velika és Mala Paklenica és a megkülönböztető kanyonok vájt függőlegesen a déli lejtők a Velebit. Paklenica Nemzeti Park a legfontosabb horvát hegymászás központ, ismert kívül a horvát határon. Egy különleges fénypontja a mászás terület közelsége a parton, és a Paklenica riviéra ideális hely össze mászás és a vízi sportok.

Nemzeti Park Plitvicei-tavak

Nemzeti Park Plitvicei-tavak

A legnépszerűbb a nyolc nemzeti park Horvátországban a Plitvicei-tavak Nemzeti Park. Plitvicei tavak az egyetlen nemzeti park Horvátországban szerepel a világörökségi (UNESCO) 1979-ben, és az elsők között volt a világon. Jelenleg 16 kristálytiszta tavak kapcsolatban számos vízesés, ami egy természet csoda. Plitvice patak víz csökkenő a sziklák, amely egy 78 méter magas vízesés a Great Falls a legmagasabb vízesés Horvátországban, a vízzel együtt a tavak képezi a folyó Korana.

Nemzeti park Risnjak

Nemzeti park Risnjak

A nyugati hegység kapcsolódó Dinári és egy nagy Risnjak (1528 m) és Snjeznik (1506 m), és bőséges karsztképződmények mint hiba, szakadékok, barlangok és gödrök. Nagy területeket borított régi tűlevelű erdők, hegyi réteken, szubalpin és alpesi flóra számos endemikus faj. Ha szeretne többet megtudni a fauna, a park, különösen a nagy állat jön, figyelj, és összeolvad a természettel.

Nemzeti Park Észak-Velebit

Nemzeti Park Észak-Velebit

Tól Vratnik (698 m) az úton Otočac-Senj Veliki Alan (1379 m), tengerrel körülvéve a meztelen sziklák Velebit-csatorna, a belső az erdős hegyek, nemzeti park Észak-Velebit lefedi a legszélesebb része a Velebit Hegy. A területet nemzeti parkká nyilvánították, mert a változatos karszt jelenség, a biológiai sokféleség és állatvilág kiemelkedő természeti szépségű egy viszonylag kis területen.