Robinson nyaralás Horvátországban Drvenik Veli és Drvenik Mali szigetén

Robinson nyaralás Horvátországban Drvenik Veli és Drvenik Mali szigetén

Az utóbbi időben folyamatosan nőtt az Adriai-tenger partján tartózkodó vendégek száma. A szezon alatt a népszerű strandok egyikének elérhető helyszíne egyáltalán nem könnyű feladat. Ha erre a feladatra további kritériumot adok, hogy a csendes és rejtett sarokról van szó a tengerparton, nagyon gyakran lehetetlenné válik a küldetés.

Merem mondani, hogy egyre többen vannak, akiknek a tiszta tenger csak annyira nem elég a vakációhoz. Belefáradt a nyüzsgő tempóba és a stresszes mindennapi életbe, vágyunk egy nyugodt, természetes oázisra töltött vakációra. Rengeteg ilyen hely van Horvátországban! Szerencsére nem sok ember ismeri őket ...

Drvenik Veli

 

Szemben Trogir a Drvenik Mali és Drvenik Veli szigetek. Amint megközelíti a Drvenik Veli szigetét, azaz a Drvenik Velikit, ugyanazon a szigeten fekvő települést, amely a Jadrolinija komp (a kiindulási pont Seget Donji vagy Trogir) végső célállomása, akkor kezdjük érezni a tipikus sziget életét. A komphajó érkezésével okozott rövid zajt és közönséget a komphajó távozásával elhallgatják. Bolt, néhány kocsma és egy templom teszi a sziget központját. Ha egy kicsit a falu néhány házánál megy, akkor rájössz, hogy csak a zöldség és a tenger vesz körül. Mindez arra fog válni, hogy te vagy az egyetlen a világon.

Drvenik Veli

 

A sziget magában is néhány távoli öblöt, a Grabula-öböl (Drvenik Veli), Mala Luka (nyugati sziget), Pernatica (déli rész), Solinska (déli rész) és Krknjaši (a sziget keleti része) ). A sziget keleti része, a Krknjaši falu volt a célunk. Úgy döntöttünk, hogy ezt a 4 km-t a sziget másik felétől elhagyjuk. A kerékpár is jó megoldás lenne (de csak azok számára, akik készen állnak felfelé haladni egy macadami úton). A sziget keleti oldalánál leereszkedve, a két kavicsos, a kék lagúna néven ismert Krknjaši-öböl által körülölelt kristálytiszta tengerparti öböl vonzza a figyelmét. A tenger itt olyan kristálytiszta, hogy biztosan látni fogja a tengeri sünöket, amelyeket a tiszta és tiszta tenger vonz. Az öböl ideális a tengerészek számára, akik a legelterjedtebbek az öbölben. Két sziget vesz körül, Krknjaš Veli és Krknjaš Mali, amelyek fenyőerdőjük miatt ideális hely a kempinghez.

Drvenik Veli

 

Közel a Drvenik Veli szigete egy másik lakott sziget, Drvenik Mali. A Borak kikötője ugyanazon Jadrolinija komp egyik állomása, amely Drvenik Veli felé vezet. Borak a sziget fő kikötője és a sziget minden társadalmi és gazdasági tevékenységének központja. A szigeten is van egy pár száz méter hosszú út a sziget dél felé, vagyis a Vela Rina öblére. Gyönyörű homokos strand és csak egy étterem található.

A Drvenik Veli szigetéhez hasonlóan a Drvenik Mali az érintetlen természetével is elvarázsol. A szigeten olajfaligetek és kiváló minőségű faragványok bővelkednek.

Drvenik Veli

 

Mindkét sziget, a Drvenik Veli és a Drvenik Mali lehetővé teszi Önnek egy Robinson nyaralását, valamint egy menekülést a túlzsúfolt zajos strandoktól. Abban az esetben, ha nem a Robinson nyaraláshoz a szó szerinti értelemben vett értelemben, vagyis a békében, a természetben és a tengerben szeretne élvezni, de kényelmes apartman-, szoba- vagy nyaralóhelyet is biztosít, közvetlenül a magánlakás tulajdonosaihoz forduljon. Magánszállás Drvenik Veli és Drvenik Mali az egyetlen lehetőség, ha felejthetetlen vakációt szeretne eltölteni ezeken a kissé elfelejtett, de autentikus és gyönyörű szigeteken.

Drvenik Veli

 

Címkék: Robinson nyaralás, Drvenik Veli, Drvenik Mali

Szeretnénk hallani a horvátországi megjegyzéseket, történeteket és tapasztalatokat az alábbi megjegyzésekben


Ajánlott apartmanok és magánszálláshelyek Horvátországban